خامنه ای و رهنمودهای شاعرانه!

مقاله ای ازسایت ایران آزادی

به مناسبت «میلاد کریم اهل‌‌بیت حضرت امام حسن مجتبی علیه‌السلام، جمعی از اهالی فرهنگ، استادان شعر و ادب فارسی و شاعران جوان و پیشکسوت کشور و تعدادی از شاعران از کشورهای هندوستان، افغانستان و ترکیه» با خامنه ای دیدار کردند. [ایلنا ۲۱ خرداد ۹۶]
خامنه ای که خود را اهل شعر و صاحب نظر در این زمینه می‌داند، شاعران موجود را بهانه کرد تا رهنمودهای سیاسی خود را به شعر کشور تحمیل کند. برای خامنه ای شعر نیز به مانند هر چیز دیگری وسیله ای برای انتشار افکار خلافت شیعی اوست.
تجدد واقعی
بعد از «ریختن خون بی گناهان» در تهران توسط داعش، روحانی حادثه تهران را انتقام از دموکراسی! نامید، [به عنوان نمونه: دموکراسی! سپاه و سرکوب اهل سنت] او به یکباره عبارت ولایت ساخته‌ی «مردم سالاری دینی» را از یاد برد تا نشان دهد که تنها نماینده ارزش های شناخته شده‌ی دنیای معاصر در خاورمیانه ولایت فقیه است. خامنه ای نیز در دیدار با شاعران دربارش از «تجدد واقعی» سخن می‌گوید. گویی در جمهوری اسلامی! تصمیم گرفته شده است تا با استفاده از فرصت داعش جایگزینی اصطلاحات صورت بگیرد تا بشود خلافت اسلامی! مستقر در تهران را امروزی و مدرن معرفی کرد.
در دنیای سیاست، واژه ها و اصطلاحات بدون اغراض سیاسی انتخاب نمی‌شود. خامنه ای و روحانی نیز بی دلیل از «دموکراسی» و «تجدد واقعی» در ایران سخن نمی‌گویند.
خامنه ای رو به شاعران درباری گفت: «جریان غالب شعر در دوره پیش از انقلاب اسلامی»، «هیچ خدمتی به پیشرفت کشور و تجدد واقعی و صحیح نمی‌کردند.» به این ترتیب خامنه ای شاعران دربارش را در خدمت «تجدد واقعی» توصیف می‌کند.
«تجدد واقعی» از منظر او «شعر بصیرت‌افزا و در خدمت اهداف کشور» است؛ شعری که آگاهی! افراد در مورد سیاست های خلافت اسلامی! را بالا ببرد و منافع استبداد دینی حاکم بر ایران را ترویج کند.
دستورکار
بعد از بازی خامنه ای با کلمات، نوبت به موضوع اصلی رسید؛ خامنه ای به صراحت دستورکار شاعران درباری را اعلام کرد؛ او شاعرانش را از ایران و سایر کشورهای منطقه فراخوانده است تا به آنها بگوید که چگونه و به چه ترتیبی خلافت او را ترویج کنند.
امام بزرگوار
خامنه ای به شاعرانش معترض است که چگونه تاکنون کتابی درباره خمینی عرضه نکرده اند؟! خامنه ای گفت: «امام بزرگوار ما شخصیتی درجه یک است که دوست و دشمن به عظمت او اعتراف دارند، اما تاکنون چند کتاب درباره این شخصیت عظیم نوشته شده است؟»
واضح است که شاعران دربار خامنه ای در پرداختن به شخصیت بنیانگذار «جاهلیت ۴۰ ساله» بی عنایت بوده اند. [به عنوان نمونه: مهدی خزعلی: جاهلیت ]
مدافعان حرم
کیهان به عنوان یکی از سخنگویان خامنه ای فرصت داعش در ۱۷ خرداد را غنیمت شمرد و نوشت: «حمله تروریستی روز چهارشنبه»، «برکاتی هم به دنبال داشت.» از جمله این برکات، از نظر کیهان، «نمایان شدن چهره واقعی کسانی که با حمله به مدافعان حرم، خود را مدافع مردم جا زده و این عزیزان را «مدافع اسد» می‌نامیدند!» [به عنوان نمونه: کیهان و برکات! ]
در دیدار با شعرای درباری وقت آن رسیده است تا خامنه ای به صراحت دستور کار شاعران در زمینه «مدافعان حرم»! را مشخص کند. هدف از ترسیم این دستور کار نشان دادن موفقیت نظام مقدس! در اشغال عراق و حفظ جای پا در سوریه است، تا به این وسیله خامنه ای شکست هایش در داخل کشور از جناح رقیب و شکست هر دو جناح از مردم را در زیر برق کشورگشایی هایش! بپوشاند.
