حق‌آبه‌ی کشاورزان اصفهان و کارخانه‌های ورشکسته؛ بحرانی که تنها چاره‌اش سرنگونی‌ست

حق‌آبه‌ی کشاورزان اصفهان و کارخانه‌های ورشکسته؛ بحرانی که تنها چاره‌اش سرنگونی‌ست
حق‌آبه‌ی کشاورزان اصفهان و کارخانه‌های ورشکسته تنها نماهایی از اقتصاد ورشکسته‌ی کشور می‌باشند. رضا مرادی طی کنفرانسی در شبکه تصویری ایران آزادی از جمله به این موضوعات می‌پردازد و نشان می‌دهد که ریشه‌ی بحران سیاسی‌ست و راه‌حل آن سرنگون نظام ولایت فقیه می‌باشد.
باسلام خدمت هموطنان عزیز و خواهران و برادران گرامی.
حتماً همه شما در جریان حمله آمریکا و متحدانش به سوریه هستید؛
 حملات به تاسیسات شیمیایی دیکتاتور سوریه انجام گرفته است
 هدف قرار دادن مراکز و تاسیسات تولید و نگهداری سلاحهای مرگبار شیمیایی قطعاً یک اقدام ضروری برای پایان دادن به فاجعه تاریخی سوریه است که ۷ سال است بیش از ۵۰۰ هزار کشته در میان کودکان و زنان و مردان بیگناه و بی دفاع بجای گذاشته و نیمی از مردم این کشور را آواره کرده و همانطور که‌ می‌دونید دامنه آن بسا فراتر از مرزهای این کشور رفته است.
 بنابراین‌ می‌توان گفت که نابودی این تاسیسات یک اقدام ضروری برای پایان فاجعه در سوریه است.
 اما چند نکته در این رابطه ضروری است:
– همه‌ می‌دانند که وضعیت سوریه بدون قطع دست رژیم از سوریه و منطقه تحقق پیدا نخواهد کرد از این رو؛ خواست همه مردم و آزادیخواهان سوریه و دیگر کشورهای منطقه فقط با بیرون انداختن رژیم ضد بشری آخوندی و پاسداران و مزدورانش از سوریه و یمن و عراق و دیگر کشورهای منطقه تکمیل می‌شود. چون رژیم است که عامل اصلی بقای بشار اسد و منشأ اصلی تروریسم و افراطی‌گری و جنگ افروزی در خاورمیانه و بخشهای وسیعی از جهان است.
– می‌توان گفت که بعد از این تهاجمی که صورت گرفته است چیزی چه در سوریه و چه در ارتباط با رژیم عوض شده و پیامدهایی دارد که بیش از همه سرکردکان رژیم به آن اذعان کرده‌اند چون در کانون این داستان قرار دارند و از ابعاد واکنش‌های رژیم این را به خوبی ‌می‌توان فهمید.
– حملاتی که صورت گرفته باید با اخراج کامل پاسداران و شبه نظامیان مزدورشان از سراسر منطقه تکمیل شود.
اما بر می‌گردیم به بحث خودمان:
پرسش:‌ چرا می‌گوییم که بعد از قیام ۹۶ قیام استمرار دارد؟ این براساس چه شواهدی گفته‌ می‌شود؟
رضامرادی: قبل از شروع بحث خوبست نگاهی داشته باشیم به مختصات رژیم و مقاومت… چون این اشراف هر چند کلی به فهم بحث‌هایمان عمق بیشتری‌می دهد؛
 تمامی وقایعی که از قیام ۹۶ در تمامی زمینه‌های مختلف ادامه داشته است به عیان این واقعیت را نشان ‌می‌دهد که توفان انقلاب که از دی ۹۶ وزیدن آغاز کرده بود «بی‌وقفه و مستمر» و «با شدت و سرعت بالا» و به صورت «زنجیره‌ای و به‌هم‌پیوسته» در حال وزیدن بوده
– وضعیت اقتصادی رژیم که سقوط شتابان ارز بخش گویای آنست
– تشدید افسار گسیخته جنگ باندهای رژیم
– سرنوشت برجام و چشم‌اندازهای تیره و تاری که جلوی رژیم با تعیین ضرب‌العجل آمریکا قرار گرفته
– شکست صدور تروریزم در منطقه و انزوای روز افزون سیاست‌های رژیم در منطقه به ویژه بعد از بمباران مواضع رژیم اسد
– اتحاد عمل کشورهای منطقه و غرب علیه این رژیم و….
