«قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» و مردمی که تسلیم نمی‌شوند


 شهر ری
 اصغر نحوی ‌پور یک همشهری شرافتمند و ورزشکار روز ۲۴تیر ۹۶ در متروی شهرری، در دفاع از یک خانم جوان که به بهانه «امر به معروف و نه از منکر» مورد هتاکی «آخوند» ذوالفقاری قرار گرفته بود، ایستادگی کرد. در ادامه اصغر  نحوی ‌پور مورد شلیک تیر مستقیم نیروی انتظامی قرار گرفت و جانباخت.

«بسیج»
پاسدار غلام‌حسین غیب پرور، رئیس «بسیج»، درباره کتک خوردن «آخوند» ذوالفقاری گفت:‌ «ضارب حادثه مترو شهرری از روحانیت کینه داشته است...متأسفانه شاهد ناهنجاری‌هایی در سطح جامعه هستیم...مسئله امر به‌ معروف و نهی از منکر شوخی‌بردار نیست و دستگاه‌های حاکمیتی باید با قاطعیت و جدیت بیشتری عمل کنند. دشمنان و ضدانقلاب دست‌به‌کار شده‌اند و اتفاقاتی در حال رخ دادن است که درشان نظام ... نیستند.»[ اصغر نحوی پور و شعر آخر]
نیشابور
در یک عمل جسورانه دیگر ۸ نفر از جوانان نیشابور روز سه‌شنبه ۲۷ تیر یک «آخوند» به نام احمد نصرآبادی را که تحت عنوان «امر به معروف» برای جوانان مزاحمت ایجاد کرده بود را در خیابان رازی این شهر، مورد ضرب و شتم قرار داده و روانه بیمارستان کردند.

«جامعه روحانیت»
«آخوند» مصباحی مقدم، سخنگوی «جامعه روحانیت»، با اشاره به کتک خوردن «آخوند» ذوالفقاری در متروی شهرری، در ۲۴ تیر۹۶، درباره کتک خوردن «آخوند» نصرآبادی در نیشابور، به ایلنا گفت: «متأسفانه حادثه‌ی مشابهی در جای دیگری در خصوص یک روحانی دیگر روی داده که غیرقابل تحمل است...اقدام های خشونت‌آمیز علیه روحانیان در فضای عمومی خواستار پیشگیری از وقوع آنها و خشکاندن ریشه هایشان است».

خامنه‌ای
خامنه ای در ۱۲ تیر در دیدار با «رئیس و مسئولان قوه‌ی قضائیه» از اجرا نشدن  قانون! مربوط به «امر به معروف و نهی از منکر» که ناشی از تن ندادن مردم و مقابله شدید با آن است، گفت: «آن‌ها، اصل هشتم قانون اساسی را که مربوط به امر به معروف و نهی از منکر است، جزء اصول قانون اساسی نمی‌دانند و به این امر واجب توجه نمی‌کنند.» خامنه‌ای با اشاره به«حقوق آمران به معروف و ناهیان از منکر» ضمن یادآوری «حمایت بیانی و عملی» خودش از «آمران به معروف»، «این کار را وظیفه‌ی قوه‌ قضائیه» خواند و به آن فراخوان داد. [خامنه‌ای؛ سیلی و دست نوازش]

