قراردادهای پنهان «شهرداری تهران» با سپاه


 در دوران «شهرداری» احمدی‌نژاد و قالیباف، قراردادهای بزرگی توسط «شهرداری تهران» به سپاه واگذار شده است که در مورد محتوای آنها اطلاعی رسانی صورت نگرفته است.

 

جنگ جناح‌ها

با رفتن قالیباف و شورای شهر وابسته به جناح خامنه‌ای، و جایگزینی آن با جناح «اصلاحی ـ اعتدالی» نظام، به طور طبیعی می‌بایست منتظر برخی افشاگری‌ها توسط آمده‌ها علیه رفته‌ها باشیم. جنگی که طی آن بخشی از واقعیت در منظر افکار عمومی قرار می‌گیرد، تا صاحب کرسی‌های جدید بتوانند موقعیت خود را در برابر سایر جناح‌های قدرت تثبیت کنند.


تیول! سپاه

قالیباف پیش از آنکه در ردای «شهردار تهران» ظاهر شود از فرماندهان ارشد سپاه بود. او مدتی هم فرماندهی «قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء» ـ بازوی اقتصادی سپاه ـ را بر عهده داشت. [محمدباقر قالیباف کیست؟] همچنین پیش از او نیز احمدی نژاد در موضع شهرداری تهران قرار داشت که او هم از اعضای سپاه بود. در نتیجه بسیار طبیعی بود که با تهران به عنوان تیول سپاه برخورد شود.

قراردادهای پنهان

قراردادهایی که سپاه در ارتباط با شهرداری تهران به دست آورده است و مجموعه پول رد و بدل شده از جیب مردم تهران در پرده‌ای از ابهام قرار دارد. شرق می‌نویسد: «تا به حال مسئولی در مدیریت شهری درباره  تعداد و مبلغ قراردادهایی که شهرداری تهران در ١٤ سال گذشته با مجموعه‌هایی همچون قرارگاه خاتم‌الانبیا و زیرمجموعه‌های متعدد آن داشته است،  صحبت نکرده» است.
براساس گزارش علیرضا دبیر، عضو «شورای شهر» قبلی که در سال ۹۴ ارائه داد: «نزدیک به ٣٩ درصد پروژه‌های شهری با ترک تشریفات به بخش‌های مختلف واگذار شده بود.» هرچند به لحاظ مبالغ و ارزش پروژه‌ها این درصد بسیار فراتر از ۳۹ درصد پروژه‌ها می‌باشد.
شرق در همین رابطه می‌نویسد: «در شرایطی که این واگذاری‌ها کاملا قانونی و با اطلاع شورای همسوی شهر تهران انجام شده، هم‌زمان واگذاری تعداد نامعلومی از پروژه‌ها و املاک و دارایی‌های شهرداری تهران در ازای پروژه‌های جدید یا بدهی‌های نامعلوم شهرداری تهران به این مجموعه‌های نظامی، به‌نظر دارای اشکال هستند و کسی هم درباره جزئیات آنها توضیح دقیقی ارائه نمی‌دهد.»
به عبارت دیگر بخش پنهان معاملات سپاه و شهرداری بدون توضیح مانده‌ است.


۲۰هزار میلیارد

شرق به نمونه‌ای از این معاملات در سه سال پیش اشاره کرده و می‌نویسد: «سه سال قبل وقتی خبر معامله یا تفاهم ٢٠ هزارمیلیاردی بین شهرداری تهران و مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای انجام مجموعه‌ای از پروژه‌های شهری رسانه‌ای شد، دو طرف خود را ملزم به ارائه توضیح و شفافیت بیشتری غیر از آنچه  در نامه منتشرشده وجود داشت،  ندیدند. برخی از اعضای شورای شهر که می‌گفتند از ماجرا خبر نداشتند و برخی دیگر هم به موضوع ورود نکردند.»
تفاهم‌نامه‌ای که ارزش آن، رقمی بیش از بودجه رسمی یک سال شهرداری محسوب می‌شد.


