سعید حجاریان و چند شهادت کوچک!


سعید حجاریان از پایه گذاران وزارت اطلاعات، کسی بود که در دوران خاتمی از او به عنوان تئوریسین جناح اصلاح طلب! ولایت فقیه نام برده می‌شد. سعید حجاریان در نزاع درونی قدرت هدف گلوله ای قرار گرفت که سر او را نشانه گرفته بود، او از مرگ نجات یافت اما عوارض آن گلوله را تا امروز با خود به همراه دارد.
سعید حجاریان در تحلیلی که از انتخابات ریاست جمهوری ولایت فقیه ارائه داده است به واقعیت هایی از تقلب های انتخاباتی، شعارهای پوشالی در انتخابات و فجایع اقتصادی اذعان کرده است.
تقلب
سعید حجاریان به نزاعی که در درون نظام بر سر میزان رای اعلام شده در جریان بوده اشاره می‌کند و با ذکر یک نمونه، ناخواسته نشان می‌دهد که حجم رای سازی ها تا چه میزان گسترده بوده است.
حجاریان از کانال قرارگاه سایبری عمار نقل می‌کند که «تعداد قابل توجهی (حدود ۵ میلیون) برگ رای از آرای رییسی مهر نخورده» بود.
تناقض در مشهد
حجاریان به صحنه مضحک دیگری اشاره می‌کند که نشان دهنده تقسیم آرای انتخابات! شوراها! و ریاست جمهوری! در مشهد بین جناح های حکومت است.
حجاریان می‌نویسد: در شهر مشهد «مردم»! در انتخابات! شوراها! به «لیست اصلاح‌طلبان رأی دادند یعنی فرصت گذاشتند و به دقت نام پانزده نفر از کاندیداهای اصلاح‌طلب را نوشتند اما در صندوق بغل به آقای رئیسی رأی دادند آن هم با نسبت هفتاد به سی به نفع رئیسی.»
تحریم
نظام در اعلام آمار مشارکت کنندگان در انتخابات، در ساعات کوتاه به میزان چند میلیون بر رای ها اضافه می‌کرد، [به عنوان نمونه: نتایج انتخابات؛ تحریم بی سابقه] ناظرانی که اعلام تعداد مشارکت کنندگان از طرف نظام را در روز انتخابات و روزهای بعد از آن رصد کرده اند، پیوسته از این رای سازی ها دچار شگفتی می‌شدند. رای سازی ها آنقدر نجومی بود که حتی تا ۳ روز بعد از انتخابات! نیز در ابعاد میلیونی افزایش می‌یافت. [به عنوان نمونه:مشارکت ۴۶ میلیونی تا این لحظه!]
رای سازی ها در آن روی سکه از واقعیت تحریم خبر می‌دهند. حجاریان در یادداشت خود به گوشه ای کوچک از این تحریم در تهران اشاره می‌کند: «هر چه به سمت جنوب حرکت می‌کنیم تعداد آرای مأخوذه کمتر شده یعنی مشارکت پایین ‌آمده است.»
فروپاشی طبقه متوسط
حجاریان در زمینه اقتصادی اذعان می‌کند که در طی بیست سال گذشته یعنی از زمانی که «پروژه امنیتی اصلاحات» را فعال کردند جامعه فقیرتر شده است. حجاریان می‌نویسد: «با مطالعه و تحلیل آمار می‌توانیم بگوییم طی بیست سال گذشته، درآمد سرانه کمتر و مردم فقیرتر شده‌اند و فقر به وجود آمده باعث از بین رفتن طبقه متوسط یا ضعف آن شده» است.
فروپاشی روستا
در جوامعی که مسیر صنعتی شدن را می‌پیمایند در برخی از مراحل توسعه، طبیعی و تا حدودی پذیرفته شده است که توازن زیست در روستا و شهر به نفع شهر تغییر کند اما در هر جامعه ای که زندگی روستایی در آن دچار فروپاشی می‌شود، نمی‌توان استدلال کرد که آن جامعه در مسیر صنعتی شدن حرکت می‌کند.
تغییر توازن شهر و روستا در ایران به نفع شهر، نه ناشی از پیشرفت شهر، که به خاطر از دست رفتن ملزومات زندگی در روستاست، شرایطی که موجب از میان رفتن کشاورزی از یک سو و رشد حاشیه نشینی از سوی دیگر شده است.
حجاریان در توصیف وضعیت روستاها در ایران بعد از انقلاب و رشد حاشیه نشینی در شهرها می‌نویسد: «در طول سال‌های پس از انقلاب، اهالی روستا به این نتیجه رسیدند برای زندگی صرفا نمی‌توان به وجود پایگاه سلامت، خط لوله گاز اکتفا کرد و به همین جهت و به دلایل اقلیمی که مهمترین آن کم‌آبی باشد،‌ برای اشتغال، نخست جوانان و سپس تمام خانواده روستایی به شهر آمده‌اند. طی این فرآیند جابجایی، به دلیل ساختارهای موجود، روستائیان در حاشیه شهرهای بزرگ ساکن شده‌اند».
بازی کردن با شعارها
خمینی خود را امام! مستضعفان! جهان می‌دانست، نیروهایی که خود را خط امام می‌نامیدند و سعید حجاریان به لحاظ تبار سیاسی به این طیف از نظام وابسته است نیز مدعی برقرار عدالت اجتماعی بودند، آنها خود را جناح چپ جمهوری اسلامی می‌نامیدند. در مقابل طیف دیگری قرار داشت که خمینی از آنها به عنوان بازاریان عزیز یاد می‌کرد و این افراد را جناح راست جمهوری اسلامی! می‌نامیدند.
حجاریان در یادداشت خود مدعی است که شعارهای عدالت طلبانه را در غفلت جناح او، جناح مقابل برداشته است؛ استدلالی که به صراحت نشان می‌دهد که در جمهوری اسلامی! چپ و راست تا چه اندازه بی محتوی و ابزار دست قدرتمندان و بیعت کنندگان با ولایت فقیه برای تسلط بر مردم است.
سعید حجاریان می‌نویسد: «رقیب نهایی روحانی، در سفرهای استانی و مناظره اقتصادی-اجتماعی چندین شعار محوری مطرح کرد که شاید مهم‌ترین آن‌ها برپایی عدالت اجتماعی و از بین بردن فاصله طبقاتی بود. این شعارها چنانکه می‌دانیم از ابتدای آن متعلق به جناح چپ بوده است».
نزاع و فروپاشی
در مناظره ها و میتینگ های انتخاباتی! کاندیداها در نشان دادن واقعیت جمهوری اسلامی! از یکدیگر سبقت می‌گرفتند؛ نزاع قدرت و ضعف خامنه ای به مثابه عمود خیمه نظام چنین سرنوشتی را بر آنان تحمیل کرده بود، شهادت های تاریخی سعید حجاریان نیز در ادامه همان ماجراست و تا فروپاشی کامل نظام ادامه دارد.