 از سوی دیگر با منحنی رو به رشد افزایش چشمگیر فعالیت و خیزش‌های اجتماعی اعتراضات مردمی که روز به روز گسترده‌تر هم شده است و هم با افزایش فعالیت‌های کانونهای شورشی مواجه بوده‌ایم
 می‌خواهم یک نتیجه گیری ساده داشته باشیم؛ اینکه:
۱.در چند هفته‌یی یا در ماه گذشته که از سال جدید گذشته است، ما شاهد تحولاتی در درون رژیم هستیم. اسم آن را باید «بحران حاکمیت» بگذاریم.
۲.اثبات می‌شود که اوضاع به لحاظ سیاسی به قبل از قیام بر نمی‌گردد. یعنی مختصات جدیدی بر اثر قیام شکل گرفته که به قبل از قیام بر نمی‌گردد.
۳.این بازگشت‌ناپذیری در همه زمینه‌ها است؛ این در ارتباط با جامعه و مردم با رژیم هم صدق می‌کنه. در ارتباط با مسائل درون رژیم هم صدق می‌کند. در مخاصمات و بحران‌های جناح‌ها و باندهای رژیم، هم صادقه… در ارتباطات رژیم در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای هم همینطوره که نمونه بارز آن را همگان در حمله به سوریه دیدیم.
پرسش: یکی از جدی‌ترین خیزش‌های اجتماعی مساله آب اصفهان است/ چرا این مساله روز به روز گسترش پیدا کرده و استمرار داشته است/ چه پیامی در آن وجود دارد؟
رضامرادی: خوبست است که به عنوان نمونه به این مساله اشاره کنیم که به بحثمان کمک می‌کند و می‌توانیم از آن چند نتیجه بگیریم:
خشکاندن رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی باعث شده تا زندگی مردم و کشاورزان استان، بخصوص کشاورزان شرق اصفهان، که بیش از ۵۰۰ سال از طریق کشاورزی با آب زاینده رود و تقسیم آب آن توسط سند معتبر و قانونی تأمین معیشت می‌شد، دچار معضلات و مشکلات فراوانی گردیده بطوریکه به فقر و گرسنگی منجر شده و دیگر قادر به ادامه زندگی نیستند.
در واقع اکنون ۲۱ سال است آنها را از حقابه‌ای که بین کشاورزان منطقه سهمیه‌بندی شده بود محروم کرده‌اند و برای بهره‌برداری در صنایع متعلق به ارگانهای دولتی استانهای مجاور که در خدمت منافع قشر مشخصی در حاکمیت است، استفاده می‌کنند.
در واقع بحران آب یکی از ابرچالش‌های کشور است. عوامل نظام ولایت فقیه اعلام می‌کنند بحران بی‌آبی در کشور جدی است به نحوی که ۵ میلیون نفر در اصفهان از مرداد ۹۷ آب آشامیدنی نخواهند داشت.
در همین حال نمایندگان مجلس با اعتراف به وضعیت اضطراری کمبود آب، از بالا گرفتن اعتراضات مردمی به ویژه در اصفهان و کرمان ابراز وحشت کردند:
حاجی، عضو مجلس در ۱۹ فروردین ۹۷ اعلام کرد: «پنج میلیون نفر در اصفهان از مردادماه آب خوردن ندارند. الان پنج میلیون نفر جمعیت… از مردادماه به بعد آب خوردن تو استان اصفهان ندارند… همین امروز خدا شاهده از شهرهای ما تماس داشتند دولت آباد، شابروباد، دستگرد و بقیه شهرها که آب خوردن کم شده آب چاه بی‌کیفیت رو رو شبکه دارند می‌گذارند… با پنج میلیون نفر تشنه چگونه بایستی براشون اقدام کرد یک وضعیت اضطراری هست.» [رادیو فرهنگ ۱۹ فروردین ۹۷]
حال نگاهی می‌اندازیم به جریان اعتراض مردم اصفهان:
 کشاورزان شرق اصفهان روز شنبه ۲۵ فروردین ۹۷ برای ششمین روز متوالی در پاسخ به فراخوان قبلی در اعتراض به ندادن حق‌آبه از سوی رژیم آخوندی تجمع کردند. این در ادامه سلسله تجمعات اعتراضی قبلی است که به رغم وعده و وعیدهای رژیم خاموش نشده است.
 یوسف طباطبایی‌نژاد امام جمعه رژیم گفت:‌ «تجمعات پی‌درپی و شعارهای افراد نشان می‌دهد که آنان مغرض و به‌دنبال فتنه و آشوب هستند.» آن‌ها «قصد آب را ندارند و می‌خواهند شیطنت کنند؛ به همه خانواده‌ها مبلغی داده شده و آب نیز وجود ندارد و نباید توقع وجود داشته باشد». / نیروهای سرکوبگر و ضدشورش رژیم نیز دست به انواع اقدامات زده است و برای ایجاد رعب و وحشت با اتوبوس‌های مجهز به آب‌پاش و تفنگ‌های گاز اشک‌آور در مسیر راهپیمایی کشاورزان مانع تراشی کرده است.