مابقی

در آن بخش اندکی از آن تفاهم نامه که بیرونی شد، اینگونه اطلاع رسانی می‌شود که «واگذاری پروژه‌های عمرانی پایتخت به سپاه به مدت چهار سال در نظر گرفته شده و ۱۰ هزار میلیارد تومان این مبلغ را شهرداری تهران به صورت نقدی پرداخت می‌کند و مابقی از محل پروژه‌ها خواهد بود.»
معنی «مابقی» را باید در امتیازات بعدی که توسط «شهرداری» به سپاه واگذار می‌شود، جستجو کرد.


تبعیت از سپاه

مهدی چمران از جناح خامنه‌ای که ریاست «شورای شهر» قبلی را برعهده داشت به صراحت اعلام می‌کند که «شهرداری به سپاه بدهی زیادی دارد».  [شرق ۳۱ مرداد ۹۶]
چمران این پیام را می‌دهد که شهرداری تهران جدا از اینکه در کنترل کدام جناح نظام مقدس! قرار بگیرد ناگزیر از تبعیت از سپاه است؛ قانون دست بسته بودن بدهکار در برابر طلبکار
قدرت الله گودرزی، «معاونت مالی و اقتصاد شهر شهرداری تهران» در خصوص ریز بدهی‌های شهرداری تهران گفت: «در حال حاضر به بانک ها ۱۲ هزار میلیارد تومان بدهی داریم و بدهی به پیمانکاران، بیمه و املاک نیز حدود ۴ هزار میلیارد تومان است و در مجموع شهرداری تهران ۱۶ هزار میلیارد تومان بدهکار است.» هرچند برخی منابع دیگر، از ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری تهران یاد می‌کنند. [فردا نیوز ۱۸ اردیبهشت ۹۶]
حال با توجه به اظهارات چمران که گفت: «شهرداری به سپاه بدهی زیادی دارد». می‌توان بستانکار! مربوطه را شناسایی کرد.
هرچند محسن سرخو، عضو «شورای چهارم» می‌گوید: «هیچ‌کس رقم دقیقی از قراردادهای مشترک با سپاه ندارد.»


روش کار

اقبال شاکری، عضو «شورای چهارم» از جناح خامنه‌ای، در توجیه علت واگذاری قراردادهای شهرداری به سپاه می‌گوید: «شهرداری با شرکت مادر که همان خاتم‌الانبیا است تفاهم می‌کند و بعد به شرکت‌های دیگر زیرمجموعه می‌دهد و این به دلیل عدم‌ توانایی مالی و اجرائی شرکت‌های کوچک‌تر است».


دروغ

در ادامه شرق به واقعیت دیگری اذغان می‌کند: «مجموعه خاتم‌الانبیا روی سایت رسمی خود اسامی پروژه‌های مشترک اجرا شده و در دست اجرای خود را در همه بخش‌ها آورده است اما نگاهی به حجم و تعداد آنها نشان می‌دهد نباید رقم آنها به حتی یک‌چهارم مبالغ مشترک در قراردادها یا به تعبیر اعلام‌شده «تفاهم‌نامه‌های» رسمی برسد.» [شرق ۳۱ مرداد ۹۶]


اهرم‌های قدرت

در فرای آنکه چه کسانی بر کرسی «شورای شهر تهران» نشسته باشند، کنترل اقتصادی شهر در دست سپاه قرار دارد. سپاه قراردادهایی را در اختیار دارد که حتی اعضای «شورای شهر» نیز از آن خبر ندارند.
در ولایت فقیه اهرم‌های قدرت در دست سپاه و خامنه‌ای قرار دارد، کشور برای صاحبان قدرت، به عنوان یک تیول بزرگ که بین اجزای ولایت فقیه تقسیم شده است، درآمده است. انتخابات! در این نظام به مانند روکشی است که بر آن کشیده می‌شود. مهمترین نقش یک نماینده در «شورای شهر» کمک کردن به تزیین چهره‌ی ولایت فقیه و ارائه تسهیلات به نهادهای قدرت است.