خامنه ای همچنین نیاز دارد تا به نیروهایش در سپاه نشان دهد که بعد از ۱۴ سال جنگ در عراق و ۶ سال جنگ در سوریه، نظام او در آن کشورها شکست نخورده است. در نتیجه خامنه ای با خود می‌اندیشد، شاید سلاح شعر برای پیش برد این خط تبلیغی میسر باشد.
خامنه ای خطاب به شاعران دربارش «حوادث سوریه و مدافعان حرم و قضایای مهم عراق را درخور سرودن صدها و هزاران شعر» دانست و افزود: «بسیاری از مردم از اینکه آمریکایی‌ها در عراق چه هدفی داشتند و چگونه سرشان به سنگ خورد اطلاع ندارند، اما این قضیه، بسیار مهم و نیازمند تبیین است که چگونه «عراق صدام» به «عراق شهید حکیم» تبدیل شد؟»
هجو
خطر سومی که خامنه ای ضروری می‌بیند تا شاعران دربارش به آن بپردازند، ائتلاف کشورهای عربی و اسلامی و آمریکا علیه تروریسم و ولایت فقیه است. خامنه ای که قادر به دادن پاسخ سیاسی به جبهه بین المللی شکل گرفته در برابرش نیست، فرمان هجو آنرا صادر می‌کند. هدف او بازسازی روحیه نیروهایش در سپاه است. نیروهای خامنه ای در سپاه به درستی فکر می‌کنند که وقتی پشتیبانی منطقه ای و جهانی ولایت فقیه از دست برود، در برابر مردم ایران بسیار بی دفاع و ناتوان خواهند بود. در نتیجه خامنه ای می‌خواهد تا با هجو جبهه مقابل پیام بی اثر بودن آنرا به نیروهایش ارسال کند.
خامنه ای با اشاره به رقص شمشیر ترامپ در عربستان، دستور به «منظومه‌سازی» توسط شاعران دربارش درباره رقص شمشیر «جاهلیت مدرن» در کنار «جاهلیت قبیلگی» را می‌دهد.
ضرورت ها
خامنه ای بر روی سه موضوع در دیدار با شاعران دربارش به عنوان دستور کار دست می‌گذارد: پرداختن به خمینی، دفاع از جنگ های تجاوزگرانه سپاه در منطقه، هجو جبهه جهانی علیه ولایت فقیه. خامنه ای به این ترتیب اعلام می‌کند که در سه جبهه دچار خلل و ضعف شده است.
جامعه ایران و مسلمانان در منطقه از پدیده ویرانگرا خمینی فاصله گرفته اند، جنگ های تجاوزکارانه سپاه با شکست و عدم مشروعیت مواجه شده است، فرصت مماشات و پشتیبانی منطقه ای و بین المللی را نظام از دست داده است.
مفهوم موارد فوق برای خامنه ای فعال شدن جبهه مردم برای کنار زدن او از صحنه تاریخ ایران است. خامنه ای شاعران دربارش را برای دفاع از بقای نظامی که خود بزرگترین «کارآمدی» ش را  «استمرار و بقای آن» دانسته بود [به عنوان نمونه: خامنه ای: آتش به اختیار] فرا می‌خواند زیرا به درستی متوجه شده است که در مسیر پایان خود حرکت می‌کند.