آذری جهرمی و گریز از نقش جلاد

جوانگرایی!

محمدجواد آذری جهرمی از طرف روحانی به عنوان «وزیر ارتباطات» به «مجلس» پیشنهاد می‌شود. در ابتدا اینطور نشان داده می‌شود که ویژگی برجسته او جوان بودنش است. او متولد سال ۱۳۶۰ یعنی بعد از انقلاب۵۷ است در نتیجه روحانی می‌تواند با استناد به او اعلام کند که در کابینه‌اش به جوانگرایی دست زده است.


«وزارت اطلاعات»

اما انتخاب محمدجواد آذری جهرمی فراتر از انتخاب یک جوان! برای پست وزارت است. آنچه با آمدن او به صحنه بیش از هرچیز دیگر بر روی دایره می‌ریزد حضورش در «وزارت اطلاعات» است. آذری جهرمی بنا به گفته خودش تا سال ۹۲ در «وزارت اطلاعات» حضور داشته است و بعد از آن به خاطر موضوعات فنی! به «وزارت ارتباطات» نقل مکان کرده است اما مهم تر از حضور او در «وزارت اطلاعات» شغلی است که او در آنجا داشته است. در جلسه ۲۱ مرداد «کمیسیون اجتماعی مجلس»، آذری جهرمی مدعی شده بود که در وزارت اطلاعات «مسئولیت شنود را نداشتم بلکه مسئول زیرساخت های فنی ساخت تجهیزات صنایع این موضوع را بر عهده داشتم و این را افتخار می دانم»


شنود

آذری جهرمی در این جلسه از شنود دفاع کرده و گفته بود: «کشور به شنود نیاز دارد زیرا با موضوعات و مشکلات امنیتی روبرو است؛ در این رابطه شنود قانونی داریم و قانون را مجلس مصوب کرده و در ماده ۱۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری تشکیلات شنود بررسی شده که تشکیلات شنود باید در ادارات کل تمامی دادگستری‌ها تشکیل  و قاضی آن نیز رییس قوه قضائیه است.»


بازجو

هرچند او منکر نقش خود در شنود شد اما اتهاماتی که متوجه او شده است بسا فراتر از شنود کردن است. افراد متعددی شهادت می‌دهند که در سال ۸۸ یعنی در زمان اعتراضات گسترده و ادامه‌دار خیابانی، آذری جهرمی در نقش بازجو و بازرس منازل آنها ایفای نقش می‌کرده است. در آن سال بسیاری از افراد مفقود یا در زیر شکنجه کشته شدند. نمونه زندان کهریزک یادآور آن سال‌هاست.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در این رابطه نوشت: «برخی از زندانیان سابق و فعالین سیاسی و مطبوعاتی، در شبکه‌های اجتماعی از اینکه محمدجواد آذری‌جهرمی، در زمان بازداشت بازجوی آنها بوده خبر داده‌اند. برخی از این افراد حتی خاطر نشان کرده‌اند که کاندیدای جوان وزارت ارتباطات در جریان تفتیش منازل آنها قبل از بازداشت، حضور داشته است.  یکی از افراد یاد شده با تصریح حضور آذری جهرمی در بازجویی‌های او، به دلیل تبعاتی که گفت‌وگو در این خصوص می‌تواند برای او داشته باشد از گفت‌وگو در این زمینه خودداری کرد.»


تهمت!

جالب آنکه آذری جهرمی به جای آنکه افتخار! کند که بازجو بوده است آن هم در نظام مقدس! جمهوری اسلامی! در توییتی آنرا تهمت فرض می‌گیرد و به مدعیان وعده‌ی پیگیری می‌دهد: «هیچگاه شغل بنده بازجوئی یا مشاوره فنی آن یا تفتیش منازل نبوده است. این تهمت را پیگیری خواهم کرد».
جمهوری اسلامی! را چه شده است که وزیر پیشنهادی ارتباطات آن از پذیرش افتخار بازجویی! تن می‌زند؟!


شهید و جلاد

خامنه‌ای در ۱۴ خرداد اعلام کرد که در اذهان بدنه‌ی نظام او جای شهید و جلاد تغییر کرده است. آذری جهرمی به خاطر کار در وزارت اطلاعات و شرکت سطح بالا در «شنود»، شاید یکی از کسانی باشد که در همین رابطه به خامنه‌ای گزارش داده باشد که در اذهان بدنه نظام جای شهید و جلاد تغییر کرده است. در نتیجه آذری جهرمی نمی‌خواهد که مهر جلاد را بر پیشانی داشته باشد. عاقبت جمهوری اسلامی! بسیار عبرت آموز است.