اعتراضات در ماه می


دو جناح نظام ولایت فقیه سعی می‌کنند وضعیت اقتصاد کشور را شکوفا! و مردم را شکرگزار! ولایت توصیف کنند، اما آنچه در زیر پوست شهرها می‌گذرد، حکایت دیگری را بازگو می‌کند. روحانی در تبلیغات خود، در هر شهر و استانی، دم از کاهش تورم، بهبود وضعیت و رشد! اقتصادی زد. جناح خامنه‌ای نیز آشکارا مدعی می‌شود که مردم باید قدردان! امنیت! به دست آمده توسط نظام باشند. اما شهر حرف دیگری برای گفتن دارد.  از تهران بزرگ تا دورترین نقاط، روزانه فریاد اعتراض اقشار مختلف طنین انداز است.
اعتراضات کل حکومت را نشانه رفته است. فریاد غارت شدگان موسسات اعتباری! روزانه در برابر چشمانمان است. فریاد کارگران معادن، کارخانجات تعطیل شده، معوقات چندین ماهه و ... کمتر روزی در برابرمان خودنمایی نمی‌کنند. درخواست‌های پاسخ نگرفته تبدیل به اعتراضات شده و در قدم ...
براساس آمار و اخبار ثبت شده، در ماه می ۲۰۱۷ [۱۱ ارددیبهشت تا ۱۱ خرداد] تعداد ۴۴۱ مورد حرکت اعتراضی، علیه نظام ولایت فقیه شكل گرفته است. آمار اعتراضات در این ماه، ۹۱ مورد بیشتر از ماه قبل بوده است.
آمار حركتهای اعتراضی
در ماه می در ۲۱۶ مورد اقشار مختلف، در ۱۵۵مورد کارگران، در ۲۵ مورد زندانیان با اعتصاب غذای خود، در ۱۹مورد سایر اعتراضات زندانیان، در ۱۵مورد معلمان، در ۱۰مورد دانشجویان، و در ۱مورد سایر اقشار با اعتصاب غذا، دست به اعتراض زدند.
در بطن اعتراضات ماه گذشته که توام با نمایش انتخابات! بود، عنصر گستردگی خودنمایی می‌کند. علاوه بر این، اعتراضات در این ماه، خصلت تهاجمی رو به دستگاه حکومت  داشت و مردم در چندین مورد اقدام به آتش زدن لاستیک، بستن جاده ها و یا درگیری با نیروهای انتظامی حکومت کردند.
اعتراضات كارگری
در این ماه ۱۵۵حركت اعتراضی كارگری در کل کشور شکل گرفت كه در ۵۷ شهر، شهرك و شهر صنعتی بود. اعتراضات در این ماه، ۴۲ مورد بیشتر از ماه پیش بود.
علت شكل گیری اعتراضات، عدم دریافت حقوق معوقه، عدم دریافت عیدی سال های ۹۴ و ۹۵، اخراج از کار،  عدم تحقق وعده‌های مقامات! حکومت درخصوص پرداخت مطالبات، دستمزد بسیار پایین تر از حداقل حقوق‌ها، نداشتن امنیت شغلی، شرایط سخت و طاقت فرسای کار، نادیده گرفتن اصول ایمنی محل کار، عدم دریافت سنوات بازنشستگی، نامشخص بودن وضعیت قراردادهای کاری، بی کیفیت بودن غذای محل کار، عدم راه ‌اندازی کارخانه تعطیل شده و بی‌ توجهی به سرنوشت کارگران بوده است.
همچنین این ماه به مناسبت روز کارگر، تجمعی مقابل مجلس! حکومت شکل گرفت. تجمع  دیگری هم بر سر قبر خمینی با حضور روحانی بود که در آن کارگران در راستای حقوق معیشتی خود، شعار دادند.
اعتراضات فرهنگیان
۱۵حرکت اعتراضی فرهنگیان در ۴ شهر شکل گرفت. اعتراضات فرهنگیان به شرایط بحرانی و معیشتی معلمان، بلاتکلیفی استخدامی و عدم دریافت واحدهای مسکونی بود.
