نصیحت احمد منتظری به هیات مرگ



حذف پورمحمدی
احمد منتظری که پیش از انتخابات! کاندیداتوری ابراهیم رئیسی را توهین به مردم ایران اعلام کرده بود پیش بینی کرد که روحانی، «پورمحمدی» را برای کابینه جدیدش «معرفی نمی‌کند». استدلال احمد منتظری برای ارائه این پیش بینی، همراهی! کردن روحانی با خواست مردم در ایام انتخابات! بود، آنجایی که روحانی «چندین بار به روش‌های فشار و حذف و اعدام انتقاد کرد».
پورمحمدی از سال ۶۶ تا ۷۷ معاون وزیر اطلاعات بود. او جزء هیات مرگی بود که در تابستان سال ۶۷ برای اعدام افراد تصمیم گیری می‌کردند. پورمحمدی به اندازه رئیسی در اعدام افراد، دخالت مستقیم داشته است.
احمد منتظری در ۱۹ مرداد سال ۹۵ نوار صوتی جلسه آقای منتظری در ۲۴ مرداد ۶۷ را منتشر کرد. در این جلسه آقای منتظری چهار تصمیم گیر هیات مرگ، حسینعلی نیری، مرتضی اشراقی، مصطفی پورمحمدی و ابراهیم رئیسی را مخاطب قرار می‌دهد. آقای منتظری در آن جلسه اعدام‌های مرداد ماه ۱۳۶۷ را جنایت خوانده و گفته است: «بزرگترین جنایتی که در جمهوری اسلامی شده و تاریخ ما را محکوم می‎کند به دست شما انجام شده و شما را در آینده جزو جنایتکاران در تاریخ می نویسند.»
توصیه احمد منتظری
احمد منتظری پیشنهاد می‌کند که اعضای هیات مرگ درباره جنایتی که در تابستان ۶۷ مرتکب شده اند  صحبت کنند. او می‌گوید: « آن چهار نفر آقایانی که در این ماجرا حضور داشتند اگر حقایق را بگویند چه بسا بتوانند تا حدودی از خودشان دفاع کنند و بگویند اصل حکم به چه صورت بوده و درباره چه کسانی اجرا شده»؛ «درباره کسانی که اسیر و زندانی بودند»، «چقدر نابجا بوده است و فرصت این را داشته باشند که از مردم عذرخواهی کنند.»
در ماجرای قتل های زنجیره ای بخش رسانه ای جناح اصلاح طلب! نظام برای کوبیدن حریف، خواهان بررسی ریشه های قتل های زنجیره ای شد. بخش رسانه ای اصلاح طلبان! که خود پیشینه ای جنایتکارانه داشت، فرصت رو شدن قتل های زنجیره ای را به کوبیدن هاشمی رفسنجانی سپری کرد. آنها می خواستند در ادامه به سراغ خامنه ای بروند اما در نهایت امر، پروژه شان با شکست مواجه شد.
احمد منتظری از دست اندرکاران قتل عام ۶۷ می‌خواهد تا درباره آن جنایت سخن بگویند. ورود هر کدام از آن افراد به آنچه در آن سال واقع شد بی تردید ارکان نظام مقدس! را به چالش می‌کشد. نخستین پرسشی که در پی این مراجعه تاریخی مطرح خواهد شد عبارت از این است که آیا نظام مقدس! بر مبنای اعدام مخالفان بر سر کار نمانده است؟
عبارت تاریخی روحانی
روحانی در همدان جمله ای را بر زبان آورد که آنرا نمی‌توان از صفحه تاریخ حذف کرد. روحانی گفت: مردم آنهایی را که «در طول ۳۸ سال فقط اعدام و زندان بلد بودند، را قبول ندارند». روحانی اعتراف کرد که جمهوری اسلامی! در طول ۳۸ سال فقط با اتکا بر اعدام و زندان بر سرکار بوده است. روحانی همچنین تصریح کرد که برخلاف تبلیغات حکومت که مردم را همراه و پشتیبان حکومت در ارتکاب جنایت های ۳۸ ساله اش معرفی می‌کرد، کمترین پشتیبانی اجتماعی از اعدام ها و زندان های جمهوری اسلامی! وجود ندارد.
روحانی بر وجهی از تاریخ جمهوری اسلامی! دست می‌گذارد که خود از سازندگان آن است. اگر پرونده اعدام ها و زندان ها گشوده شود، روحانی یکی از کسانی است که باید درباره آن به پاسخ گویی کشانده شود. اما در ایام سیرک انتخابات روحانی به درستی موج نفرت عمومی از اعدام و زندان در جمهوری اسلامی را تشخیص داده و تلاش کرد تا با اذعان به آن بر این موج سوار شود. کاری مشابه بخش رسانه ای اصلاح طلبان! بعد از رو شدن موضوع قتل های زنجیره ای، با یک تفاوت بسیار کوچک! ؛ اینبار رئیس جمهور ولایت فقیه به ۳۸ سال اعدام و زندان اذعان می‌کند.
پیامدهای حذف پورمحمدی
روحانی اگر پورمحمدی را از کابینه خود کنار بگذارد، می‌پذیرد که بودن این فرد در موضع وزارت دادگستری یک توهین به ملت ایران است. از طرف دیگر روحانی یک پشتیبان خود در ایام سیرک انتخابات را نیز از دست خواهد داد.
موضوع مهمتر اما فاصله گرفتن روحانی از خامنه ای با حذف احتمالی پورمحمدی از کابینه اش، است. گام بعدی به طور طبیعی باید به جریان افتادن پرونده پورمحمدی در تابستان  سال ۶۷ باشد. از آنجایی که دادگاه باید از افرادی تشکیل شود که نفعی در پرونده نداشته باشند در نتیجه این دادگاه توسط جمهوری اسلامی! نمی‌تواند برگزار شود و در شرایط فعلی نیازمند به یک مرجع بین المللی است.
اگر روحانی به این مسیر وارد شود به تونلی ورود کرده، که انتهای آن برای او و خامنه ای متصور نیست. جدا از هر رویکرد احتمالی روحانی، اما می‌توان بر روی یک واقعیت با قطعیت کامل ایستاد؛ نظام مقدس! در برابر کارنامه ۳۸ ساله اش قرار گرفته است، شروعی که به پایان آن منتهی خواهد شد.