عفو بین الملل و رها بحرینی؛ درباره بازدید سفرا از اوین


 نمایش
نظام مقدس! به دنبال قرار داد با توتال و تقدیم بیش از ۸۰ درصد از سهم آن به طرف های خارجی و اختصاص کمتر از ۲۰ درصد آن به طرف های ذی نفع در داخل نظام [اقتصاد نیوز ۱۲ تیر ۹۶] نیازمند ارائه یک نمایش حقوق بشری بود؛ نمایشی که در آن نشان داده شود که اوضاع حتی در درون زندان های جمهوری اسلامی! مطلوب! است.

بازدید!
۱۴ تیر هیئتی از سفرای خارجی مقیم تهران برای بازدید به زندان اوین می‌روند. [۴۰ خودکشی در زندان سراوان؛ اوین! در رفاه!] توصیف خبرگزاری میزان درباره وضعیت زندان اوین بسیاری از مهاجران سال های اخیر به کشورهای اسکاندیناوی را ترغیب می‌کند تا برای برخورداری از استانداردهای بالاتری برای زندگی، به اوین کوچ کنند! [بازدید سفرا از اوین؛ اشتغال! به همراه آواز!]

نامه ها
به دنبال نمایش های اجرا شده در اوین شاهدین واقعی صحنه یعنی همان زندانیانی که در روز واقعه از دید بازدیدکنندگان دور نگه داشته شدند با انتشار نامه هایی به شرح گوشه هایی از فجایع صورت گرفته در زندان های نظام مقدس! و صحنه سازی های روز بازدید سفرا پرداختند. [به عنوان نمونه: مریم اکبری منفرد: به عنوان شاهد حرف میزنم]

رها بحرینی
در این رابطه رها بحرینی، «محقق عفو بین‌الملل در امور ایران» نوشت: هفته گذشته مقام های نظام ایران «یک دیدار نادر از یکی از بدنام‌ترین زندانهای کشور را برای نمایندگان بیش از ۴۵هیأت دیپلوماتیک خارجی از اروپا، آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی ترتیب دادند».

ستایش!
به دنبال این بازدید طراحی شده، رسانه های حکومتی «در روزهای بعد»، «مملو از داستانهایی بودند که از شرایط زندان ستایش می‌کردند، از جمله تبریکات و اظهارات تقدیرآمیزی از سوی هیاتهای هندی، اندونزیایی، پرتقالی و کره جنوبی.»

واقعیت
رها بحرینی سپس به توصیف آنچه به واقع اتفاق افتاد می‌پردازد و می‌نویسد: «همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، بسیاری از محلهای زندان هم‌چنان دور از دسترس هیاتهای خارجی باقی ماندند. به آنها فقط دسترسی به بخشهای انگشت‌شماری در ساختمانهای ۴ و ۷ داده شد که اغلب زندانیان پولدارتر که محکوم به جرایم مالی بودند، نگاه داشته می‌شدند».
آنطور که رها بحرینی می‌نویسد بنابر منابع عفوبین الملل «قبل از این دیدار، مقامات، برخی زندانیان را از این بخشها به محلهای دیگری منتقل کردند تا از تراکم جمعیت کاسته و دیوارها را رنگ زدند. آنها همچنین به زندانیان هشدار دادند که به دیپلوماتها نزدیک نشده و انتقادی نکنند. »

رضا ملک
رضا ملک، «زندانی سیاسی ـ امنیتی»، پیشتر در نامه ای نوشته بود: برای آنکه مانع ملاقات او و سایر زندانیان سیاسی و عقیدتی با هیئت سفرا بشوند، از صبح همان روز، او را به همراه دو زندانی عقیدتی دیگر «از سالن خارج و به محلی در دادسرای اوین انتقال» دادند. [تغییر! رنگ و لعاب اوین در آستانه هیئت سفرا!]

تاریخ شنیع
رها بحرینی سپس در توصیف اوین می‌نویسد: «در ایران و سراسر جهان، زندان اوین، سمبل سرکوب سیاسی گسترده در این کشور است. این زندان، صدها فعال صلح آمیز، خبرنگار، روشنفکر و وکلای حقوق‌بشری را در طول تاریخ شنیع خود، محبوس کرده است.»

اجازه!
رها بحرینی درباره کیفیت بازدید هیئت سفرا از اوین می‌افزاید: «به هیاتهای خارجی اجازه داده نشد از محلهایی از این زندان مانند بند ۳۵۰ بازدید کنند که در آنها، دهها زندانی عقیدتی، از جمله فعالان حقوق‌بشر نگاه داشته می‌شوند.

این هیأت همچنین از دسترسی به محلهایی که تحت کنترل وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران است و در آنجا زندانیان به‌طور معمول در معرض شکنجه و سایر بدرفتاریها می‌باشند، منع گردیدند.
آنها همچنین قادر نبودند با کسانی که دارای تابعیت دوگانه بوده و به اتهامات کاذب در زندان نگاه داشته می‌شدند ملاقات کنند.»

برداشت!
برداشت تبلیغاتی نظام مقدس! از بازدید هیئت سفرا از اوین تنها محدود به رسانه های خودش شد، هرچند در بدنه نظام یعنی همان ۴ درصد حاکم [طبقه چهار درصدی و جنگ های تجاوزکارانه] نیز کسی را فریب نداد که به این ترتیب می‌توان از نوشیدن جام زهر حقوق بشر فاصله گرفت.
برجام حقوق بشری در تقدیر نظام مقدس! است حتی اگر دیوارهای اوین را رنگ بزند و زندانی های آن را از دیدگان پنهان کند، ضرورتی که به خصوص در یک سال گذشته خود را در جنبش دادخواهی نشان داده است.