جنبش دادخواهی قتل عام شدگان قبل از تخریب |
جنبش دادخواهی قتل عام شدگان ۶۷ بعداز دوسال مجدد درصدراخباررسانه ها
جنبش دادخواهی قتل عام شدگان ۶۷ اخبارش مجدد درصدرخبررسانه های مهم قرارمیگیرد. بیانیه مشترکی که روز دوشنبه توسط سازمان عفو بینالملل و سازمان عدالت برای ایران منتشر شد میگوید: نظام حاکم برایران درحال نابود کردن یا تغییر شکل دادن محل گورهای دستجمعی است که اعدام شدگان سال ۱۹۸۸ را در خود جای داده بود.
آسوشتید پرس: این گزارش که به طور مشترک توسط یک گروه مستقر در لندن به نام «عدالت برای ایران» و عفو بین الملل تهیه شده یک بار دیگر توجهات را به اعدامهای دستجمعی که نزدیک به سی سال پیش انجام شد جلب میکند. این اعدامها در پایان جنگ خونین ایران با عراق صورت گرفت.
شادی صدر مدیر اجرایی عدالت برای ایران به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت ” این موضوع هنوز بخشی از تاریخ نشده است,
[گروه] عدالت برای ایران در این گزارش اظهار داشته که بیش از ۱۲۰ مکان را در این کشور شناسایی کرده که معتقد است در آن زمان بعنوان گورهای دستجعمی مورد استفاده قرار گرفته. این گزارش روی ۷ سایت متمرکز شده که به گفته این گروه عکس, تصاویر ماهواره یی و شهادت دادنهای معتبری را در مورد آنها دارد.
این گزارش میگوید «این اقدامات شامل, با بلدوزر آنرا بهم زدن, پنهان کردن گورهای دستجمی در زیر یک [چیزی که جدیداً تأسیس شده], قبرستان شخصی ایجاد کردن, با سیمان و بتون آنرا پوشاندن, ساختمان سازی یا جاده سازی روی این گورهای دستجمعی, یا تبدیل کردن این گورهای دستجمعی به محل زباله.»
‘هفت گورستان احتمالی در حال تخریب’
قبرستان بهشت رضا در مشهد, خراسان رضوی
گورستان بهشتآباد اهواز, خوزستان
قبرستان وادی رحمت در تبریز, آذربایجان شرقی
قبرستان گلستان جاوید در خاوران, تهران
قبرستان تازهآباد در رشت, گیلان
قبرستان مجاور گورستان بهاییان در قروه, کردستان
زمینهای واقع در محل ساختمان سابق دادگاه انقلاب سنندج, کردستان
این سایتها در مناطقی منجمله استانها گیلان, غرب آذربایجان, کردستان, خوزستان, خراسان رضوی و تهران, را به طرق مختلف هدف قرار دادند.
در این گزارش گفته شده که براساس تصاویر به دست آمده از فاصله خرداد ۱۳۹۵ تا شهریور ۱۳۹۶ در شهر تبریز روی نیمی از محل احتمالی یک گور جمعی بتن ریخته شده است.
محل دفن قتل عام شدگان ۶۷ دروادی رحمت تبریز |
بنا به گزارش عفو بین الملل که در سال ۱۹۹۰ منتشر شد, از برخی که محاکمه شدند خواسته شد که هویت خود را بیان کنند. آنها که پاسخ دادند «مجاهدین» اعدام شدند