انتصاب پورمحمدی به عنوان مشاور رئیس «قوه قضاییه» و پرونده مفتوحش در نقض حقوق بشر


انتصاب

آملی لاریجانی، «رئیس قوه قضاییه»، طی حکمی مصطفی پورمحمدی را به عنوان مشاور رئیس قوه قضاییه منصوب کرد. [ایلنا ۳۱ مرداد ۹۶] پیشتر پورمحمدی به عنوان «وزیر دادگستری» در دولت روحانی حضور داشته است.

نسل جلاد

پورمحمدی از کادرهای قدیمی «قضایی» و اطلاعاتی نظام مقدس! است. نسلی که از ابتدای دهه۶۰ مقدرات زندان‌ها را به دست گرفت و با نداشتن حداقل سابقه و صلاحیت قضایی شروع به صدور گسترده احکام اعدام کرد.
در یک نمونه مشابه از چنین «قضات» بی‌صلاحیتی، می‌توان به احمدی شاهرودی حاکم شرع وقت در خوزستان، و کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد که تنها با یک ماه آموزش!، روزانه به ۱۰۰ پرونده رسیدگی می‌کرده است. [احمدی شاهرودی، دروغ و شهادت تاریخی آقای منتظری]

سابقه

مصطفی پورمحمدی در سال ۵۹ و پس از آغاز جنگ با عراق از طرف خمینی به عنوان «دادستان انقلاب» در خوزستان، هرمزگان و خراسان تعیین می‌شود. در همین مدت او اعتراضات معلمان و دانش آموزان در بندرعباس را که بیش از یکسال تداوم داشت، سرکوب می‌کند.
پورمحمدی حدفاصل سال‌های ۵۸ تا ۶۵ به عنوان دادستان! انقلاب و نظامی در استان‌های مختلف به سرکوب مردم اشتغال داشت. از سال ۶۶ او در موضع معاون و جانشین وزارت اطلاعات قرار می‌گیرد و تا سال ۷۸ در آن سمت باقی می‌ماند.
پور محمدی همچنین در سال‌های ۶۹ تا ۷۸ در سمت قائم مقام و ریاست اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات در ترورهای خارج کشوری نظام، نقش ویژه‌یی برعهده دارد. طراح اصلی ترورها در این دوران پورمحمدی بود و اجرای آن‌ها زیر نظر سعید امامی انجام می‌گرفت.
پورمحمدی از معتمدان و نزدیکترین مقام‌های حکومت به خامنه ای است. او در سال ۸۱ به عنوان مشاور ریاست دفتر و مدیرگروه «سیاسی ـ اجتماعی» خامنه ای منصوب شد و همچنین از گردانندگان دفتر ویژه اطلاعات و امنیت خامنه‌ای بوده است. اطلاعات و امنیت در دفتر خامنه ای با کد ۱۰۱، دارای ۱۹ معاونت است که کد پرسنلی مصطفی پورمحمدی در این سازمان ۱۲۲۳ است. [کابینه امنیتی روحانی]

هیئت مرگ

پورمحمدی از اعضای هیئت مرگ در تابستان ۶۷ بود. هیئتی که تنها در یک مورد تصمیم به اعدام ۱۲هزار نفر فقط در زندان اوین گرفت. [تابستان۶۷ و اعدام ۱۲۰۰۰ نفر در اوین]
در ۲۴ مرداد ۶۷ در گرماگرم اعدام‌های جمعی زندانیان سیاسی، آقای منتظری ـ قائم مقام وقت خمینی ـ هیئت مرگ خمینی را فرا می‌خواند تا رو در روی آنها به برخی از واقعیت‌ها اذعان کند.
منتظری خطاب به هیئت مرگ که پورمحمدی نیز در میان آن است می‌گوید: «به نظر من بزرگترین جنایتی که در جمهوری اسلامی شده از اول انقلاب تا حالا» و «در تاریخ ما رو محکوم می‌کنه به دست شما انجام شده و شما را در آینده جزو جنایتکاران توی تاریخ می‌نویسند.»
منتظری آنگاه با اشاره به نقش پورمحمدی در زمینه سازی این جنایت می‌گوید: «آقای پورمحمدی؛ درست است که الان مسئول است و تو اطلاعات است اما قبل از اینکه مسوول اطلاعات باشه آخونده. جنبه آخوندیش بر اطلاعاتیش می‌افزاید. به نظر من این یک چیزی است که اطلاعات روش نظر داشت و سرمایه گذاری کرد و شخص احمد آقا پسر آقای خمینی هم از سه چهار سال قبل هی می‌گفت مجاهدین از روزنامه خونش و از مجله خونش و از اعلامیه خونش همه باید اعدام شوند. اینا یه همچین فکری می‌کردند. و حالا فرصت را مغتنم شمردند... این رو جا انداختند...نوشته گرفتند، دادند دست افراد و دیگه حالا این به کجا منتهی می‌شه و در آینده چی می‌شه؟» [قتل عام ۶۷ از زبان منتظری]

انتخابات

در ایام سیرک انتخابات ریاست جمهوری ولایت فقیه، پورمحمدی مدافع حسن روحانی بود. او در توصیف نظام انتخاباتی جمهوری اسلامی گفته بود: «به هر قیمتی رقیب را از میدان بدر کردن تعریفی از انتخابات نظام جنگل است.» [نظام جنگل] تشریحی دقیق از نظامی که پورمحمدی برای حفظ آن، فقط در زندان اوین بر حکم مرگ ۱۲ هزار نفر امضا گذاشت.

پرونده نقض حقوق بشر

اکنون پورمحمدی به عنوان مشاور رئیس «قوه قضاییه» منصوب شده است. او در حالی در این منصب قرار می‌گیرد که سایه این گزاره‌ی تاریخی که «جنایت علیه بشریت هرگز مشمول مرور زمان نمی‌شود.» بر سرش قرار دارد.
اخیرا تحریم‌های گسترده‌ای علیه ولایت فقیه، با تصویب کنگره‌ی آمریکا و امضای ترامپ به صورت قانون ایالات متحده اعلام شده است. بخشی از این تحریم‌ها شامل ناقضان حقوق بشر در ایران می‌شود. [قانون تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی! چیست؟] به نظر می‌رسد روزگار برای پورمحمدی و همکاران سخت‌تر خواهد شد.
اعطای پست مشاور رئیس «قوه قضاییه» به پورمحمدی، نشان می‌دهد که خامنه‌ای به هر ترتیب می‌خواهد قاتلان حرفه‌ای را در صحنه نگه دارد و این پیام را به جامعه بدهد که هنوز قدر قدرت! است، اما واقعیت آن است که خون قربانیان دست از سر قاتلان برنخواهد داشت.