خیزشهای مردمی که این روزها بهخصوص در اصفهان و خوزستان شاهد آن بودیم نشاندهندهی تداوم قیام ایران است؛ موضوعی که حسین میرداماد طی کنفرانسی در شبکهی ایران آزادی به بررسی ریشههای آن میپردازد.
سلام و درود بر دوستان گرامی. همچنین درود میفرستیم به مردم بپاخاسته در شهرهای میهن از کشاورزان اصفهان تا جوانان خوزستان و از غارت شدگان تهران تا کارگران و فرهنگیان و زحمتکشان در همه شهرها و روستاهای ایران. همچنین درودهای خودم و همکارانم رو به همه اعضای شجاع کانونهای شورشی میفرستم و براشون در هر کجا که هستن آرزوی موفقیت میکنم.
در رابطه با حرکتهای اعتراضی اخیر سئوالاتی به دست ما رسیده که سعی میکنیم در فرصتی که داریم به پاسخ اونها بپردازیم.
پرسش : به نظر میرسه که امسال اعتراضات اجتماعی چندان انعکاسی در رسانهها نداشته آیا به طور واقعی اعتراضات کم شده با توجه به اینکه دولت میخواد حقوق کارگران رو ۲۰ درصد اضافه کنه یا اینکه نه دلیل دیگهای داره اگر ممکنه در این رابطه توضیح بدین؟
حسین میرداماد: البته اینکه رسانههای حکومتی خبرهای اعتراضات مردمی رو منعکس نمیکنن این به دلیل سانسور و اختناقیه که حاکمه مگه الان بحث فیلترینگ تلگرام برای چیه برای اینکه سانسور و اختناق رسانهای رژیم رو به چالش کشیده و رژیم حسابی قافیهاش رو باخته و از آگاهی مردم از جمله نسبت به گسترش اعتراضات مردمی وحشت داره چرا که وقتی یک قشر اجتماعی میبینه بقیه اقشار برای احقاق حقشون بلند شدن خوب اونها هم میایستند درس میگیرند. میدان مبارزه خودش بزرگترین دانشگاه تکامل اجتماعیه. برای اینکه تصویری از اعتراضات خدمتتون بدم باید بگم که امسال از همان روز اول عید اعتراضات اقشار مختلف اجتماعی شروع شد و کشاورزان اصفهان با پهن کردن سفره هفت سینی از خشک شدن آب زاینده رود و ماهی مرده و سبزیهای خشک شده که اعتراضشون به ظلم و ستمی که رژیم آخوندی در غارت حقابهشون انجام داده رو نشون دادن. از همون روزهای اول عید هم که تظاهرات دامنه دار مردم اهواز رو داشتیم علیه توهین تلویزیون رژیم که ۱۰ روز طول کشید. اما این هفته طبق آماری که ما داریم یعنی هفته سوم فروردین آماری که از زیر سانسور رژیم خارج شده است:
«۸۰ مورد (کارگران ۲۰ مورد؛ غارت شدگان ۶ مورد؛ فرهنگیان ۳ مورد؛ سایر اقشار ۴۰ مورد که کشاورزان هم در این دستهبندی هستند؛ زندانیان ۱۱ مورد؛ که بعضاً در اعتصاب غذا هم هستند. در هر روز به طور متوسط بیشتر از ۱۱ تجمع اعتراضی شکل گرفته است.
