اعتراض - اعتراضات فراتر از بحران !؛ کنفرانسی ازحسین میرداماد در شبکه ایران آزادی

اعتراضات فراتر از بحران کنفرانس درشبکه ایران آزادی
اعتراضات فراتر ازبحران ، بحرانی که این روزها رژیم با آن مواجهه است این سئوال را مطرح میکند ،آیا این بحران برای نظام ولی فقیه «خطر » و «تهدید» است یا اینکه «فرصت » برای عبور از بحران هایی که با آنها روبرو است ؟موضوعی که حسین میرداماد دراین کنفرانس به آن میپردازد
با سلام و درود به همه عزیزان. دوستان گرامی بحث امروز رو از روی سؤالاتی که برامون فرستادین براش عنوان «اعتراضات فراتر از بحران«گذاشتیم. حالا من میخوام قبل از اینکه به پاسخ سؤالات بپردازم به باز کردن موضوع بحران بپردازم. بحران چیه؟ و آیا رژیم ایران در مرحله فرابحرانی هست؟ یا نه به قول بعضیها هنوز به مرحله بحران هم نرسیده. پس یک تعریفی از بحران خدمتتون میدم.
تعریف بحران چیست؟
حسین میرداماد: بحران که یک کلمه عربی از ریشه باحور یا باحوراء است که شدت گرمای تابستان رو نشون می‌داده. و در بیمار حالت تب را نشان می‌دهد. تب خودش حالتی از درگیری گلبولهای سفید با میکروبها هست. در حوزه مسائل اجتماعی
بحران پیشامدی است که به صورت ناگهانی و گاهی فزاینده رخ می‌دهد و به وضعیتی خطرناک و ناپایدار برای فرد، گروه یا جامعه می‌انجامد. بحران باعث به وجود آمدن شرایطی می‌شود که برای برطرف کردن آن نیاز به اقدامات اساسی و فوق‌العاده است. بحران‌ها بر حسب نوع و شدت متفاوتند. بحران یک فشارزایی بزرگ و ویژه است که باعث در هم شکسته شدن انگاره‌های متعارف و واکنش‌های گسترده می‌شود و آسیب‌ها، تهدیدها، خطرها و نیازهای تازه‌ای به وجود می‌آورد.
واژه چینی که برای «بحران» وجود دارد، تصویر بهتری از مولفه‌های سازنده بحران را به نمایش می‌گذارد. واژه بحران در زبان چینی از همان حروفی تشکیل شده‌است که «خطر» و «فرصت» را شکل داده‌اند. بحران همچنان که نشانگر یک مانع، آسیب، ضایعه یا تهدید است، نشانگر فرصت برای رشد یا افول نیز می‌باشد.
در مجموع وقتی از بحران نام می‌بریم معناش این هست که بالاخره در انتهای این تونل تاریک نور دیده میشه مثل دوران بحران در ادوار اقتصادی که از رونق شروع میشه به رکود می رسه و اگر تنظیم عرضه و تقاضا درست نباشه اقتصاد وارد بحران می‌شه و اگر بحران حل نشه به فروپاشی اقتصادی می انجامه. وقتی وارد بحران شد دیگه از قواعد دوران رکود تبعیت نمیکنه بلکه باید مثلاً از سرمایه گذاری خارجی و تزریق نقدینگی و امثال اینها خبر داد مثلاً در جریان بحران بانکهای لیمن برادرز در آمریکا و بحران اقتصادی که آمریکا رو در آستانه فروپاشی اقتصادی قرارداد دولت اوباما ۷۰۰ میلیارد دلار نقدینگی با بهره صفر به بانکها تزریق کرد و اونها رو سرپا کرد. در پزشکی هم وقتی بیمار تب کرد وقتی به مرحله بحران رسید اولاً حتماً باید دکتر برد و دیگه باید با داروهای آنتی بیوتیکی قوی و تب برهای قوی استفاده کرد سرم وصل کرد و خلاصه بحران رو کنترل کرد. این که گفتیم وضعیت جامعه ایران به نقطه فرابحران رسیده یعنی راه حلها جواب نمیدن.
پرسش : اعتراضات امسال چه ویژگی داره که شما میگید فراتر از بحران.
