اعدام علیرضا تاجیکی؛ اعدام کودکان برای حفظ قدرت


 قضائیه‌ی! خامنه‌ای صبح روز پنجشنبه ۱۹ مرداد ۹۶ جنایت دیگری را رقم زده و علیرضا تاجیکی، نوجوانی را که از ۱۵سالگی در زندان عادل‌آباد شیراز محبوس بود، اعدام کرد. اعدام علیرضا تاجیکی به رغم آن صورت گرفت که سازمان عفو بین‌الملل، ارگانهای حقوق بشری و برخی از کشورها، حکم اعدام علیرضا تاجیکی را محکوم و از حکومت ولایت فقیه خواسته بودند که از این عمل خودداری کند. عفو بین‌الملل بارها نسبت به اعدام علیرضا تاجیکی ابراز نگرانی کرده بود. دولت آلمان اخیرا خواستار توقف اعدام علیرضا تاجیکی شده بود.

فراخوان مجاهدین خلق

مجاهدین خلق طی اطلاعیه‌یی در روز چهارشنبه ۱۸ مرداد۹۶، به اقدام فوری برای نجات علیرضا تاجیکی زندانی ۲۰ساله در زندان عادل‌آباد شیراز، که در هنگام بازداشت ۱۵سال سن داشت، فراخوان داده و خواستار مداخله عموم مراجع بین‌المللی حقوق‌بشر، به ‌ویژه کمیسر عالی حقوق‌بشر و گزارشگر ویژه وضعیت حقوق‌بشر در ایران و گزارشگر اعدامهای خودسرانه و ارگانهای مدافع حقوق کودکان برای جلوگیری از این اعدام شده بودند.
مجاهدین خلق همچنین پیشتر در ۱۱ مرداد ۹۶ طی اطلاعیه دیگری، برای لغو حکم اعدام علیرضا تاجیکی که در زمان دستگیری صرفا ۱۵سال داشته، فراخوان داده و از عموم مراجع بین‌المللی حقوق‌بشر، خواستار اقدامی فوری برای لغو این مجازات سبعانه شده بودند.

درخواست خانواده

لازم به ذکر است که درخواست‌های مکرر خانواده علیرضا تاجیکی برای اعاده دادرسی پرونده فرزندشان توسط قضاییه‌ی خامنه‌ای رد شده است.

بیانیه عفو بین‌الملل

علیرضا تاجیکی به‌رغم نوجوانی، محروم از یک روند عادلانه قضایی ـ طبق روال جاری زندانهای ولایت فقیه ـ، برای اعترافهای اجباری زیر شکنجه قرار گرفته بود. سازمان عفو بین‌الملل طی بیانیه‌یی، در ۱۸ مرداد ۹۶، درباره این زندانی نوشته بود: «اعدام فردی که هنگام ارتکاب جرم کودک محسوب می‌شود، نقض آشکار قوانین بین‌المللی حقوق‌بشر است... در این پرونده ضوابط محاکمه عادلانه رعایت نشده و دادگاه بر شواهدی تکیه کرده که تحت شکنجه کسب شده است... سابقه آغشته به خون ایران، در اعدام متخلفین نوجوان، بر اساس احکام دادگاه‌های ناعادلانه، به تمسخر گرفتن موازین قضایی عادلانه در مورد نوجوانان و نقض آشکار تعهد ایران به پیمان بین‌المللی حقوق کودک است».

اطلاعیه دیگر عفو بین‌الملل

همچنین سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌یی در ۱۰ مرداد ۹۶ نسبت به اجرای حکم اعدام قریب‌الوقوع علیرضا تاجیکی در زندان شیراز هشدار داده بود. عفو در این بیانیه، از جمله نوشته بود: «علیرضا تاجیکی از ۱۵ سالگی در زندان عادل‌آباد شیراز در حبس به‌سر می‌برد. علیرضا تاجیکی که در حال حاضر ۲۰ سال سن دارد، در نامه‌یی که از زندان برای خانواده خود فرستاده، اعلام کرده که قرار است در روز چهارشنبه ۱۳ مرداد اعدام شود و از خانواده‌اش خواسته است تا برای ملاقات آخر به زندان بروند.»
فیلیپ لوتر، «مدیر اجرایی بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین‌الملل» با ابراز نگرانی از این موضوع گفته بود: «...علیرضا زمانی که بازداشت شده کودک بوده است، ضمن آن که حکم اعدام او در دادگاهی غیرمنصفانه و بر اساس اعتراف ناشی از شکنجه و مدارک نادرستی صادر شده است که به او نسبت داده شده است».
فیلیپ لوتر خواستار «توقف سریع اجرای حکم اعدام تاجیکی و برگزاری دادگاهی منصفانه و به دور از اعتراف اجباری و اعدام» برای او شده است.
سازمان عفو بین‌الملل یک بار دیگر در سال ۹۵ در روز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت با صدور بیانیه‌یی خواستار لغو فوری حکم اعدام علیرضا تاجیکی شده بود.
عفو بین‌الملل در این بیانیه‌ی خود اعلام کرده بود: «قضاییه رژیم ایران فاقد هر گونه مدرکی علیه علیرضا تاجیکی است. او در ۱۵روز اول دستگیری مورد شکنجه شدید قرار گرفته و به‌زور وادار به اعتراف شده است. علیرضا تاجیکی بارها این اتهام را در دادگاه‌های مختلف رد کرده است. عفو بین‌الملل هشدار می‌دهد اعدام این نوجوان ایرانی تعهدات رژیم ایران را در چارچوب کنوانسیون حقوق کودک نقض می‌کند.»

اعدام و رعب در جامعه

علیرضا تاجیکی پنج سال پیش زمانی که تنها ۱۵ سال سن داشت به‌دنبال دستگیری، به سلولهای انفرادی منتقل شد و به‌رغم آن که نوجوانی بیش نبود، برای گرفتن اعتراف اجباری تحت شکنجه قرار گرفت. اکنون علیرضا تاجیکی بعد از گذران چند سال زندان، اعدام شده است. نظام ولایت فقیه درمانده از مقابله با انبوه بحرانهای فزاینده داخلی و موج فراگیر اعتراضات مردمی و ناتوان از پاسخگویی به ابتدایی‌ترین خواستهای عموم مردم، راهی جز تشدید سرکوب و اعدام نیافته است. اعدام و ایجاد رعب در جامعه، تنها راه بقای حکومت ولایت فقیه است.