پرسش: کشاورزان به عنوان قشری هستند که به دلیل دور بودن فیزیکی محیط کارشون از همدیگه مثل کارگران نمیتونن اعتراضات هماهنگ و دراز مدتی داشته باشن شما چرا اینقدر روی اعتراضات اونها تبلیغ میکنید؟
حسین میرداماد: البته این هم یک ویژگی برجسته این دور از مبارزات مردم ایرانه که کشاورزان با همون ویژگی محیط کار که گفتید بسیار متحد و یکپارچه عمل میکنن. الان بیش از ۵۰ روز است که در اصفهان؛ ورزنه و … تجمع؛ تحصن؛ راهپیمایی و … کردهاند؛ در اصفهان در فلکه خوراسگان از دیروز دست به تجمع زدند. به سمت مسجد علی راهپیمایی کردند. در این تجمع و راهپیمایی زنان و مردان از پیر و جوان؛ شرکت کرده بودند و حضور زنان بسیار چشمگیر بود. بخصوص مادران با چادر مشکی اومده بودند بیل به دست گرفته بودن و شعار میدادن: «مرگ بر این دولت مردم فریب»، «توپ تانک مسلسل دیگر اثر ندارد.» نیروی انتظامی و گارد ضدشورش هم از صبح در مسیر طولانی تا فلکه خوراسگان مستقر بودند. مقداری از مسیر حرکت جمعیت توسط گارد ضدشورش بسته شده بود. مردم و کشاورزان شعار میدادند: «عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، زندگی کشاورز روی هواست امروز»، «وای از این بی آبی، مسئولو ببند به گاری»، «همشهری باغیرت، حمایت، حمایت»، «توپ تانک مسلسل دیگر اثر ندارد»، «یزیدیا رو کارن، شرق اصفهان بیکارن»، «یا حجه ابن الحسن ریشه ظلمرو بکن»؛ «نصر منالله و فتح قریب، مرگ بر این دولت مردم فریب». بنابراین اینها همهاش نشان از این داره که کشاورزان با عزمی راسخ دنبال حق و حقوقشون هستن و ما هم باید با تمام قوا از اونها پشتیبانی کنیم.
پرسش: همانطور که ما در مورد تظاهرات اهواز دیدیم در مورد تظاهرات کشاورزان هم این رژیم با سرکوب، این تظاهرات رو جمع میکنه. بنابراین آیا این تظاهراتها عمری دارند که روی آنها سرمایه گذاری شود؟
حسین میرداماد: اولاً فرض کنیم که هیچ عمری ندارن. یک تظاهراته که یک ساعت راه افتاده و مردمی دنبال حق و حقوقشون هستند ما باید چکار کنیم ازشون دفاع کنیم صداشون رو منعکس کنیم یا نه وایسیم تماشا کنیم؟ به قول سعدی که همه در کتابهای مدرسه شعرشرو خوندیم:
بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش زیک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار
ما مستحقتر از هر ملت دیگه در این جهان هستیم که درد اعضای جامعهمون ما رو هم به درد بیاره.
یا فرض کنیم یک زندانی در حال اعتصاب غذاست و علیه جلادان و شکنجهگران خامنهای ایستادگی میکنه چکار کنیم چون زندانیست چون تک نفره است پس ما هم سکوت کنیم؟ خوب این رسم جوانمردی نیست. اما از این پاسخ پایهای که بگذریم واقعیت اینه که قدرت و توان مردم بخصوص بعد از قیام دیماه گذشته بسیار بسیار بیشتر شده در اصفهان کشاورزان شعار میدادن «یزیدیا روکارن، شرق اصفهان بیکارن» رژیم خیلی دلش میخواد این کشاورزان رو جمع و جور کنه نیروی سرکوبگر هم میاره لشکر کشی هم میکنه گاهی حمله و هجوم و وحشیگری هم میکنه اما میدونه که اگر از یک حدی جلوتر بره بر عکس میشه و احتمال شدت گرفتن تظاهرات و قیامها وجود داره. در همین تظاهرات گسترده قبلی کشاورزان اصفهان در اسفند ۹۶ آخوند سالک که یکی از جلادان همین رژیم هست با التماس میگفت مبادا از دماغ کسی خون بیاد و سعی کردیم خون نیاد. یعنی رژیم میدونه اگر سرکوب رو ببره بالا با قیام مواجهه و اگر هیچ کار نکنه با اوجگیری بیشتر تظاهرات و اعتراضات. به این میگن بن بست سرکوب.
