روحانی و توتال، سپاه را تحقیر می‌کنند


 قرارداد
جلال میرزایی، «عضو کمیسیون انرژی مجلس» و از جناح روحانی است. او مدافع قرارداد با توتال است که در ۱۲ تیر امضا شد. جناح روحانی این قرارداد را یک دست آورد بزرگ می‌داند و آنرا در ادامه برجام اسبابی برای نزدیکی به غرب و برداشتن فشار اقتصادی از روی نظام ارزیابی می‌کند.
جناح خامنه ای و به طور مشخص سپاه که خود را زیان دیده در قرارداد با توتال می‌بیند، از همان ابتدا بنا را بر مخالف خوانی با قراداد توتال قرار داد.

سه فوریتی
آنطور که ایلنا در ۱۹ تیر ۹۶ نقل می‌کند: یکی از نمایندگان! اظهاراتی مبنی بر اینکه «طرح سه فوریتی توقف موقت قرارداد توتال فردا تقدیم هیئت رئیسه مجلس می‌شود»، ابراز داشته است.
جلال میرزایی در برابر این تحرک سپاه در مجلس!، هشدار می‌دهد. او می‌گوید: «این جریان بازی خطرناکی را آغاز کرده اند. اینان افرادی هستند که به خاطر منافع مالی شخصی دنبال این قرارداد بوده اند و اکنون که نتوانستند به آن دسترسی پیدا کرده و منافع خود را نیز در خطر می‌بینند وارد این بازی شده اند.»

عنان
جلال میرزایی از یک طرف آنچنان عنان از کف داده است که خطاب به جناح مقابل می‌گوید: «این افراد در موضع گیری هایشان حرف حساب ندارند».

افول
از طرف دیگر جلال میرزایی به اتکای طرف خارجی در برابر سپاه احساس دلیری می‌کند و عباراتی تحقیر آمیز خطاب به نهادی به کار می‌برد که پیشتر هرکس از مرز سرخ آن عبور می‌کرد جایی جز گوشه سلول ها یا سینه قبرستان ها پیدا نمی‌کرد؛ اما از یاد نباید برد که سپاه ابهت خود را از دست داده است و روزهای افول را طی می‌کند.
جلال میرزایی بی آنکه اسمی از «سردار»! عبداللهی فرمانده «قرارگاه سازندگی خاتم» ببرد پاسخ اظهارات او در «برنامه  گفتگوی ویژه خبری» در تاریخ ۱۵ تیر ۹۶ را می‌دهد.

عبداللهی
عبداللهی در آن مصاحبه مدعی شده بود، از آنچه به توتال واگذار شده است، بخشی از آن را سپاه می‌توانسته است عهده دار شود؛ «این پروژه دو بخش دارد که بخش اول شامل ۳۰ حلقه چاه و ۲ سکو می‌شود که مربوط به بحث توسعه است و بخش دوم نیز بحث ایستگاه های تقویت فشار است؛ در دو بخشی که واگذار شده در بخش اول کاری نیست که در کشور انجام نگرفته باشد.»
در آن مصاحبه عبداللهی به گفتگوهایش با وزارت نفت اشاره کرده و گفته بود: «بارها با دوستان در وزارت نفت جلسه داشتیم و آمادگی خود را جهت تامین مالی تکنولوژی پروژه ها عنوان و تاکید کردیم»، و سپس می‌گوید به آنها گفتیم: «مشکل خاصی وجود ندارد».
که البته شاید کد «مشکل»، اشاره به نگرانی، دولت روحانی از تحریم سپاه و متوقف ماندن پروژه، در صورت سپردنش به سپاه باشد.
عبداللهی می‌گوید که وزارت نفت یعنی جناح روحانی به آنها وعده مناقصه می‌دهد اما در عمل آنها را دور زده است؛ «مجموع دوستان بحث شان این بود که این پروژه به صورت مناقصه باشد اما امروز شاهد هستیم پروژه ای که به توتال واگذار شده غیر مناقصه بوده است.» [قرارگاه سازندگی! خاتم و خنجر! روحانی]

تأمین مالی!
عبداللهی درباره نحوه تأمین مالی پروژه نفتی نیز گفته بود: «۱/۳ تریلیون پول دست مردم است ؛ در سال ۹۴ پنج هزار میلیارد تومان اوراق میادین نفت در یک دقیقه به فروش رفت و در سال ۹۵ و در پروژه ستاره خلیج فارس نیز ۳۰۰ میلیارد تومان عرضه اوراق مشارکت داشتیم که در کمتر از یک دقیقه به فروش رسید و هشتاد برابر مقدار عرضه متقاضی داشتیم بنابراین اگر یک بستر ایمن برای سرمایه گذاری ایجاد شود که مورد وثوق مردم باشد سرمایه ها در این پروژه ها جانمایی خواهد شد.»

تحقیر
حال جلال میرزایی به خودش جرأت داده و سپاه را با الفاظ تحقیرآمیز خطاب قرار می‌دهد. او می‌گوید: « فاز ۱۱، فاز پیچیده ای است که نیاز به تکنولوژی  و سرمایه بالایی دارد.»
جلال میرزایی اضافه می‌کند: «کسانی که دنبال این قرارداد هستند، می‌گویند که ما سرمایه داریم و می توانیم از داخل کشور و مردم با فروش اوراق اعتبار لازم را تهیه کنیم، خودمان چند دستگاه حفاری و جرثقیل هم داریم، اینان با نگاه پیمانکاری به قضیه نگاه می کنند در صورتی که دولت از موضع پیمانکار به این قرارداد نگاه نمی‌کند. آنچه مدنظر دولت است این است که درگیر آزمون و خطا نشویم و کشوری که تکنولوژی بالایی دارد کار را در میدان شروع کند و در مقابل زیان احتمالی هم پاسخگو باشد و ضمن اینکه ضریب بازیافت هم بالا برود.»

ادامه تحقیر
جلال میرزایی به تحقیر کردن سپاه ادامه داده و می‌افزاید: «کسانی که چند جرثقیل و دستگاه حفاری و پولی برای پرداخت هزینه پیمانکار دارند و ادعای توان توسعه نفت و گاز را دارند اما دغدغه ضریب بازیافت ندارند، آیا می توانند بگویند اگر بعد از یک سال اهداف محقق نشود چه کسی پاسخگو است؟»

سرمایه نداریم
جلال میرزایی درباره امکانات مالی سپاه نیز می‌گوید: «قطعا باید جوانب کار در نظر گرفته شود اگر خودمان پول نقد داشته باشیم و شرکت خارجی به عنوان پیمانکار کار کنند عالی است، ولی ما سرمایه نداریم و شرکت های خارجی نیز حاضر نیستند مثل دهه ۵۰ و ۶۰ با کشورهای نفت‌خیز کار کنند.»
بیان نمادین
وقتی موشک های سپاه به جای دیرالزور در سوریه، در بیابان های عراق و سوریه فرود آمد، هر ناظری متوجه شد که سپاه وارد روزهای افول خود شده است؛ بیانی نمادین که البته از فروپاشی ستون فقرات استبداد دینی خبر می‌دهد. [کیهان و سپاه؛ تحقیر قبل از تسلیم]
پیش از آنکه سپاه در برابر دشمنان نظام مقدس! زانو بزند، در قلعه محاصره شده خامنه ای رفیقان و شریکان دیروز به اتکای اربابی که در بیرون قلعه کیسه های پول را تکان می‌دهد بر پشت و پهلوی سپاه خنجر می‌زنند.
پایان سپاه نزدیک است و روزهای بهتری در راه.