بخشی از آمار زندانیان زندان گوهردشت و وضعیت زندانیان سیاسی اهل سنت در زندان زاهدان

زندانیان زندان گوهردشت کرج و زندانیان سیاسی اهل سنت در زندان زاهدان در شرایط نامناسب و محروم از حقوق خود نگهداری می‌شوند و عوامل حکومت بر این زندانیان فشار می‌آورند.
محکومین به اعدام بند جوانان و بند ۱۰ زندان گوهردشت
در بند جوانان زندان گوهردشت هم اکنون حدود ۸۰ زندانی محکوم به اعدام هستند.
این بند حدود ۱۸۰ زندانی در سنین زیر ۲۵ سال دارد که حدود ۸۰ نفر از این زندانیان به «قصاص» محکوم شده‌اند. تعدادی از این محکوم شدگان به اعدام هنگام دستگیری زیر ۱۸ سال سن داشتند.
علاوه بر این تعداد ۸۶ زندانی در بند ۱۰ زندان گوهردشت محکوم به اعدام هستند. اتهاماتی که به موجب آن زندانیان به اعدام محکوم شده‌اند؛ قتل و مواد مخدر می‌باشد.
به این ترتیب نزدیک به نیمی از زندانیان بند جوانان و یک سوم زندانیان بند ۱۰ این زندان را محکومین به اعدام تشکیل می‌دهند.
وضعیت زندانیان سیاسی اهل سنت در زندان زاهدان
ده زندانی سیاسی محبوس در زندان زاهدان پس از گذشت چهار سال حبس کماکان در بلاتکلیفی بسر می‌برند. آن‌ها از مرخصی و بسیاری از حقوق دیگر که شامل محکومین قضائی می‌شود محروم هستند.
این زندانیان عبارتند از: ابوبکر ملازهی، عامر گهرام زئی، عبدالخالق جفادار شاهور زهی، صدیق بهرام زهی، ادریس بلیده ای، بشیر احمد گل حیدری، مجید رئیسی، مصیب وطنخواه، داوود بهرام زهی و محمدامین رئیسی.
ده تن از زندانیان سیاسی زندان زاهدان از بابت پرونده‌های جداگانه‌ای پس از گذشت چند سال همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان نگهداری می‌شوند.
این زندانیان از ملاقات حضوری و خصوصی محروم هستند. هر چند برای هشت تن از این زندانیان به نام‌های «ابوبکر ملازهی، عامر گهرام زئی، زبک بهرام زهی، ادریس بلیده ای، بشیر احمد گل حیدری، مجید رئیسی، مصیب وطنخواه، داوود بهرام زهی و محمدامین رئیسی» قرار وثیقه‌ای جمعاً به مبلغ ده میلیارد تومان تعیین شده است اما عملاً این موضوع تاثیری در بهبود یا تغییر وضعیت آنها نداشته چرا که اساساً آنها توان تأمین چنین وثیقه‌ای ندارند. عدم توان تودیع وثیقه هم دست عوامل حکومت را برای طولانی کردن «روند قضایی» باز گذاشته است.
زندانیان سیاسی این زندان از امکاناتی معمولی محروم هستند. با اینکه هر زندانی می‌تواند به شهر خودش انتقال داده شود، اما این دستور برای زندانیان سیاسی این زندان اعمال نمی‌شود.
از جمله دیگر زندانیانی که از شرایط مشابهی در زندان زاهدان برخوردار هستند، می‌توان به عبدالخالق جفادار شاهور زهی اشاره کرد.
عبدالخالق جفادار شاهور هر چند از بابت یک پرونده به اعدام محکوم شده است با اینحال از بابت پرونده دیگری، هفت سال است که به صورت بلاتکلیف در زندان مرکزی زاهدان نگهداری می‌شود.
علاوه بر ۱۰ زندانی که پیش‌تر اشاره شد، وضعیت دو زندانی دیگر این زندان به نام‌های «عابد بمپوری» و «اسحاق کلکلی» نیز قابل توجه است.
این دو زندانی در حالی که بیش از ده سال است در زندان به سر می‌برند، طی این سال‌ها هیچ‌گاه به مرخصی اعزام نشده‌اند.
مارا درحساب های زیر دنبال کنید توئیترkhozestan_khoro@ سایت ایران آزادی /http://fa.iranfreedom.org برای ارتباط با ما @manrakh342