اضافه کنم که خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران، به کشاورزان محروم و مردم بهپاخاسته اصفهان و غارت شدگان در شهرهای مختلف کشور که بهرغم اقدامات گسترده نیروهای سرکوبگر به اعتراضهای خود ادامه میدهند، درود فرستاد و عموم مردم بهویژه جوانان را به حمایت از آنان فراخواند. وی گفت فقر و فساد و غارتگری سرمایههای مردم تنها با سرنگونی نظام ولایت فقیه و استقرار دموکراسی و حاکمیت مردم از بین میرود.
سئوالاتی هم از خیزش قهرمانانه مردم اهواز در هفته گذشته شده که در حدی که فرصت هست به اونها جواب میدهیم.
پرسش: چرا با توجه به اینکه امام جمعه و مقامات استان خوزستان از برنامه عروسکی تلویزیون معذرتخواهی کردند ولی بازهم اعتراضات ادامه یافت؟
حسین میرداماد: خوزستان روی دریای نفت است ولی تبعیض و فقر بیداد میکند. کسی دیگر به حرفهای رژیم گوش نمیکند. وقتی انبار کاه خشک است با یک کبریت تمام آن آتش میگیرد. ۳۰ سال پس از جنگ هنوز خرمشهر و بسیاری شهرهای خوزستان با اینکه میلیاردها دلار پول به اسم بازسازی از بودجه عمومی کسر کردن اما همچنان در فقر میسوزند. جنگی که البته خمینی میخواست برای بقای حکومتش ادامه پیدا کنه و میگفت جنگ نعمتی است الهی و میلیونها نفر از مردم رو آواره کرد و به کشتن و جراحت و خسارت رسوند.
البته با دهها عکس و سند و فیلم مشخص است که این پولها به جای خرمشهر و بقیه شهرهای جنگ زده خرج جنگ افروزی در سوریه و عراق و یمن و درست کردن تاسیسات و ساختمانهای مدرن برای حزبالله لبنان در بیروت و غیره شده است.
بعد از جنگ هم تالابها رو سپاه خشک کرد و با سد گتوند آب کارون رو شور کرد و مردم خوزستان رو با هوای خاک آلود و ریزگردها عجین کرد. به طوری که مردم خوزستان در تظاهراتهاشون شعار میدن: «جنگ، خاک، بیکاری؛ هدیه به خوزستان است»
محمدصادق کریمیکیا، مدیر کل امور اجتماعی استانداری خوزستان در گفتوگو با خبرنگار مهر دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۶: «با وجود ۷۵۰ هزار حاشیهنشین و بر اساس شاخصهای اجتماعی در استان به هیچ عنوان نمیتوان این موضوع که فقر با مسئله بی سوادی ارتباط مستقیمی دارد را کتمان کرد.»
سایت حکومتی شوشان ۷ آبان ۹۶ نوشت: مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان در جلسه شورای اجتماعی استان گفت:«شهروندان شهرستان آبادان در زمینه نهادها و نابرابری اجتماعی، فقر و بیکاری را به عنوان مهمترین مسئله خود عنوان کرده و در حوزه آسیبهای اجتماعی طلاق، تکدیگری، روابط خارج از حیطه زناشویی و پرخاشگری را بزرگترین معضلات و قتل را کمترین آسیب دانستهاند.»
وی ادامه داد: «در آغاجاری و اندیمشک مصرف مواد مخدر و طلاق و در حوزه نابرابریهای اجتماعی، فقر مهمترین مشکلات مردم این دو شهرستان بوده است.» وی یادآور شد: «در شهرستان اهواز مصرف مواد مخدر و طلاق، بیکاری و مشکلات اقتصادی جزو آسیبهای نخست در بین مردم است و از دیدگاه مردم شهرستانهای باغملک، امیدیه، رامشیر، دشت آزادگان و اندیکا مصرف مواد مخدر و طلاق دو اولویت آسیبهای اجتماعی این شهرستانها است.»