حسین میرداماد: اولاً: پیوسته شده و حالت دو امدادی پیدا کرده یعنی در هفته اول فروردین تظاهرات اهواز و خوزستان رو داشتیم که ۱۰ روز طول کشید. بعد در هفته دوم تظاهرات کشاورزان اصفهان رو داشتیم که یک هفته طول کشید. بعد اعتصاب شهرهای کردستان رو داشتیم که هنوز ادامه داره و به ۶ شهر امتداد پیدا کرده و در هفته اخیر هم کازرون رو داشتیم که یک هفته ادامه پیدا کرد. این تازه اولین ماه سال بوده. در تمامی این اعتراضات از خواسته‌های کوچک شروع شده و به شعارهای ساختار شکن رسیده.
یا در اعتراضات کشاورزان اصفهان شعارها به اینجا رسید که گفتند دشمن ما همینجاست همه‌اش میگن آمریکاست و در نماز جمعه پشت به امام جمعه کردن و گفتن پشت به دشمن رو به میهن
یا در کردستان هم همینطور حتماً سخنان یک جوان که در برابر پاسدار جلیلی نماینده خامنه‌ای در بانه اعتراض می‌کرد دیده‌ایدکه چطور بی پروا اونها رو تهدید به مرگ می کنه.
هر چند که اطلاعات بدنام آخوندی این جوان رو دستگیر کرد ولی این حکایت از یک واقعیت داره.
و یا در کازرون که مردم و جوانان علیه صدا وسیمای رژیم شعار می‌کشم می‌کشم هر که خیانت کند رو میدن.
ببینید راه حلهای رژیم برای تک تک این اعتراضات گسترده و خیزشهای اجتماعی چی بوده؟ هیچ چیز جز سرکوب و وعده وعید هیچ حرف مادی نمیتونه بزنه چون هر حرف مادی باید با تغییر سیاست همراه باشه که این همان فراتر از بحرانه.
پرسش : آیا موضوع افزایش قیمت ارز و بعد تک نرخی کردن آن را هم جزء همین بحرانها به حساب میاورید و چرا؟
حسین میرداماد: اگر تعریف فرا بحران رو به معنای نداشتن راه حل بگیریم بله اونهم یک فرا بحرانه. چون الان چندین ساله که نرخ ارز خوره ارزش پول ایرانه و به شدت قدرت خرید مردم رو کاهش داده. بگذارید در آستانه روز کارگر یک نمونه براتون مثال بزنم که تا کجا این رژیم در ارائه راه حل عاجزه و از چاله‌ای به چاه ویل دیگه میافته. اگر یادتون باشه در قبل از قیام دیماه یعنی در ماههای مهر وآبان گذشته نوبخت اومد گفت حقوق کارگران رو ۱۰ درصد افزایش میدیم یعنی از نرخ تورم که ۹ درصده یک درصد هم بیشتر و منت گذاری هم کرد اما وقتی قیام دیماه شد از وحشتشون اعلام کردن که دستمزد کارگران رو ۱۹ و ۸ دهم درصد افزایش میدن. خوب تا اینجا انگار یک ۱۰ درصدی به حقوقها اضافه میشه اما همینکه عید شد نرخ ارز رو بردن بالا و دلار ۳۸۰۰ تومانی تا ۶ هزار تومان افزایش پیدا کرد یعنی تا ۶۰ -۷۰ درصد پول ایران ارزشش کاهش پیدا کرد. که درواقع معناش این بود که نه تنها چیزی به حقوق کارگران اضافه نشده بلکه کاهش هم پیدا کرده. ظاهراً اسکناس بیشتر شده ولی قدرت خرید کمتر از نصف شده پس بحران دستمزدها نخوابید. بدتر شد. زمینه قیام بیشتر تشدید شد.
