۵۶ میلیون فقیر مطلق


درمناظره های انتخاباتی، قالیباف از ۲۵ میلیون فقیر مطلق سخن گفت، او همچنین اذعان کرد که فقط ۴ درصد از کل جمعیت کشور از امکانات اقتصادی بهره مند هستند و ۹۶ درصد دیگر جزء بی چیزان محسوب می‌شوند. قالیباف گوشه ای از واقعیت نظامی را توصیف کرد که خود یکی از سازندگان آن است.
نقی باقری، امام جمعه شاهین دژ در ۹ خرداد در مصاحبه با تسنیم بخشی دیگر از فاجعه ای که بر ایران می‌گذرد را به تصویر کشیده است. جناح های حکومت برای به زیر کشیدن رقیب دست به افشای بخشی از حقایق می‌زنند اما نمی‌دانند که تمامیت نظام مقدس! را به چالش می‌کشند.
فلاکت و فقر مطلق
نقی باقری می‌گوید: «وضعیت معیشتی مردم بعد از عید طوری است که ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم نه در حال فقر و مستمندی بلکه در حال فلاکت هستند.» او سپس به واقعیت دیگری اشاره می‌کند و می‌گوید: «در ملاقات‌های عمومی برخی از مردم  اذعان می‌کنند که از نانوایی‌ها به صورت قسطی و نسیه نان می‌گیرند! که معنایش این است که مردم جامعه در حال فلاکت و فقر مطلق هستند.»
نقی باقری سپس با تعجب می‌پرسد: «در جامعه اسلامی و جامعه‌ای که روزانه بیش از دو میلیون بشکه نفت صادر می‌کند نباید مردم  آن نان نسیه بخرند!» او البته فراموش می‌کند که حقوق او به عنوان امام جمعه شاهین دژ از محل فروش دومیلیون بشکه نفت در روز است. آن پول خرج افرادی مانند باقری می‌شود تا خود را به عنوان مدافع فقرا نشان دهند.
نه می‌توان این صحنه را به عنوان یک کمدی ارزیابی کرد و نه می‌توان آنرا تراژیک نامید؛ کسی که از پول نفت ارتزاق می‌کند به خاطر اینکه سهمی از نفت به فلاکت زدگان نرسیده است معترض می‌شود و خود را در نقش سخنگوی آنان عرضه می‌کند.
بی چیزی داراها
دامنه فقر البته تنها دامن فقرا را نگرفته است، بخش به ظاهر داراتر جامعه نیز در نقطه ورشکستگی و بی چیزی قرار دارد. باقری با اشاره به ماه رمضان می‌گوید: «اگر ماه مبارک رمضان ماه رحمت الهی است و چشمان فقرا در این ماه به دست افراد خیر است»، «اما وضعیت اقتصادی به حدی وخیم است که دیگر کسی توان کمک ندارد.»
باقری می‌افزاید: «فاصله طبقاتی بسیار زیاد شده است و وقتی از یک سرمایه‌دار و کارخانه‌دار بخواهیم که کمک بکند می‌گوید که ورشکست شده و اگر از کارمند و حقوق بگیران بخواهیم کمک بکند می‌گوید که خرج و مخارج بسیار زیاد شده و چیزی برایش باقی نمی‌ماند.»
تصویری که باقری از جامعه ایران رسم می‌کند، جامعه ای را نشان می‌دهد که به لحاظ اقتصادی درهم شکسته است، مردم آن از مرحله فقر به مرحله «فلاکت و فقر مطلق» سقوط کرده اند، وضعیتی که حداقل ۶۰ درصد و حداکثر ۷۰ درصد جامعه را در بر می‌گیرد.
واقعیت آمار قالیباف
قالیباف اعلام کرده بود که ۲۵ میلیون ایرانی در وضعیت فقر مطلق زندگی می‌کنند، با آماری که در ۹ خرداد توسط باقری ارائه می‌شود، معلوم می‌شود که قالیباف دروغ گفته، و رقم فقرای مطلق در ایران را به شدت کوچک کرده بود.
براساس اطلاع رسانی باقری ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم ایران در وضعیت «فلاکت و فقر مطلق» زندگی می‌کنند، به عبارت دیگر در ایران ۸۰ میلیونی، ۴۸ تا ۵۶ میلیون نفر از مردم در وضعیت «فلاکت و فقر مطلق» به سر می‌برند.
با شنیدن آمار ارائه شده توسط باقری، رقم ۲۵ میلیونی قالیباف به فراموشی سپرده می‌شود.
پرسشی که باقری و پیش از او قالیباف به آن پاسخ نمی‌دهند عبارت از نقش خلافت اسلامی در به وجود آمدن این وضعیت است. محصول ۳۸ سال جمهوری اسلامی! ایجاد ۴۸ تا ۵۶ میلیون فقیر مطلق در کشور است. سران نظام بارها به قیام گرسنگان هشدار داده اند، چیزی که به نظر نزدیک می‌رسد.