حوثی ها: ٰکشته‌شدن بالاترین مقام سیاسی حوثی‌ها؛ ضربه‌ای جبران ناپذیر برای سپاه

صالح الصمادمقام سیاسی حوثی
کشته‌شدن بالاترین مقام سیاسی حوثی‌ها؛ ضربه‌ای جبران ناپذیر برای سپاه
بالاترین مقام سیاسی حوثی‌ها؛ صالح الصماد در حمله‌ی هوایی نیروهای ائتلاف تحت رهبری عربستان در ۳۰ فروردین ۹۷ کشته شد؛ آنچه کارشناسان از آن به‌عنوان ضربه‌ای جبران ناپذیر برای سپاه یاد می‌کنند.
زمینه‌سازی جنگ در یمن توسط سپاه
بالاترین مقام سیاسی حوثی روز پنجشنبه ۳۰ فروردین در حمله‌ی هوایی ائتلاف عربی کشته شد؛ خبری بسیار مهم که به نظر می‌رسد بیش از همه سپاه را در تهران نگران کرده است.
نظام ولایت فقیه از سال‌ها پیش با سرمایه‌گذاری بر روی حوثی‌های یمن، کوشیده‌ بود تا جای پایی محکم در این کشور پیدا کند. هدف اصلی از این سرمایه گذاری تسلط بر تنگه‌ی استراتژیک باب‌المندب از طرفی و از سوی دیگر باز کردن جبهه‌ای در درون عربستان بود.
پس از پیروزی انقلاب ضد سلطنتی در ایران در سال ۵۷، خمینی، عراق را به عنوان نخستین هدف خود برای اشغال قرار داد. قرار بر این بود که با اتکا به جمعیت شیعه‌ی آن کشور زمینه‌ی اشغال عراق و برپایی حکومتی از نوع حکومتی که بر تهران حاکم شده بود، فراهم شود. این پروژه در سال ۶۷ به طور قاطع دچار شکست شد زیرا ارتش آزادیبخش ملی ایران با استقرار در مناطق مرزی، نیروهای مسلح تحت فرمان خمینی را به شکست کشاند.
اگر در آن سال‌ها خمینی موفق به اشغال عراق می‌شد، به طور حتم منطقه را وارد یک جنگ گسترده می‌کرد و از سوی دیگر شرایط را برای استمرار اختناق در ایران، فراهم کرده بود.
شکست خمینی در جنگ با عراق با درگرفتن جنگ اول خلیج فارس و محاصره‌ی عراق توسط ائتلاف تحت رهبری آمریکا تا حدودی جبران شد. جنگ دوم خلیج فارس که منجر به سرنگونی نظام سابق عراق شد برای نظام ولایت فقیه فرصتی طلایی فراهم کرد تا با اتکا به شبه‌نظامیان شیعه در این کشور به جای پایی مطمئن دست پیدا کند و سهمی قابل توجه از حکومت عراق را به دست آورد.
در این شرایط طبیعی بود که نظام ولایت فقیه در پی گشایش دومین جبهه علیه کشورهای منطقه باشد. یمن سکوی این جنگ افروزی بود. از یک سو با پا گرفتن القاعده و داعش زمینه‌ی شکاف و نزاع داخلی در جهان اهل سنت فراهم می‌شد و از سوی دیگر حضور حوثی‌ها تحت نام شیعه می‌توانست این موقعیت آشفته در یمن را به برآمدن حکومتی تحت امر تهران تبدیل کند. خیز نهایی در یمن توسط سپاه با کودتای حوثی‌ها علیه حکومت قانونی عبدربه منصور هادی برداشته شد. این کودتا یمن را وارد مرحله‌ای بحرانی کرد؛ آنچه امروز از طرف سازمان ملل به‌عنوان بزرگترین بحران انسانی موجود در جهان از آن یاد می‌شود. شرایطی که برآورد می‌شود تحت آن ۲۲ میلیون یمنی نیازمند کمک‌های امدادی هستند؛ یعنی سه‌چهارم جمعیت کشور. [به‌عنوان نمونه: سیاست آمریکا برای حل مناقشه‌ی یمن با هدف مهار سپاه]
حضور ائتلاف عربی به رهبری عربستان به درخواست دولت قانونی یمن در مناقشه‌ی این کشور، تلاشی بود برای جلوگیری از گسترش بحرانی که سپاه آنرا طراحی کرده بود.
