«بازی با نرخ ارز توسط آخوندها»، چرا؟؛ کنفرانسی از عباس داوری

چرایی «بازی با نرخ ارز توسط آخوندها» عنوان کنفرانسی از عباس داوری در شبکه تصویری ایران آزادی‌ست که طی آن به مروری بر بازی‌های صورت گرفته توسط حکومت، با نرخ ارز در طول سالیان برای رسیدن به اهداف سودجویانه‌ی حکومت، پرداخته شده است.
سلام می‌کنم خدمت تمامی دوستان و درود می‌فرستم به کارگران و کشاورزان و همه کسانی که در مقابل چپاولگری و ظلم و ستم آخوندی ایستاده‌اند. همچنین سال جدید را تبریک می‌گویم و امیدوارم سال با خیر و برکتی برای همه مردم ستم کشیده ما باشد. البته بالاترین خیر مردمی و ملی سرنگونی این رژیم ضدبشری است. بحث امروز خودمان را پیرامون «بازی با نرخ ارز توسط آخوندها، چرا؟» شروع می‌کنیم:‌
در حالی که نرخ یک دلار در هفته گذشته، از مرز ۶ هزار تومان گذشته بود، روز ۲۰ فرورودین ۹۷، جهانگیری معاون آخوند روحانی اعلام کرد که دلار تک نرخه شد و تاکید کرد که «دیگر هیچ نرخی برای دلار غیر از ۴۲۰۰ تومان به رسمیت شناخته نمی‌شود و قاچاق محسوب خواهد شد.» [انتخاب ۲۱ فروردین ۹۷]
برای روشن شدن علت صعود و سقوط نرخ برابری دلار و نتایج آن برای رژیم که چگونه با این کارش غارت و چپاول سیستماتیک را پیش می‌برد، لازم است نگاهی به بازی رژیم با برابری نرخ ارز خارجی با تومان، بکنیم.
از ابتدای تشکیل حکومت آخوندی، خمینی موضوع ارز و مالی را بطور انحصاری در اختیار دار و دسته خود قرارداد و شروع به غارت مردم از طریق دو نرخه کردن (نرخ رسمی و نرخ بازار آزاد) برابری ارز خارجی با ریال ایران کرد. تئوری دو نرخه کردن برابری ارز خارجی با ریال ایران، فقط برای غارت و چپاول ثروت و دسترنج مردم ایران با یک کلاهبرداری و شیادی آخوندی بود و نه هیچ چیز دیگر.
به عنوان مثال تفاوت دو نرخ (رسمی و بازار آزاد) را در ۱۰ سال اول حکومت خمینی یعنی از سال ۵۸ تا سال ۶۷، در نظر بگیرید. معدل قیمت نرخ رسمی در این ۱۰ سال هر دلار برابر با ۷.۵ (هفت و نیم) تومان و معدل قیمت نرخ بازار آزاد در همین مدت برابر با هر دلار ۵۳ تومان بود [روزنامه جمهوری اسلامی ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰] یعنی به طور میانگین در ۱۰ سال اول حکومت خمینی، نرخ ارز در بازار آزاد بیش از ۷ برابر نرخ رسمی بوده است و از آنجایی که نرخ رسمی فقط به «خودی»های رژیم فروخته می‌شد، هر کدام از سرکردگان و ایادی رژیم توانستند دهها میلیارد دلار از این طریق سود به دست بیاورند.
بعد از مرگ خمینی در سالهای ۱۳۶۹ و ۷۰ در حالی که خامنه‌ای و رفسنجانی، نرخ رسمی دلار را به ۶ تومان تنزل داده بودند، نرخ بازار آزاد دلار به ۱۴۲ تومان، رسید [روزنامه جمهوری اسلامی ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰] یعنی از یک دلار حدود ۲۴ دلار سود می‌بردند. ابعاد غارت و چپاول بسیار دردناک و برای مردم ما کشنده است.
موضوع بسیار قابل تأمل، افزایش ناگهانی نرخ رسمی دلار توسط بانک مرکزی در سال ۱۳۷۱ می‌باشد. همه می‌دانند که برنده اول جنگ کویت در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰، هم از نظر اقتصادی و هم از نظر سیاسی، رژیم بود. وقتی عراق تحریم اقتصادی شد رژیم در همان سال اول بیش از ۱۳ میلیارد دلار درآمد بیشتری نسبت به سال قبل از فروش نفت به دست آورد. اما ناگهان در سال ۱۳۷۱، بانک مرکزی، نرخ رسمی برابری دلار با تومان را ۱۴۵ تومان اعلام کرد [همان منبع] یعنی در حالی که هیچ دلیل اقتصادی برای تضعیف نرخ ریال در مقابل ارزهای خارجی نبود، خامنه‌ای و رفسنجانی تصمیم گرفتند قیمت ریال در مقابل ارزهای خارجی را بیش از ۲۴ برابر تضعیف کنند و به این ترتیب حکومت به یک کلان منبع مالی دست یافت. مشخص است که اولین ضرر کننده تضعیف پول ایران، ده‌ها میلیون کارگر و زحمتکش میهن ما و خانواده آنها بوده و هستند زیرا قدرت خرید ریال با شدت تمام افت پیدا کرد و گرانی ناگهانی کالاهای اولیه، کارگران و زحمتکشان را از به دست آوردن حتی غذای کافی محروم کرد…. اساساً پدیده‌ای بنام زیر خط فقر برای کسانی که شاغل بودند، از همان زمان شکل گرفت…..
حال می‌پردازم به سئوالاتی که از طرف شما دوستان عزیز رسیده است.
پرسش: علت افزایش نجومی دلار چی هست؟ و چه تاثیرات اقتصادی و اجتماعی دارد؟
عباس داوری:‌ اولا-هر افزایش و یا کاهش نرخ ارز، اگر از دیدگاه منافع ملی و مردمی نگاه کنیم، باید یک دلیل اقتصادی داشته باشد. در کشوری مانند ایران که درآمد نفت، درآمد اصلی آن به شمار می‌رود، هیچ دلیلی برای افزایش یا کاهش برابری نرخ ارز نیست. مثلاً به کشورهای مشابه در خلیج فارس نگاه کنید. اگر هم افزایش یا کاهشی باشد معمولاً درصد بسیار کمی است. مثلاً در سال ۱۳۷۱ چه دلیل اقتصادی وجود داشت که قیمت رسمی دلار از ۶ تومان ناگهان به ۱۴۵ تومان رسید؟‌ شما نمی‌توانید هیچ دلیل اقتصادی پیدا کنید اما وقتی سیاستهای رژیم را بررسی می‌کنیم می‌بینیم همان زمان تمامی جناحهای رژیم و از جمله رفسنجانی با تمام قوا دنبال اتمی کردن مخفیانه ایران بودند تا با داشتن سلاح اتمی ادامه حیات رژیم خود را تضمین کنند. برای پیشبرد این سیاست از کیسه مردم وارد معاملات بسیار کلان با کشورهای مختلف و هزینه‌های بسیار هنگفتی می‌شدند تا آنها را وادار به مماشات کنند.
ثانیا-علیرغم سودکلانی که رژیم از نفت به دست می‌آورد، اما حتی یک دلار نیز وارد چرخه تولید در ایران نمی‌شد کارخانه‌هایی که فرسوده می‌شدند از دور خارج می‌شدند به دلیل این که حاکمیت اقتصادی با پول بود، پهنه صنعتی و تولیدی از هیچ پشتوانه‌ای برخوردار نبود بنابراین وقتی تولید بشدت افت پیدا می‌کند، بیکاری بشدت افزایش می‌یابد و با توجه به این که ایران کشور جوانی است و سالانه در حال حاضر بین یک میلیون تا یک میلیون و دویست هزار نفر وارد بازار کار می‌شوند، هیچ کاری نمی‌توانند پیدا کنند و پدیده‌هایی مانند حاشیه‌نشینهای شهرها و کولبران و فروش اعضای بدن و گورخوابها به وجود می‌آید. پاسدار لاریجانی رئیس مجلس رژیم آمار بیکاری حدود ۳۵ درصد فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها را می‌گوید.
یعنی بطور واقعی در ۴ دهه گذشته موضوع دلار و بازی رژیم با نرخ این ارزهای خارجی، نتیجه‌ای جز فقیرتر شدن مردم ایران و از طرف دیگر به وجود آمدن یک قشر اشرافی چپاولگر و سرکوبگر نداشته است. تمامی مفاسد اجتماعی که رژیم مروج آن است، از فساد و سیاستهای کثیف این رژیم ناشی شده است.
پرسش :‌ فکر می‌کنید دلایل افزایش قیمت دلار چیست و با توجه به تک نرخی شدن دلار آیا شاهد کاهش قیمت ارز خواهیم بود؟
عباس داوری:‌ قسمت اول سئوال شما را در پاسخ به سئوال قبلی توضیح دادم. اما قسمت اصلی سئوال شما:‌
تجربه ۴ دهه غارت و خیانتهای آخوندها نشان می‌دهد که در هیچ دوره‌ای نه تنها شاهد کاهش قیمت ارز نبوده‌ایم اکنون در شرایط بسیار بحرانی تا زمانی که این رژیم است، هرگز شاهد کاهش قیمت ارز نخواهیم بود، بلکه با یک سرعت بیشتری شاهد افزایش قیمت ارز خارجی خواهیم شد.
مثلاً یکسان سازی نرخ ارز و تک نرخه کردن آن در سال ۱۳۷۱ را در نظر بگیرید، طول نکشید و در سال ۷۳، قیمت دلار در بازار آزاد به ۱۸۰ تومان رسید. البته نرخ رسمی دلار نیز توسط بانک مرکزی یعنی دولت، به تدریج افزایش می‌یافت و تا سال ۱۳۸۰، به ۱۷۵ تومان رسید.
در سال ۱۳۸۱، مجدداً نرخ رسمی دلار توسط بانک مرکزی به قیمت غیرقابل باور ۷۹۵ تومان رسید و بازهم حکومت آخوندی به یک منبع کلان غارت دست یافت و بازهم قدرت خرید تومان بیش از ۴ و نیم برابر تضعیف شد که مهمترین ضرر کننده آن بازهم کارگران و زحمتکشان ایران بودند. ملاحظه کردید که افزایش نرخ رسمی دلار در زمان رفسنجانی و آخوند خاتمی با چه شدتی وجود داشت.
افزایش نرخ رسمی دلار توسط بانک مرکزی در زمان احمدی‌نژاد هم همچنان ادامه داشت و در اردیبهشت سال ۱۳۹۰، بانک مرکزی؛ علیرغم این که به دلیل افزایش قیمت نفت، درآمد رژیم از نفت بسیار افزایش یافته بود، بازهم بانک مرکزی نرخ دلار را به ۴ رقمی ارتقاء داد و قیمت یک دلار را ۱۰۳۶ تومان اعلام کرد و نرخ دلار در بازار آزاد به بیش از ۱۲۲۰ تومان رسید [انتخاب ۲۱ فروردین ۹۷]
موقعی که آخوند روحانی رئیس جمهور رژیم شد، قیمت دلار در بازار آزاد حدود ۳۱۰۰ تومان بود. اما الان خودش قیمت رسمی دلار در بانک مرکزی را ۴۲۰۰ تومان اعلام می‌کند. می‌خواهیم نتیجه بگیریم که وقتی به تاریخهای افزایش قیمت رسمی دلار نگاه می‌کنیم، نه تنها تک نرخه کردن دلار منجر به کاهش قیمت نشده بلکه با شتاب بیشتری افزایش یافته و این دفعه هم با توجه به بن بستهای رژیم با سرعت و ضریب بیشتری بالاتر خواهد بود.
رژیم آخوندی با شدت و با تمام قوا، در ۴ دهه گذشته مانع ورود ارز خارجی به چرخه تولید شد و مسیر ورود میلیاردها دلار به کشور را به سمت اهداف ضدبشری خود، یعنی جنگ و صدور تروریسم و فساد مالی و رشد اشرافیت منحرف کرده است. تاوان این اعمال ضدانسانی رژیم را کارگران و زحمتکشان کشور ما با فقیرتر شدن روزانه و با فروش اعضای بدن خود و … می‌پردازند. این رژیم حتی صندوقهای ذخیره فرهنگیان و بازنشستگان را هم به یغما برده است. رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، از تخلف ۱۵ هزار میلیارد تومانی در این صندوق خبر داد. [فارس ۲۳ فروردین ۹۷] همچنین «صندوق فولاد هم به یک باره خالی شد و ۸۶ هزار نفر که مستمری‌بگیر این صندوق بودند بلاتکلیف شدند» [ایسنا ۱۸ فروردین ۹۷] ملاحظه می‌شود هر منبع مالی را رژیم چگونه به غارت می‌برد.
پرسش: آیا این بحران ارزی ناشی از خود دولت به جهت تأمین کسری بودجه است یا بحران‌های اقتصادی لاعلاج سیستم است؟
عباس داوری:‌ دقیقاً همانطور که شما گفتید، این خود دولت است که برای کسری بودجه خود، قیمت رسمی ارز در بانک مرکزی را بالاتر برد. شما اگر به بودجه ۹۷ آخوند روحانی نگاه کنید، قیمت دلار در آن بودجه ۳۵۰۰ تومان محاسبه شده است اما وقتی هنوز سه هفته از سال جدید نگذشته دولت اعلام می‌کند که نرخ رسمی در بانک مرکزی ۴۲۰۰ تومان شد، یعنی در هر دلار ۷۰۰ تومان یعنی ۲۰ درصد سر مردم کلاه گذاشت. یعنی ۲۰ درصد قدرت خرید مردم به خصوص کارگران و زحمتکشان پایین آمد و افزایش حداقل دستمزد صفرصفر شد. این یک فریبکاری بسیار آشکار از طرف رژیم است که مدعی تثبیت قیمت دلار است. روزنامه کیهان در ۲۷ آذر ۹۶ از قول محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در گردهمایی دانشجویان و جوانان حزب اعتدال و توسعه از علت اصلی گران شدن دلار در پنج ماه اخیر پرده برداشت و اعلام کرد، بانک مرکزی دلار ندارد تا قیمت آن را کنترل کند.
پرسش : چقدر احتمال می‌دهید که ترامپ به وعده خودش برای خروج از برجام عمل کند؟ و در این صورت وضعیت ارز به چه سمتی حرکت خواهد کرد؟
عباس داوری:‌ روحانی که نجات اقتصاد رژیم را به عملی شدن برجام مربوط کرده بود و وعده یکسان‌سازی نرخ دلار را می‌داد و اینطور وانمود می‌کرد که با عملی شدن برجام، برای مردم ایران معجزه خواهدکرد. در حالی که باید از این شیاد پرسید، آن میزان دلاری که در زمان اوباما با هواپیما از آمریکا به تهران وارد شد، آیا حتی یک دلار آن هزینه‌ی دردهای مردم شد؟‌ یا مستقیماً برای حسن نصرالله و بشار اسد داده شد؟‌
در عالم واقع رژیم به هر میزانی دلار به دست بیاورد چیزی از آن به مردم نداده و نخواهد داد. بنابراین باید همه بدانند که برجام باشد یا نباشد تا آنجا که موضوع به دلار برمی‌گردد هیچ چیزی وارد چرخه تولید و یا وارد چرخه‌ی حل مشکلات مردم نخواهد شد.
در همین زمینه:
https://youtu.be/NQ1uzEo_JXY
مارا درحساب های زیر دنبال کنید توئیترkhozestan_khoro@ سایت ایران آزادی /http://fa.iranfreedom.org برای ارتباط با ما @manrakh342