مناطق مرزی مسدود، و سیستان و بلوچستان محروم

مقاله ای ازسایت ایران آزادی

مناطق مرزی
در حالی که مردم در سیستان و بلوچستان به مانند مردم در کردستان زندگی و معاششان به ارتباط و تبادل با آنسوی مرز بستگی دارد، حکومت اقدام به بستن نوار مرزی بین تعدادی از مناطق تابع شهرستان سراوان با پاکستان کرده است.
برای سال های متمادی مردم در کردستان به جرم کولبری کشته می‌شوند و در سیستان و بلوچستان به جرم قاچاق مواد مخدر، در حالی که هر دو منطقه فاقد زیرساخت های لازم برای ایجاد اشتغال هستند و به عمد برای سال های طولانی از طرف خلافت اسلامی! در فقر و محرومیت نگه داشته شده اند.
بهانه جدید
این روزها البته خامنه ای دست آویز جدیدی یافته است و به بهانه مقابله با داعش دست خود را بیش از گذشته در مناطقی که اکثریت با مسلمانان اهل سنت است، برای سرکوب مردم باز می‌یابد دستگیری های همین چند روز اخیر در مناطق کردنشین و لارستان فارس به اندازه کافی گویاست.
معیشت مردم
بسته شدن مرز در سیستان و بلوچستان حداقل معیشت مردم را نیز در معرض تاراج و تجاوز قرار می‌دهد، و نظام هم به واقع از آن برای اعمال فشارهای بیشتر بر شهروندان استفاده می‌کند.
مناطق مرزی جالق، کوهک، بم پشت، سیب، سوران و مهرستان تنها راه امرار معاش مردم محروم منطقه محسوب می‌شوند که خلافت خامنه ای اقدام به بستن آنها کرده است.
اعتراض
مردم محروم این مناطق که خود را بیش از پیش در تنگنا احساس کردند در برابر فرمانداری سراوان دست به تجمع زدند اما کارگزاران حکومتی هیچ پاسخی به درخواست مردم برای بازگشایی این معابر مرزی نداده اند.
ارزیابی برخی تحلیل گران محلی از این حکایت دارد که نظام مقدس! می‌خواهد در شرایط شکننده فعلی اش مردم را بیشتر تحت فشار قرار دهد و به آنها یادآوری کند که هرگونه مخالفت احتمالی با حکومت تا چه میزان می‌تواند شرایط را برای آنها دشوارتر کند.
بدتر
برخی کارشناسان بر این باورند که در انتخابات ولایت فقیه همواره منطق انتخاب بین بد و بدتر به طور غیر رسمی تبلیغ می‌شود به این صورت که اگر مردم کاندیدا یا کاندیداهای بد را انتخاب نکنند باید با کاندیدا یا کاندیداهای بدتر کنار بیایند، در نحوه برخورد ولایت فقیه با جامعه نیز این منطق مشاهده می‌شود به این معنی که حکومت با سخت کردن شرایط به جامعه این پیام را می‌دهد که وضعیت از این هم می‌تواند بدتر باشد تا هرگونه اعتراض احتمالی پیش از وقوع خاموش شود.
ستم مضاعف
در مناطقی مانند سیستان و بلوچستان که درصد بالایی از مردم به خاطر پیروی از مذهب اهل سنت، از ستم مضاعف در حاکمیت ولایت فقیه رنج می‌برند، شهروندان پیش از هر چیز به عنوان یک متهم نگریسته می‌شوند. در طول سال های حاکمیت ولایت فقیه، تبلیغات زیادی صورت گرفته است تا نام «بلوچ» با «قاچاق چی مواد مخدر» پیوند بخورد، یا نام «کرد» با «تجزیه طلب»، امروز اما داعش شیعی با برخورداری از مائده ۱۷ خرداد که توسط داعش سنی برای او فراهم شد، می‌خواهد این مردم را با نام داعش پیوند بزند تا سوخت لازم را برای سرکوب های آتی فراهم کند.
بسته شدن مناطق مرزی در سیستان و بلوچستان و قطع زمینه‌ی امرار معاش مردم، از همین زاویه قابل درک و فهم است.