همچنین این ماه فرهنگیان در حمایت از اسماعیل عبدی و خواسته های وی، چندین بیانیه منتشر کرده و یک کمپین با امضای ۱۵هزار نفر از فرهنگیان برای درخواست آزادی اسماعیل عبدی، شکل گرفت.
اعتراضات دانشجویان
در این ماه شاهد ۱۰حرکت اعتراضی دانشجویی بودیم. این اعتراضات در ۶ شهر صورت گرفت. اعتراضات دانشجویی پیرامون مسمومیت غذایی دانشجویان در دانشگاههای مختلف،  واگذاری دانشکده به بخش خصوصی، توهین و افترا به دانشجو، سقوط رتبه علمی دانشگاه، استعفای اعضای هیأت علمی به دلیل مشکلات مالی، عدم حمایت از برنامه های پژوهشی و انجمنهای علمی، کاهش وامهای دانشجویی در کنار افزایش شهریه ها، کیفیت نازل غذای دانشگاه در عین افزایش ۵۰ درصدی هزینه ها بوده است.
اعتراضات سایر اقشار
طی ماه گذشته ۲۱۴ حرکت اعتراضی را از سایر اقشار جامعه شاهد بودیم. این اعتراضات در ۹۵شهر، روستا و منطقه صورت گرفت.
گستردگی اعتراضات این ماه بدلیل اعتراضات مالباختگان غارت شده بود. مالباختگان این موسسات مالی و بطور خاص موسسه توسعه (آرمان) تاکنون در ۱۷ استان و ۴۵ شهر اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی نمودند.
از جمله ویژگیهای اعتراضات مالباختگان که می‌توان به آن اشاره نمود شعارها، استمرار حرکت اعتراضی، گستردگی آن در شهرهای مختلف کشور و حضور فعال زنان در آن است.
مالباختگان موسسه توسعه، جاده سراسری شوش - اهواز را مسدود کردند.
مالباختگان موسسه توسعه در دلفان، در مقابل شعبه موسسه لاستیک آتش زدند.
مالباختگان موسسه کاسپین در استان مازندران بعضی از دفاتر این موسسه را آتش زدند.
مالباختگان موسسه کاسپین در زاهدان، تجهیزات این موسسه را به خیابان ریخته و به آتش کشیدند.
مالباختگان موسسه توسعه در خرم آباد با پرتاب سنگ، شیشه های مؤسسه را شکستند.
مالباختگان موسسه توسعه در خرم آباد مسیر عبور و مرور ماشینها را بستند.
در تهران اعتراض و تجمع مالباختگان موسسه کاسپین و توسعه به درگیری با «نیروی انتظامی» انجامید و مالباختگان شیشه های حراست بانک مرکزی را شکستند و قصد ورود به بانک را داشتند. اکثر مالباختگان کفن پوشیده بودند. آنها شعار می‌دادند: «امنیت سرمایه، حق مسلم ماست»، «کاسپین دزدی کرده، بانک مرکزی حمایت کرده»، «مفسد اقتصادی اعدام باید گردد»، «مدیران بی لیاقت اخراج باید گردند»، «این بانک مرکزیه یا مرکز دزدیه»
در منطقه حصیرآباد اهواز مالباختگان منابع زباله را واژگون کرده و لاستیکها را آتش زدند و خیابان را بستند.
اعتراضات زندانیان سیاسی
در این ماه ۱۹ اعتراض توسط زندانیان شکل گرفت از جمله:
بیانیه مریم اکبری منفرد در تحریم انتخابات با عنوان «رأی من، نه به حاکمیت اسلامیست»
متنی از مهدی فراحی شاندیز درخصوص انتخابات با نام «افعی گاهی کبوتر می‌زاید، نگاهی به شعبده ای به نام انتخابات»
بیانیه ارژنگ داوودی در تحریم انتخابات!
بیانیه جمعی از زندانیان سیاسی زندان گوهردشت درخصوص تحریم انتخابات!
