سپاه زیر تیغ تحریم، تروریسم و لیست گذاری


 تحریم تازه  
دولت آمریکا روز سه شنبه ۲۷ تیر ۹۶ تحریم های تازه ای علیه برنامه موشکی جمهوری اسلامی! و نقش مخرب این نظام در منطقه تصویب کرد. طی این تحریم ها ۱۸ شخص و نهاد وابسته به برنامه موشکی جمهوری اسلامی! هدف «تحریم های تازه یکجانبه» قرار می‌گیرند.
سپاه
این تحریم ها توسط وزارت خارجه و وزارت دارایی آمریکا صورت گرفت. «ماهیت تحریم های تازه حقوقی و مالی است» و به طور عمده «نهادها، شرکت ها و اشخاصی» را هدف قرار داده است که در برنامه توسعه موشکی سپاه پاسدران همکاری دارند. این اشخاص و نهادها به فهرست تحریم‌های قبلی علیه نظام ایران افزوده شده اند. [خبرگزاری فرانسه ۱۹ ژوییه ۲۰۱۷]
لیست گذاری
برخی کارشناسان بر این باورند که تحریم های جدید علیه سپاه مقدمه ای برای قرار دادن آن در لیست سازمان های تروریستی توسط آمریکا است.
این تحلیل زمانی تقویت می‌شود که با گزارش وزارت خارجه آمریکا در مورد نقش کشورها در تروریسم در سال ۲۰۱۶ مواجه می‌شویم. این گزارش که به تاریخ ۲۸ تیر ۹۶ منتشر شد، طی آن اعلام گردید که «رژیم ایران کماکان اصلی‌ترین حامی تروریسم» به شمار می‌رود.
نیروی قدس
گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره نقش نیروی قدس ـ بخش خارجی سپاه ـ در منطقه در سال ۲۰۱۶ می‌نویسد: «نیروی قدس سپاه پاسداران به همراه شرکا، متحدان و عوامل رژیم ایران به نقش بی‌ثبات کننده در درگیریهای عراق، سوریه و یمن ادامه دادند. رژیم ایران به عضوگیری در سراسر منطقه برای پیوستن به نیروهای شبه‌نظامی شیعی مرتبط با ایران که مشغول درگیری در سوریه و عراق هستند ادامه داد و حتی پیشنهاد تابعیت برای کسانی کرد که به این فراخوان گوش دادند.»
«حزب الله لبنان»
در این گزارش درباره بخش لبنانی سپاه، «حزب الله لبنان» گفته می‌شود که «حزب‌الله همراه با رژیم ایران به درگیری ادامه داد و نقش عمده‌یی در حمایت از اقدامات دولت سوریه برای حفظ و کنترل سرزمین و فراهم کردن آموزش و کمک به گروه‌های همکار رژیم ایران در عراق، سوریه و یمن داشت.» و تصریح می‌شود: «حزب‌الله به توسعه توانایی خود برای حملات تروریستی در سراسر جهان ادامه داد.»
ناظران
ناظران مسائل ایران معتقدندکه قرار دادن سپاه در لیست سازمان های تروریستی از یک طرف منجر به محدود کردن دخالت های این نهاد تروریستی در منطقه می‌شود اما اثر فوری تر آن شاید در داخل کشور با ریزش از صفوف سپاه و محدودیت آن در اعمال سرکوب علیه جنبش های اجتماعی نمایان شود.