«ماجرای نیمروز» و شادی خامنه ای از دیدن صحنه های کشتار


 نظرات
«پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی» که بسیاری از پژوهشگران تاریخ معاصر از آن با عنوان «مرکز جعل اسناد انقلاب ۵۷» یاد می‌کنند، در ۲۴ تیر ۹۶ اقدام به انتشار نظرات خامنه ای درباره فیلم «ماجرای نیمروز» ـ که البته در ۱ اسفند ۹۵ اظهار شده است ـ می‌پردازد.

جوایز!
فیلم «ماجرای نیمروز» که با هدف توجیه پذیر کردن قتل عام های دهه۶۰ از طرف «اطلاعات سپاه» تولید شده بود، با صفی از جوایز حکومتی در «سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر» مورد پشتیبانی قرار گرفت؛ «برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره»، «سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی» و «سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران»

سیمرغ! ولایت
مهمترین «سیمرغ بلورین» اما از طرف خامنه ای به دست اندرکاران فیلم «ماجرای نیمروز» در ۱ اسفند ۹۵ اهدا می‌شود، در آنجایی که خامنه ای بعد از «تفقد عوامل این اثر»، می‌گوید: «این فیلم بسیار خوب بود. همه اجزاء فیلم عالی بود، کارگردانی عالی بود. بازی‌ها عالی، قصه عالی بود. فیلم خوش ساخت بود.»

شیرینی!
اما چرا خامنه ای از این فیلم تا این حد راضی بوده است؟ زیرا او را به یاد کشتن موسی خیابانی می‌انداخته است.
خامنه ای با اشاره به سکانسی از فیلم درباره « محاصره و پاکسازی خانه موسی خیابانی توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیتی» گفت: «آن روزی که این قضیه (محاصره منزل موسی خیابانی) اتفاق افتاد من محضر امام(ره) بودم. بچه‌ها آمدند و گفتند؛ از جمله همین آقای سیف‌اللهی؛ آمدند و گفتند که قضیه تمام شده. آمدند که به امام گزارش بدهند. با دیدن فیلم شیرینی آن روز تكرار شد».
البته چند ماه بعد از این اظهار نظر در ۱ اسفند ۹۵، توسط خامنه ای، او در ۱۴ خرداد ۹۶ بر سر قبر خمینی می‌گوید که ورق برگشته است و در درون نظام او کسانی هستند که «موسی خیابانی» را «شهید» می‌دانند و آن «نیروهای اطلاعاتی و امنیتی»، از جمله همین دست اندرکاران فیلم «ماجرای نیمروز» را «جلاد». [دهه ۶۰؛ جلاد و شهید]


رهنمود
خامنه ای اما یک رهنمود هم برای تیم سازنده فیلم «ماجرای نیمروز» دارد؛ پرداختن به «لاجوردی». در کنار همه کسانی که در دهه۶۰ به کشتار زندانیان سیاسی مشغول بوده اند نام «لاجوردی» از برجستگی! خاصی برخوردار است برای آنکه کسی درکی از آنچه او در زندان ها انجام می‌داده است داشته باشد کافی است که به یکی از فیلم هایی که او به عنوان دادستان در صحنه حاضر شده است، نگاهی بیندازد.
خامنه ای به «ماجرای نیمروز»ی ها می‌گوید: «انشاالله یک کاری هم برای آقای لاجوردی بکنید. ایشان از آن شخصیت‌هایی است که شایسته است برایشان کار انجام بشود. در این فیلم اسمش بود اما لاجوردی کسی است که از قبل از انقلاب ما به او می‌گفتیم "مرد پولادین".»

تکرار! شادی!
با وجود این رهنمود در پایان ملاقات با «ماجرای نیمروز»ی ها خامنه ای خوشحالی اش از دیدن صحنه کشته شدن موسی خیابانی را مجدد آشکار کرده و می‌گوید: «فیلم خیلی خوب بود. خیلی عالی بود».

پرسش
خامنه ای اما به یک پرسش پاسخ نمی‌دهد: چرا بعد از ۳۵ سال از کشتن موسی خیابانی هنوز نیازمند آن است که برای مشروع جلوه دادن آن فیلم سازی کند، اگر او را کشته است و موضوع تمام شده است آیا بهتر نیست وقت خلیفه مسلمین! به امور مهمتر جهان اسلام! اختصاص یابد؟