تظاهرات مالباختگان در ۲۹ مرداد با شعار «آتش به اختیار»


حتی اگر بمیریم

۲۹ مرداد ۹۶ مالباختگان در مشهد به خیابان‌ها آمدند تا فریاد برآورند که «حتی اگر بمیرم پولم رو پس می‌گیرم» در حالی که پیشتر علی نعیمی «مدیرعامل موسسه اعتباری کاسپین» گفته بود: «به دلیل چالش‌های گذشته، که ناشی از عملکرد تعاونی‌های منحله بود، بحران‌هایی برای موسسه اعتباری کاسپین پدید آمد که با برنامه ریزی های انجام شده و همکاری نهادهای مسئول، این مسائل به زودی حل و فصل خواهد شد.» او در حالی سعی در خودبنیاد جلوه دادن کاسپین کرده بود که موسسه فرشتگان، یکی از اصلی ترین تشکیل دهندگان کاسپین، با انبوهی از سپرده گذاران مالباخته به موسسه کاسپین به ارث رسیده است. [کاسپین به کسی بدهکار نیست؟!]

آتش به اختیار

نعیمی تلاش می‌کند تا با تفکیک موجودیت کاسپین از موسسه‌های تشکیل دهنده آن، بازگرداندن پول مالباختگان را مشمول مرور زمان کند، در نقطه‌ی مقابل، مالباختگان بر مسئولیت کاسپین و بانک مرکزی به عنوان «متولی نظام پولی کشور» پای می‌فشارند.
مردم شعار می‌دادند: «این آخرین اخطار است آتش به اختیار است» شعاری که نشان می‌دهد، فرمان آتش به اختیار خامنه‌ای به نیروهای خودش در تاریخ ۱۷ خرداد ۹۶ [خامنه ای: آتش به اختیار] اکنون دارد رو به نظام باز می‌گردد؛ تبدیل بحران مالی موسسات مالی به بحران امنیتی.

پیروان حیدر

در نیشابور مالباختگان پلاکاردی در دست گرفته بودند که بر روی آن نوشته شده بود: «۶۵۰۰ میلیارد تومان سپرده گذران در سال ۹۵ چه شد»؟ اما این همه‌ی صحنه نبود، آنها شعار می‌دادند: «ما پیروان حیدریم از حق خود نمی‌گذریم» آنها در ادامه خامنه‌ای را نیز به مضحکه می‌گیرند و شعار می‌دهند: «ای رهبر آزاده ایران شده دزد خانه» و سپس می‌افزایند:
«کاسپین دزدی کرده دولت حمایت کرده»
«یک اختلاس کم بشه مشکله ما حل می‌شه» [مجاهد ۲۹ مرداد ۹۶]
در حالی مردم در خراسان رضوی حق خود را از خامنه‌ای و تمامیت استبداد دینی طلب می‌کنند که علم‌الهدی در «نماز جمعه»ی مشهد به تاریخ ۲۷ مرداد گفته بود، کسانی که در سوریه در حال جنگ هستند از طرف امام رضا اعزام شده‌اند! [ایلنا ۲۷ مرداد ۹۶] او در حالی بر تنور جنگ در سوریه می‌دمد که مردم در زیر چتر سلطه‌ی او در خراسان رضوی، آخرین ذرات زندگی‌شان را نیز از دست می‌دهند.

عدالتخانه

در حالی که نخستین خواسته‌ای که به انقلاب مشروطه راه برد، طلب عدالتخانه از استبداد قاجار بود اکنون بعد از ۱۱۱ سال از پیروزی آن انقلاب تاریخ ساز، مردم فریاد بر‌می‌آورند که «ای قوه‌ی عدلیه کجایی کجایی» و در برابر دادگاه «انقلاب» در مشهد با صدایی رسا می‌گویند: «پول مردم امانت است دستبرد به آن خیانت است» [کانال صدای مالباخته]

 نمونه در جهان

اما در تهران جمعیتی عظیم از مالباختگان به صحنه آمده بود. مالباختگان موسسات البرز ایرانیان و کاسپین در سه راه جمهوری شعار می‌دادند: «کشور ما دزدخونه است توی جهان نمونه است»
«مفسد اقتصادی اعدام باید گردد سپرده‌های مردم آزاد باید گردد» [کانال صدای مالباخته]
و در زیر پل حافظ فریادها به آسمان برخاست: «دولت به این بی‌غیرتی هرگز ندیده ملتی» [کانال صدای مالباخته]
در بلوار کشاورز مالباختگان کاسپین در برابر ساختمان «قوه قضاییه» شعار می‌دادند: «ای رهبر آزاده دزدی چرا آزاده» [مجاهد ۲۹ مرداد ۹۶]
آنها خامنه‌ای را به پرسش می‌کشیدند، اما بعید است که خامنه‌ای پاسخی برای ارائه داشته باشد.

پایان راه

تاکنون جمهوری اسلامی! راه‌های گوناگونی را آزمایش کرده است برای آنکه از بازپرداخت پولی که توسط موسسات مالی وابسته به سپاه، بسیج، نیروی انتظامی و قوه قضاییه به غارت رفته است، خودداری کند. یکبار اعلام می‌شود که بانک مرکزی مشغول حل و فصل موضوع است. بار دیگر اعلام می‌شود که مشکلات حل شده است. یکبار اعلام می‌شود که با تصویب ماده ۲۳۶ موضوع رو به حل شدن است [ماده ۲۳۶ آیین نامه داخلی «مجلس»، نتیجه‌ای برای مالباختگان خواهد داشت؟] و بار دیگر اعلام می‌شود که «قوه قضاییه» می‌خواهد موضوع را پیگری کند. اما هدف حکومتگران آن است که بحرانی که بر اثر غارتگری دامانشان را گرفته است مشمول مرور زمان کنند، صفوف تظاهرکنندگان را پراکنده و درنهایت پول‌ها را نپردازند. تظاهرات روز ۲۹ مرداد توسط مالباختگان نشان داد که همه‌ی طراحی‌های سارقان نقش بر آب شده است.