پرسش: آیا از پولشویی گسترده ارز که از دور دوم دولت احمدی نژاد به راه افتاد خبر دارید? بنده تحقیق کردم و متوجه شدم مقادیر بسیار زیادی در حد میلیارد دلار از طریق فروش نفت به علت دور زدن تحریم و درآمد کازینوها و قمارخانه‌های خارج از کشور دایما به داخل کشور بصورت فیزیکی وارد می‌شود. و از طریق رابط‌هایی این مقادیر نقدی با قیمت پایین‌تر از بازار و به اصطلاح زیر تابلو به فروش می‌رسد. این رابط‌ها با جمع آوری تقاضا هم قیمت را بالا پایین می‌کنند و هم دلارهای به اصطلاح کثیف را به فروش می‌رسانند. نظر شما چیست؟
حسین میرداماد: در زمان احمدی نژاد یک شخصیت فرضی درست کرده بودن به اسم جمشید بسم الله که هرموقع این‌ها می‌خواستند از تسعیر نرخ ارز یا همین بازار سیاه راه انداختن نرخ ارز پول به جیب بزنند این فرد رو به بازار می‌فرستادند با یک ساک دلار که وضعیت عرضه و تقاضا در بازار رو به هم بزنه و سود ببره شما در نظر بگیرید وقتی دلار با قیمت ۳ هزار تومان است و در بازی ارز آن را به ۴ هزار تومان برسانید شما اگر ۱۰۰ میلیون دلار وارد بازار کنید نقداً هزار تومان از هر دلار سود می‌برید ۱۰۰ میلیارد تومان بدون هیچ زحمتی به جیب می‌زنید. این کاری است که سپاه که درآمدهای اصلی دلاری از فروش پتروشیمی رو داره انجام میده و از جیب مردم با این شیوه رذیلانه در میاره به جیب خودش میریزه. حسینی وزیر اقتصاد دولت احمدی نژاد در پاسخ به انتقاداتی که باند روحانی به او می‌کردند که اقتصاد رو ویران کردی. می‌گفت نباید فقط قسمت خالی لیوان رو ببینید ما با تسعیر ارز یک میلیارد دلار درآمد ایجاد می‌کردیم. بنا بر این حرف شما درست است از این افتضاحات و کلاهبرداریها تا دلتان بخواهد دارند.
پرسش : الان شاهد این هستیم که به میزانی اقدامات سرکوبگرانه اعتراضات رو مهار میکنه در این مورد نظر شما چیه و چکار باید کرد؟
حسین میرداماد: طبعاً رژیم با سرکوب سعی میکنه تا حدودی اوضاع رو مهار کنه اما به دلیل وضعیت انفجاری جامعه و ترس از گر گرفتن‌ها مجبوره عقب بنشینه. شما حتماً تصویر کتک زدن یک دختر هموطن توسط گشت ارشاد در همین هفته اخیر در تهران را دیده‌اید.
از این قبیل کارها تا دلتان بخواهد این گشتهای ارشاد کرده‌اند اما در این مورد از وزیر کشور تا سخنگوی نیروی انتظامی همه آمدند و ابراز برائت کرده و محکوم کردن کار آن پلیس را. چرا؟ چون می‌داند این بنزین بر آتش جامعه است. بنا بر این رژیم در یک بن بست لاعلاجی از نظر سرکوب هم قرار گرفته و این هم یک فرابحران در دستگاه سرکوبه. بزنه و سرکوب کنه با واکنش تند اجتماعی و احتمالاً قیام مواجه میشه و اگر ول کنه با قیام و تظاهرات بی وقفه مواجه میشه.
پرسش : در برنامه شورای ملی مقاومت مجلس موسسان جهت تعیین نوع حکومت در نظر گرفته شده است. تفاوت مجلس موسسان از خبرگان در چیست؟‌ چه شاخصی مجلس موسسان دارد تا نوع حکومت برایند نظر مردم باشد؟ –
حسین میرداماد: مجلس مؤسسان که خمینی در ابتدا و در پاریس وعده اون رو داد از همه اقشار جامعه تشکیل میشه و نمایندگان مردم در اون شرکت می‌کنند و قانون اساسی جدید رو تأسیس می‌کنند. به همین دلیل به اونها مجلی مؤسسان گفته میشه مثل مجلس مؤسسان بعد از مشروطیت که قانون اساسی آن زمان رو تصویب کرد. اما خمینی با حقه بازی و شیادی همینکه خرش از پل گذشت اعلام کرد مجلس خبرگان باید باشد که منظورش آخوندهای مجتهد بودند که از نظر او خبره بودند بنا بر این نمایندگان واقعی مردم حضوری نداشتند و فقط کسانی که یک مشت دایناسور تشخیص می‌دادند اینها خبره هستند وارد مجلس خبرگان کرده تا این قانون اساسی ضد مردمی رو که بر محور ولایت فقیه میچرخه رو تصویب کنند. و این یکی از افتخارات مجاهدین در تاریخ ایرانه که به چنین قانون اساسی رأی ندادند و با اینکه درا نتخابات ریاست جمهوری خمینی گفته بود وارد نمیشه وارد شد و کاندیدای مجاهدین رو که مسعود رجوی بود حذف کرد.
