این بار نوبت تالاب «لپو» بود که خشک شود !


 تالاب‌های ایران در حال خشک شدن است. تاکنون در مجموع حدود ۵۸ درصد این تالاب‌ها خشک شده است.

شنیدن اخبار خشک شدن تالاب های ایران برایمان عادی شده است؛ گو اینکه هر چند وقت یک بار باید خبر خشک شدن کامل یک تالاب دیگر را در رسانه ها ببینیم و بشنویم.
از۲۷۰ تالاب موجود در ایران، در مجموع حدود ۵۸ درصد مساحت کل این تالاب ها از بین رفته و بستر آن ها به خاک و نمک تبدیل شده است.
تالاب‌های آبگیرهای دشت مغان در اردبیل، بندعلیخان در تهران، هامون پوزک در سیستان‌وبلوچستان، نیریز بختگان در فارس، ارژن در فارس، هامون صابری و هیرمند در سیستان‌وبلوچستان، یادگارلو در آذربایجان غربی ۸۰ تا ۹۰ درصد خشک شده‌اند و در بحران به سر می‌برند.
تالاب جازموریان، گمیشان، پریشان، گاوخونی و ... به طور کامل خشک شده‌اند و این بار هم تالاب لپو.

لپو کجا بود و چه بر سر آن آمد؟

تالاب بین المللی  «لپو» در حاشیه جنوبی دریای خزر و غرب تالاب میانکاله واقع در شرق مازندران واقع شده بود که امسال به طور کامل خشک شد. این تالاب زیبا که مأمن پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی بوده بیش از ۶۰۰ هکتار وسعت داشت.
برداشت بی رویه آب برای کشت برنج، انتقال بخشی از آب تالاب به محل دیگر، عدم لایروبی و ... عوامل اصلی خشک شدن این تالاب بین المللی بود.

بحران

اما دردناک تر از خبر خشکی تالاب، موضوع معیشت ساکنان ۱۱ روستای اطراف این تالاب است که همه‌شان به کشاورزی و دامداری مشغول هستند و از آب آن استفاده می‌کردند. اکنون، بعد از خشک شدن این تالاب، وضعیت ۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و هزاران اصله درخت در خطر است و معلوم نیست چه خواهد شد.

عدم پاسخگویی

«رئیس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل محیط زیست مازندران»، از موضوع خشکی تالاب اظهار بی‌اطلاعی کرده و حاضر به پاسخگویی در رابطه با این فاجعه‌ی زیست محیطی نشده است. [ایرنا ۳۰ مرداد ۹۶] در کشوری که در رابطه با این فاجعه، کسی حاضر به پاسخگویی نیست، به راستی در رابطه با پاسخگویی به موضوعات دیگر انتظاری هست؟!
ایرانی که بابت مناظر طبیعی و چهار فصل بودن و ... در میان کشورها مطرح بود، با این سیاست های تخریب کننده‌ی جمهوری اسلامی!، چه آینده‌ای را در پیش‌رو دارد؟ بعد از این شاهد کدام ویرانی‌ها و از بین رفتن‌ها خواهیم بود و عدم پاسخگویی تا به کجا؟