 مردم و کشاورزان متحصن اصفهانی هنگامی که در برابر نیروهای انتظامی قرار گرفتند؛ بدون اعتنا به تهدیدات و عجز عوامل رژیم برای متفرق شدن؛ در وسط خیابان نماز جماعت برگزار کردند.
 حال چند نتیجه گیری ساده: ‌
– کم و کیف این تظاهرات به مثابه نمونه‌ای از وضعیت جامعه ایران است یعنی رژیم از یک سو توان حل این مسائل را ندارد / محسن مهرعلیزاده، استاندار رژیم در اصفهان به کمبود آب اعتراف کرد و گفت: «وضعیت کمبود آب در استان فلج‌کننده است و تأمین آب آشامیدنی پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت استان در فصل گرم امسال به مرحله نگران‌کننده‌ای رسیده است».
– از سوی دیگر وضعیت مردم است که به اعتراف سران همین رژیم بیش از ۳۳ درصد آنها زیر خط فقر مطلق زندگی می‌کنند. یعنی مردمی که دیگر جایی برای عقب نشستن ندارند.
– اگر کمی به شعارهایی که می‌دهند توجه کنیم این مساله به خوبی روشن می‌شود:‌ آن‌ها شعار می‌دادند: «دشمن ما همین جاست، الکی ‌می‌گن آمریکا است؟»؛ «توپ تانک مسلسل دیگر اثر ندارد»؛ «نترسید نترسید ما همه با هم هستیم» و «کشاورز بی‌گناه آزاد باید گردد»؛ «روحانی دروغگو زاینده رود ما کو»؛ «عزا، عزاست امروز، روز عزاست امروز، زندگی کشاورز روی هواست امروز»؛ «کشاورز می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد»؛ «مسئولان بی‌غیرت، تشنه به خون ملت»؛ «گرسنه‌ایم بر نمی‌گردیم به خونه»؛
– این داستان دیگر داستان چند کشاورز نیست بلکه داستان مردم و تمامی اقشار این میهن است داستان یک ملت است که برای حداقل‌های زندگی‌اش قیام کرده است و داستان رژیمی است که نه می‌خواهد و نه می‌تواند در منجلاب و باتلاق بحران‌هایش به آنها پا‍سخ بدهد.
پرسش:‌ چرا صحبت از بن‌بست مرگبار اقتصادی می‌شه و علل اصلی تعطیلی کارخانه‌ها چیست؟ آیا راه حلی برای رژیم وجود نداره؟
رضامرادی : به صورت خلاصه اشاره می‌کنم:
۱.اصلی‌ترین دلیل، چنگ‌انداختن سپاه پاسداران بر اقتصاد کشور است که با انحصاری کردن سرمایه‌گذاری و داشتن اسکله‌های قاچاق برای واردات گسترده، عملاً رمقی برای اقتصاد کشور باقی نگذاشته‌اند.
۲.واگذاری کارخانه‌ها به بخشهای به‌اصطلاح خصوصی که اساساً کارفرمایان آن آقازاده‌های غارتگر وابسته به سرکردگان حکومت می‌باشند که علاوه بر غارت و چپاولگری، از لیاقت و کفایت مکفی برای اداره امور مؤسسات اقتصادی و تولیدی هم برخوردار نیستند.
۳.عدم‌حمایت دولت از تولید داخلی
۴.گرفتن مالیاتهای سنگین از کارخانه‌ها و کارگاههای تولیدی و اخاذیهای مستمر شهرداریها و ارگانهای حکومتی از تولیدکنندگان داخلی که محصولاتشان اساساً توان رقابت با اجناس مشابه خارجی را ندارند.
۵.به‌روز نشدن صنایع در کارخانجات تولیدی و تهیه نشدن مواد اولیه کارخانجات.
۶.از همه مهمتر فقر و ضعیف بودن قدرت خرید مردم که نتیجه‌اش انباشت کالاها در انبارهاست.
۷.بنابراین به راحتی می‌توان گفت که در حاکمیت فاسد آخوندها مشکلات اقتصادی قبل از این‌که ریشه اقتصادی داشته باشند، ریشه سیاسی داشته و به ساختار حاکمیتی برمی‌گردد؛ پس تنها با سرنگونی این رژیم حل خواهد شد و لاغیر.
در همین زمینه:
مارا درحساب های زیر دنبال کنید توئیترkhozestan_khoro@ سایت ایران آزادی /http://fa.iranfreedom.org برای ارتباط با ما @manrakh342