بیانیه جمعی از علما و زندانیان سیاسی اهل سنت در مورد تحریم همه جانبه انتخابات!
نامه گلرخ ابراهیمی ایرایی درخصوص انتخابات! و تحریم آن
حمایت مهدی فراحی شاندیز از فراخوان دکتر محمد ملکی درخصوص تحریم انتخابات!
نامه جمعی از زندانیان سیاسی به عاصمه جهانگیر درخصوص فشار به علی معزی
نامه تنی چند از زنان زندان اوین به جعفری دولت آبادی دادستان! تهران در اعتراض به وضعیت آتنا دائمی
نامه ابراهیم فیروزی به حسام فرزند شهید غلامرضا خسروی
نامه لقمان مرادی و زانیار مرادی به افکار عمومی پیرامون شرح پرونده و شکنجه هایی که روی آنها صورت گرفته و ساختن سناریو توسط دستگاه امنیتی
‌دادنامه شیراحمد شیرانی درخصوص وضعیتش طی سالیان در زندان و شکنجه هایی که شده است
گزارش جمعی از زندانیان سیاسی زندان اوین از وضعیت نامناسب این زندان
نامه آتنا دائمی از زندان به مناسبت پایان ۵۴ روز اعتصاب غذا
نامه رضا ملک درخصوص دلایل بازداشتش
تحصن آرش صادقی و یوسف عمادی در مقابل دفتر افسر نگهبانی بند در اعتراض به وضعیت وخیم اسماعیل عبدی و ممانعت از اعزام وی به بیمارستان
اعتصاب غذای زندانیان سیاسی
در ماه می شاهد ۲۵ مورد اعتصاب غذا در زندان‌های حکومت بودیم. این موارد شامل:
اعتراض ماهر کعبی به انتقال اجباری به بند زندانیان عادی و متهمین مواد مخدر
اعتراض محسن عمرانی به محکومیت یک‌سال حبس تعزیری و ۲سال انفصال از خدمت
اعتراض زینب جلالیان به وضعیتش
اعتراض صبری حسن پور به بلاتکلیفی خود در زندان
اعتراض سید قاسم آبسته به عدم رسیدگی پزشکی به مشکلات جسمیش
 اعتراض بهمن قادرپور، یعقوب نوره، عبدالغور اسوار، کمال علی اقدم، هژار فاروقی، منصور چوپانی، عبدالخالق محمدزاده، ابراهیم غلامی، عبدالله چم، یوسف قادرپور و ۷ زندانی دیگر به عدم رعایت اصل تفکیک جرائم
اعتراض رسول حردانی به ممانعت از اعزام به مرخصی
اعتراض عدنان حسینی، به بلاتکلیفی خود در زندان
اعتراض مصطفی سلیمی به تبعید از زندان سقز به زندان مرکزی سنندج
اعتصاب غذای سایر اقشار
جمعی از فرهنگیان همزمان با روز معلم و همراهی با اسماعیل عبدی برای ۳روز اعتصاب غذا کردند.
ادمه دارد
اعتراضات کماکان ادامه دارد. نکته قابل توجه در ادامه تظاهرات، درگیریها با ماموران حکومتی بوده است که نشان از مرحله جدیدی از نارضایتی مردم و ایستادگی در مقابل نظام ولایت فقیه دارد.
آنچه که اعتراضات ماه گذشته را با بقیه ماهها متمایز می‌کرد، فوران اعتراضات غارت شدگان مؤسسات مالی و اعتباری بود که اغلب اینها وابسته به سپاه پاسداران هستند. این اعتراضات بلافاصله از فردای نمایش انتخابات شروع شد و به سرعت در شهرهای مختلف گسترش یافت، در حالی که انتظار این بود که پس از انتخابات! اعتراضات فروکش می‌کند. همین موضوع بیانگر آن است که آتش زیر خاکستر نارضایتی اجتماعی در ایران، به نقطه‌ای رسیده که هیچگونه نمایشهای مردمگرایی! هم نمی‌تواند آن را پنهان کند.