خبر کشته شدن صالح الصماد به عنوان ارشدترین مقام سیاسی حوثی و نفر شماره دو در سلسله مراتب حوثی‌ها، خبر از ضربه‌ای می‌دهد که سپاه در این جنگ دریافت کرده است.
پیشتر سپاه با کشتن علی عبدالله صالح، رئیس جمهور پیشین این کشور، که از ائتلاف با حوثی‌ها خارج شده بود، این پیام را مخابره کرده بود که بر شرایط مناطق تحت تسلط حوثی‌ها کاملا مسلط است [به‌عنوان نمونه: ترور علی عبدالله صالح به دست سپاه] اما دریافت ضربه‌ی ناشی از کشته شدن صالح الصماد حکایت از آن دارد که حوثی‌ها در درونشان یکی از وزنه‌های تعادل را از دست داده‌اند؛ امری که اثر خود را در عرصه‌ی سیاست و نبرد نیز بارز خواهد کرد.
در همین رابطه میدل ایست آی طی گزارشی به انتشار خبر کشته شده صالح الصماد پرداخته است.
«رهبر ارشد سیاسی حوثی در حمله هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان کشته شد
صالح الصماد بالاترین مقام رسمی حوثی‌ست که از ابتدای جنگ ائتلاف در یمن کشته شده است.
روز دوشنبه گروه حوثی‌ها که یک گروه شورشی در یمن محسوب می‌شود اعلام کرد که یک رهبر سیاسی ارشدشان در آخر هفته‌ی گذشته در حمله‌ی هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان کشته شد.
براساس بیانه‌ای که در خبرگزاری حوثی‌ها؛ صبا، منتشر شد، صالح الصماد، رئیس حکومت شورشیان حوثی در شمال یمن، روز پنجشنبه ۱۹ آوریل در استان حدیده واقع در غرب یمن، «شهید» شد.
الصماد همچنین رئيس شورای عالی سیاسی حوثی‌هاست و ارشدترین مقام رسمی حوثی‌هاست که طی مناقشه شدت یافته در یمن طی سه‌سال گذشته کشته شده است؛ مناقشه‌ای که طی آن بیش از ۱۰ هزار نفر جان باخته‌اند.
تلویزیون المسیره متعلق به حوثی‌ها اعلام کرد که مهدی المشاط که پیشتر نماینده عبدالملک الحوثی رهبر حوثی بوده، جایگزین الصماد شده است.
الصماد پس از رهبر حوثی‌ها دومین نفر در فهرست افراد تحت تعقیب ائتلاف تحت رهبری عربستان بود.
از دست دادن الصماد ضربه بزرگی برای حوثی‌ها محسوب می‌شود؛ کسانی که مناقشه در ساحل دریای سرخ را شدت می‌بخشند؛ جایی که الصماد در آن کشته شد.
براساس اعلام تلویزیون العربیه متعلق به عربستان، ائتلاف عربی ۲۰ میلیون دلار پاداش برای هرگونه اطلاعاتی که به سمت دستگیری الصماد هدایت کند، اعلام کرده بود.
ائتلاف تحت رهبری عربستان در مارس ۲۰۱۵ وارد مناقشه یمن شد؛ هدف از این حضور عقب راندن پیشروی زمینی حوثی‌ها و تثبیت حکومت سرنگون شده‌ی رئیس جمهور عبدربه هادی بود.» [میدل ایست آی ۲۳ آوریل ۲۰۱۸]
در همین زمینه:
مارا درحساب های زیر دنبال کنید توئیترkhozestan_khoro@ سایت ایران آزادی /http://fa.iranfreedom.org برای ارتباط با ما @manrakh342