سابقه و ماهیت قانون!
حکومت ولایت فقیه سال ۹۳ به‌دنبال ایستادگی مردم و جوانان در مقابل عوامل سرکوب و مرگ یک «آخوند» عضو گشت «امر به معروف و نهی از منکر»، به اسم خلیلی که در سال ۹۰ به دست جوانان مضروب شده بود، به فکر تصویب طرح  حمایت از «آمران به معروف و ناهیان از منکر» افتاد و آن را در ۱۶مهر ۹۳ به تصویب رساند و در اردیبهشت ۹۴ لاریجانی آن را  برای اجرا به روحانی  ابلاغ کرد. «آخوند» جنتی  در اردیبهشت ۹۴ به‌عنوان رئیس «ستاد امر به معروف و نهی از منکر» معرفی شد.
در ماده یک این طرح آمده است که: «در این قانون، معروف و منكر عبارتند از هرگونه فعل، قول و یا ترك فعل و قولی كه به عنوان احكام اولی و یا ثانوی در شرع مقدس و یا قوانین، مورد امر قرار گرفته و یا منع شده باشد». عبارت «شرع مقدس» در جمهوری اسلامی! به معنی دست باز دادن مطلق، به بسیجی‌ها و عوامل سرکوبگر حکومت است تا بتوانند هر کس را که خواستند، به هر بهانه مورد تحقیر و سرکوب و دستگیری قرار بدهند.
ماده ۳ این قانون می‌گوید: «امر به معروف و نهی از منكر در این قانون ناظر به رفتاری است كه علنی بوده و بدون تجسس مشخص باشد.» اخیرا حکومت داخل خودرو را به عنوان محل عمومی قلمداد کرده و طرح سرکوب خود را در مورد سرنشینان خودروها نیز به اجرا می‌گذارد.
ماده ۴ می‌گوید: «مراتب امر به معروف و نهی از منكر، قلبی، زبانی، نوشتاری و عملی است كه مراتب زبانی و نوشتاری آن وظیفه آحاد مردم و دولت است...». «آحاد مردم» نام مستعار «آخوند» ذوالفقاری و نصرآبادی است که البته جواب خود را از مردم در شهرری و نیشابور دریافت کردند.
ماده ۷ این طرح مشخصاً ناظر بر مقاومت و گوشمالی این عوامل حکومت است: «اشخاصی که مبادرت به اعمال مجرمانه نسبت به آمر به معروف نمایند، مجازاتشان قابل تعویق و تخفیف یا تعلیق نیست». یعنی هر کس در برابر مزاحمت و تعدی این مزدوران اقدام به مقاومت کرد، مجرم است و جرمش هم قابل تخفیف نیست و بایستی سریعاً به مجازات برسد. امری که منجر به اعدام خیابانی اصغر نحوی‌پور در متروی شهر ری شد.
ماده ۹: «اشخاص حقیقی یا حقوقی حق ندارند در برابر اجرای امر به معروف و نهی از منکر، مانع ایجاد کنند». یعنی اگر کسی با تعدی و مزاحمت یک «آتش به اختیار» علیه زن یا دختری مواجه شد، حق ندارد جلو او را بگیرد و حتی به او تذکر بدهد. یا اگر یک «بسیج»ی خواست به بهانه امر به معروف وارد خانه یا مغازه کسی شود و او راه نداد، این «مقاومت در برابر آمر به معروف و جرم» محسوب می‌شود. به‌ خصوص که در ماده ۳ این طرح آمده است «اماکنی که بدون تجسس در معرض دید عمومی قرار گیرد مشمول حریم خصوصی نیست» یعنی مغازه‌ها، خودروها، بالکن خانه‌ها و قسمتهایی از خانه که دیده می‌شوند، راهرو عمومی یا پشت‌بام آپارتمانها و… «مشاع» محسوب شده و حریم خصوصی شمرده نمی‌شود. بدین وسیله حکومت ولایت فقیه تا خصوصی‌ترین زوایای زندگی مردم عنصر سرکوب خود را گسترش می‌دهد.
ماده ۱۱ این قانون! مشخص می‌کند «قوه قضائیه مكلف است به منظور تسریع در رسیدگی به جرائم موضوع این قانون شعب ویژه‌ای را اختصاص دهد.» امری که خامنه‌ای در ۱۲تیر در دیدار با «مسئولین» «قوه قضائیه»! بر آن تاکید کرد. اما ظرف دو هفته بعد از آن، واکنش مناسبی از سوی جوانان در شهرری و نیشابور دریافت کرد.
در ماده ۱۷ به طور مشخص «بسیج» مامور به اجرای این طرح می‌شود «سازمان بسیج مستضعفین موظف است با به ‌كارگیری آحاد بسیجیان در چهارچوب قوانین نسبت به فرهنگ‌سازی و اجرای امر به معروف و نهی از منكر در مرتبه زبانی اقدام كند.»
سرکوب برای بقا
ولایت فقیه از مقوله «امر به معروف و نهی از منکر» ابزاری برای سرکوب جامعه ساخته است، به این ترتیب، خامنه ای دست نیروهایش را باز می‌گذارد تا در هر نقطه ای اهرم سرکوب را علیه جامعه به کار گیرند اما در صحنه عمل و در واقعیت امر همیشه کسانی مانند اصغر نحوی پور حضور دارند که در برابر سرکوب می‌ایستند.

خاکریزهایی که فرو می‌ریزند
در جبهه‌ی نبرد، زمانی که آتشباری فعال است و نیروی مهاجم در حال پیشروی، نیروی مدافع مستمرا مجبور است خاکریزها را به عمق خودی بکشاند. این صحنه محاصره نظام ولایت فقیه توسط مردم ایران است.
اگر به روند تشدید قوانین نظام علیه «بدحجابی» نگاه کنیم، پیوسته شاهد خواهیم بود که به دلیل گسترش اعتراضات اجتماعی هر سال مجبور می‌شوند قوانین! سفت و سخت‌تری را تدوین کنند تا شاید به این وسیله جلوی ایستادگی مردم در برابر «آمران به معروف و ناهیان از منکر» را بگیرند.
هنگامیکه خامنه ای خاکریز را «آتش به اختیار» تعیین می‌کند، معنایش این است که خاکریزهای قبلی فروریخته و قوانین اش رنگ باخته است. «آتش به اختیار» نیز با شعار «جانم فدای ایران» پهلوان اصغر نحوی پور رنگ می‌بازد، اینک خامنه ای باید به فکر خاکریز دیگری در عمق جبهه خودی باشد، جبهه ای که در تمامیت آن در حال فروریزی ست.