صندوق بین‌المللی پول: ایران هفدهمین کشور با بیکاری بالا در جهان

صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین آمار منتشره خود، جایگاه ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه را نسبت به سال ۲۰۱۶ با دو پله نزول، در جایگاه هفدهمین کشور با بیکاری بالا در جهان دانسته است.
دو پله نزول
در جدیدترین گزارش از سری گزارش‌های چشم انداز اقتصادی جهان که توسط صندوق بین المللی پول منتشر می‌شود، این نهاد بین المللی، میزان بیکاری در ایران در سال ۲۰۱۷ را ۱۱.۸ درصد اعلام کرد.
بررسی جدیدترین آمار صندوق بین المللی پول از میزان بیکاری در کشورهای جهان در سال ۲۰۱۷ نشان می‌دهد، ایران جایگاه هفدهم را در میان کشورهای مورد بررسی در اختیار دارد و رتبه ایران نسبت به سال ۲۰۱۶ دو پله نزول کرده است.
هرچه رتبه کشوری بالاتر باشد یعنی بیکاری کمتری دارد و هرچه رتبه کمتر و به ابتدای فهرست نزدیک شویم کشورها با نرخ بیکاری بیشتری مواجه هستند.
رتبه ایران در رده بندی کشورهای جهان
ایران در سال ۲۰۱۵ رتبه ۲۵ را در اختیار داشت و این جایگاه در سال ۲۰۱۶ شش پله نزول کرد و به جایگاه نوزدهم رسید. طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ (۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶) ۱۲ پله نزول کرده است.
رتبه ایران در رده بندی کشورهای جهان به لحاظ بیکاری در سال ۲۰۱۳ برابر با ۲۹ و در سال ۲۰۱۴ برابر با ۲۶ بوده است که در سال ۲۰۱۵ به ۲۵ و در سال ۲۰۱۶ به ۱۹ و در سال ۲۰۱۷ به ۱۷ رسیده که به معنای بدتر شدن جایگاه ایران در رده بندی جهانی است. هرچه رتبه از این لحاظ بیشتر باشد، آن کشور بیکاری کمتری دارد.
بر اساس برآوردهای این نهاد بین المللی، نرخ بیکاری ایران در سال ۲۰۱۳ برابر با ۱۰.۴ درصد، در سال ۲۰۱۴ برابر با ۱۰.۶ در سال ۲۰۱۵ برابر با ۱۱ درصد و در سال ۲۰۱۶ برابر با ۱۲.۴۵ درصد برآورد شده است.
نرخ بیکاری در کشور از زبان عوامل و رسانه‌های حکومتی
با این حال رسانه‌های حکومت هم آمار مختلف ومتناقضی از میزان بیکاری در کشور ارائه می‌دهند:
خبرگزاری حکومتی مهر ۱۹ خرداد ۹۶ به‌نقل از «معاونت امور زنان و خانواده» روحانی می‌نویسد: «بر اساس بررسی‌های معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری از حدود ۲۷ میلیون زن در سن کار، تنها ۳ میلیون نفر شاغل هستند که چیزی معادل ۹ درصد می‌شود». به عبارت دیگر ۹۱ درصد از زنان در سن کار بیکار هستند.
در یک نمونه دیگر از این اعترافات، وزیرکارحکومت اذعان می‌کند: «نرخ بیکاری زنان از ۴ درصد در سال ۱۳۷۵ به حدود ۲۰ درصد در سال ۱۳۹۵ افزایش یافته، ضمن آن که این نرخ در بین زنان دانش آموخته، بسیار بالاتر و به بیش از ۳۱ درصد رسیده است. [روزنامه حکومتی ایرنا ۱۱ شهریور ۹۶]
در یک نمونه دیگر خبرگزاری حکومتی «تسنیم» ۳۰ بهمن ۹۶ این چنین اعتراف می‌کنند: «ما امروز ۲۰ هزار نفر دانشجوی دکترای بیکار و ۴۷ هزار نفر مشغول به تحصیل در مقطع دکتری در سطح کشور داریم و اگر برای آنها فکری نشود برای کشور ایجاد بحران خواهد کرد و همه باید دست‌به‌دست هم بدهیم تا این مشکل حل شود».
همچنین خبرگزاری حکومتی ایلنا روز دوشنبه ۷ اسفند ۹۶ نوشت: پرویز جاوید «عضو انجمن اقتصاددانان» در واکنش به آمار ارائه شده توسط مرکز آمار درباره نرخ بیکاری فصل پاییز سال جاری، با اعلام این‌که متوسط بیکاری در ایران چیزی بین ۱۴ تا ۱۵ درصد است، تصریح می‌کند: «این میزان را مرکز آمار نیز قبول دارد اما چون سازمان دولتی است، باید نرخ را کم اعلام کند.»
وی افزود: «واقعیت این است که متوسط بیکاری در ایران بین ۱۴-۱۵ درصد است حتی در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، گیلان و سمنان آمار بیکاری بسیار بیشتر بوده و به ۱۷-۱۸ درصد می‌رسد.»
با این حال رحمانی فضلی «وزیر کشور» روحانی میانگین رقم بیکاری در کشور را ۱۲ درصد و در برخی شهرها ۶۰ درصد اعلام می‌کند. [خبرگزاری ایسنا ۹ مهر ۹۶]
و سرانجام رسالت روز ۷ شهریور ۹۶ از قول یک اقتصاد دان حکومت به اسم ابراهیم رزاقی نوشت: «۱۵ میلیون بیکار در کشور داریم!»
مارا درحساب های زیر دنبال کنید توئیترkhozestan_khoro@ سایت ایران آزادی /http://fa.iranfreedom.org برای ارتباط با ما @manrakh342