پرسش : درحکومت آینده آیاتکلیف پاسداران وعوامل حکومت چه خواهد شد ایا محاکمه خواهند شد؟
حسین میرداماد: بله کاملاً روشنه و بارها هم گفته شده محاکمه عادلانه و با حضور هیأت منصفه و باید پاسخگوی همه جنایاتشان باشند. و تمام اموال مردم رو هم که غارت کردند برگردانند. اگر هم شاکی خصوصی داشته باشند که علاوه بر مدعی العموم حساب شخصی مردم رو هم باید پس بدهند. به هیچ وجه هیچ دادگاه غیر صالحه در ایران بعد از رژیم آخوندی برگزار نخواهد شد.
در طرح ده ماده‌ای مریم رجوی آمده است:
ماده ۶ :. ایران فردا، کشور عدالت و قانون است. ما خواهان ایجاد یک نظام قضایی مدرن مبتنی بر احترام به اصل برائت، حق دفاع، حق دادخواهی، حق برخورداری از محاکمه علنی و استقلال کامل قضات هستیم. همچنین قانون شریعت آخوندی در ایران فردا جایی نخواهد داشت.
ماده ۷ : ایران فردا کشور احترام به حقوق‌بشر است. ما متعهد به «بیانیه جهانی حقوق‌بشر» و میثاقها و کنوانسیونهای بین‌المللی ازجمله، «میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی»، «کنوانسیون علیه شکنجه» و «کنوانسیون حذف کلیه اشکال تبعیض علیه زنان» می‌باشیم.
پرسش : چرا سازمان بعنوان رهبری قیام با نیروهای سرکوبگر اتمام حجت نمی‌کند؟ نیروهای سرکوب هیچ دست بستگی احساس نمی‌کنند.
حسین میرداماد: بارها اتمام حجت شده و در قیام اخیر هم رهبر مقاومت مسعود رجوی در دومین پیام خودش در نهم دی ماه در فراز دومش گفت: «به شکنجه گران و زندانبانها و ائمه جمعه و همه سرکردگان رژیم درمراکز سرکوب و دجالیت از سپاه پاسداران تا بسیج و رادیو و تلویزیون توصیه می‌کنم در اسرع وقت جان به در ببرند و الا به سختی کیفر خواهند دید».
به قول حضرت علی روز مظلوم بر ظالم بسیار شدیدتر از روز ظالم بر مظلوم است. کما اینکه در یک چشم بهم زدن دیدیم که چگونه ۶۰ دفتر و حوزه جهلیه آخوندی که پشتیبان سرکوب و اعدام و غارت مردم ایران توسط رژیم ددمنش هستند در قیام دیماه به آتش کشیده شد و نفهمیدند که از کجا خوردند.
پرسش : آیا فکر نمی‌کنید بدلیل فشاری که این رژیم به لحاظ اخلاقیات ارتجاعی به مردم تحمیل کرده است، بعد از سرنگونی یک نوع بی بند و باری افسار گسیخته حاکم شود. که زمینه‌ای شود برای بازگشت گروهی از آخوندها؟ –
حسین میرداماد: بعد از سرنگونی رژیم آخوندی مردم ایران باید نفس بکشند باید احساس آزادی کنند باید هزاران گل بشکفد بی بند و باری از نظر ما در رفتارهای اجتماعی که در غارت حقوق خلقه در غصب حاکمیت مردمه در سرکوب وحشیانه مردمه. همین فیلمی که دیدیم بی بند و بار اون خانمی نیست که بر اساس اعتقاد خودش حجاب داره یا نداره اون پاسدار گشت ارشاده که وحشیانه حرمت انسانی یک زن رو و انتخابش رو خدشه دار میکنه.
در انتها باید یاد آوری کنم که درآستانه روزجهانی کارگر هستیم و ضرورت داره که برای این روز بزرگ همه مون دست به دست هم بدیم و در هرکجا که هستیم صدای اعتراض علیه غارتگریهای رژیم آخوندی رو با تظاهرات با اعتراضات و با همبستگی با سایر اقشار به پاخاسته علی الخصوص کارگران و زحمتکشان میهن بالا ببریم.