کریمی کیا با اشاره به سه معضل نخست شهرستان ایذه از نگاه مردم آن، بیان کرد: «طلاق، خودکشی و بیکاری سه دغدغه مهم مردم شهرستان ایذه است و با در توجه به این که متوسط خودکشی در ایذه از نُرم استان خوزستان بالاتر است، تلاش کردیم در این موضوع ورود کنیم.
وی به دغدغه مردم در دیگر شهرستانهای خوزستان پرداخت و گفت: «در شهرستانهای دزفول و باوی مصرف مواد مخدر و انواع سرقت (از ماشین، منازل، مغازهها و..)، در بهبهان طلاق و مصرف مواد مخدر و در خرمشهر مصرف مواد مخدر و دست فروشی از معضلات و آسیبهای اجتماعی از دیدگاه مردم هستند».
بنابراین اگر در خوزستان یک وضعیت انفجاری در جامعه هست به دلیل اینه که مردم در فاقه و فقر به سر میبرن و هر چی رژیم گفته جز وعدههای دروغ نبوده بنابراین با کمترین جرقهای تبدیل به خشم انفجاری میشه که در اهواز وشهرهای خوزستان دیدیم.
پرسش : رژیم مدعی تجزیهطلبانه بودن اعتراضات است و آن را به عربستان و کشورهای عرب منطقه ربط میدهد. نظر شما چیست؟
حسین میرداماد: این مختص هموطنان عرب نیست. هر کس بلند شود و علیه ظلم و ستم این رژیم شورش کند آنها را یک جوری به خارجی منتسب میکنند. اونهایی که در مرزها مبارزه میکنن که حتماً به یک جایی وصلشون میکنن و اونهایی هم که در شهرهای مرکزی هستند رو هم فریب خورده تلگرام و غیره معرفی میکنه که به نوع دیگهای وابسته به خارجی و پیشبرنده خطوط دشمن معرفی میکنه.
گوبلز، وزیر تبلیغات هیتلر بهعنوان اولین قانونش گفته بود: «هیچوقت نگذارید مردم دلسرد شوند، هیچوقت خطا و تقصیری را نپذیرید، هیچوقت تصدیق نکنید که دشمن ممکن است صفت خوبی داشته باشد، هیچوقت جایی برای جایگزین باقی نگذارید، در آن واحد روی یک دشمن متمرکز شوید و تقصیر هر اتفاق بدی را بر گردن او بیاندازید. مردم دروغ بزرگ را زودتر از دروغ کوچک باور میکنند و اگر دروغی را مکرراً تکرار کنید، دیر یا زود آن را باور خواهند کرد.»
پرسش: این یک خیزش محلی بود چرا شما آن را به قیام سراسری ربط میدهید؟
حسین میرداماد: همانطور که گفتم یک درد مشترک در همه ایران هست و اونهم سرکوب و فقر و نابرابری و بیعدالتی است که تمامی اقشار جامعه ایران رو در بر میگیره و رژیم آخوندی هیچ قشری مثل کارگران، کشاورزان، دانشجویان، معلمان، بازاریان و غیره رو بینصیب نگذاشته هیچ ملیتی رو بینصیب نگذاشته مثل هموطنان عرب، ترک، کرد، بلوچ، ترکمن و غیره همچنین تبعیض جنسیتی علیه زنان و هیچ عقیدهای رو آزاد نگذاشته.
بنابراین هر اقدامی در هر گوشه این میهن که علیه رژیم ولی فقیه باشد با جنبش و قیام سراسری پیوند میخورد و آنها را در یک راستا برای سرنگونی این نظام فاسد قرار میدهد. خیزش مردم اهواز نیز به همین شکل عمل میکند.
در همین زمینه:
مارا درحساب های زیر دنبال کنید
توئیترkhozestan_khoro@
سایت ایران آزادی /http://fa.iranfreedom.org
برای ارتباط با ما @manrakh342