سخنرانی سیف در ترکیه، فریاد مالباختگان در تهران


در حالیکه فریاد دادخواهی مالباختگان، شهرهای ایران را فراگرفته است، سیف به ترکیه رفت تا در جمع کشورهای عضو همکاری‌های اسلامی از دستاوردهای بانکی بگوید


سفر سیف

در حالیکه روزها و شب‌ها خیابان‌های تهران و سایر شهرستان‌ها، صدای لعنت شدن سیف به عنوان «رئیس کل بانک مرکزی‌» را می‌شنوند، او برای سخنرانی و ارائه‌ی دستاوردهای! بانکداری راهی جلسه‌ای با حضور «روسای كل و مقامات پولی كشورهای عضو همكاری‌های اسلامی (OIC) در تركیه» شد.


دور زدن بحران

سیف که نقش کلیدی در از میان رفتن اموال صدها هزار سپرده‌گذار موسسات اعتباری در ایران دارد، خطاب به حاضران در جلسه مدعی می‌شود که «سیستم مالی اعمال‌شده در كشورهای اسلامی»، «عاملی برای دور زدن بحران مالی جهان»ست.

ریسک‌های شدید

سیف از این جهت بر «عملكرد بهتر بانك‌های اسلامی در مواجهه با بحران اخیر جهانی» تاکید می‌کند که «سیستم بدون ربا در بانكداری اسلامی می‌تواند به عنوان یك محافظ برای تسهیل مبادلات مالی عمل كرده و از ریسك‌های شدید جلوگیری كند.»


رباخواری!

جدیدترین دستاورد سیف در این نوع بانکداری، خودداری از بازپرداخت پول سپرده‌گذاران در داخل ایران به بهانه‌ی رباخواری‌ست. آنهم در موسساتی که با مجوز نهادهای خلافت اسلامی! و از جمله نهاد تحت کنترل سیف برپا شده است.


توسعه و تعمیق

سیف تجربه دیگری را نیز برای مخاطبان خود عرضه می‌کند: «توسعه و تعمیق مالی پیش‌شرط لازم برای دستیابی به رشد اقتصادی است». تجربه سیف نیز در اینجا می‌توانست به مثال‌هایی مزین باشد. مالباختگان در همین روزها بارها شعار داده‌اند که «سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن» یا «ای رهبر آزاده دزدی چرا آزاده»؛ احتمالا منظور سیف از «توسعه و تعمیق مالی» همین باشد.


بخش واقعی!

سیف نظام اقتصادی تحت سیطره‌ی ولایت فقیه را با اسم مستعار اسلام اینگونه توصیف می‌کند: «تمركز بانك‌های اسلامی بر تامین مالی فعالیت‌های بخش واقعی اقتصاد و اتكای كمتر به درآمد حاصل از سهام و اوراق بهادار، علت آسیب‌پذیری كم‌تر این بانك‌ها در مقایسه با بانكداری متعارف بوده و همین امر باعث شده تا بی‌ثباتی مالی اخیر تاثیر محدودی بر بانك‌های اسلامی داشته باشد.»


پسا برجام

اما سیف وقتی از این تعارفات عبور می‌کند که رشته‌ی سخن را به وضعیت پسا برجام نظام می‌کشاند. او برخی از مهم‌ترین اقدامات انجام شده‌ی نظام در حوزه پولی و بانکی با هدف «افزایش روابط مالی بین‌المللی» را به این صورت بر می‌شمرد: «الزام بانك‌ها به ارایه صورتهای مالی در چارچوب استانداردهای گزارش‌دهی بین‌المللی IFRS در راستای ارتقای شفافیت فعالیت‌های بانكی، به‌روزرسانی مقررات احتیاطی بانك‌ها از جمله مقرارت ناظر بر كفایت سرمایه بانك‌ها بر اساس استانداردهای بین‌المللی به ویژه استانداردهای منتشره توسط كمیته نظارت بانكی بال (BASEL) و هیات خدمات مالی (IFSB)، به روزرسانی مقررات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و تقویت همكاری با نهادهای بین‌المللی مانند صندوق بین‌المللی پول در جهت استقرار استانداردهای لازم كه با پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای همراه بوده است، تقویت زیرساخت‌های لازم برای بهبود تطبیق با مقررات و استانداردهای داخلی و بین‌المللی از جمله ایجاد واحدهای تطبیق (Compliance) در بانك‌ها و بانك مركزی برای پایش دقیق رعایت الزامات موجود».


۳۵۰۰ میلیارد دلار

سیف مدعی می‌شود که جمهوری اسلامی! «طی دو دهه آینده ظرفیت جذب بیش از ۳۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری را داراست»؛ [اعتماد ۱ شهریور ۹۶] ظرفیتی که البته یک آرزو برای ولایت فقیه محسوب می‌شود، تا بتواند در سایه برجام از «موشک خرمشهر» رونمایی کند و دستی فراخ‌تر برای دخالت در کشورهای منطقه بیابد.


برگشتن برگ

سیف در حالی کارنامه سیاه بانکداری خلافت اسلامی! را برای عرضه به ترکیه برده است که حضور مالباختگان در خیابان‌ها و برگشتن برگ توازن قوای بین‌المللی علیه نظام، واقعیت‌های صحنه را دگرگون کرده است.


در همین زمینه: