دزدی تروریسم - صدرو ارتجاع تحت پوش دانشگاه !- جامعه‌المصطفی العالمیه چیست؟ و چرا پول‌های نظام برای آن خرج می‌شود؟

تحت نام دانشگاه صدور تروریسم وبنیادگرایی
جامعه‌المصطفی العالمیه بخشی از دستگاه دیپلماسی نظام ولایت فقیه به شمار می‌رود؛ وظیفه‌ی این نهاد عضو گیری و آموزش طلاب از کشورهای خارجی است. بودجه‌ی اختصاص یافته به آن نیز قابل توجه است و بخشی از اعتبارات اختصاص یافته به آن در فروردین ۹۷، در گزارش سامانه خزانه‌داری الکترونیک از سوی وزارت اقتصاد اعلام شده است.
تفاوت ۷ برابری
با رسیدن به پایان ماه فروردین گزارش سامانه خزانه‌داری الکترونیک از سوی وزارت اقتصاد منتشر می‌شود. در این گزارش پرداختی‌های صورت گرفته به برخی از نهادها در ماه فروردین اعلام شده است.
آنچه در این میان بیش از هر چیز توجه مخاطب را به خود جلب می‌کند تفاوت حدود ۷ برابری دریافت جامعه‌المصطفی العالمیه به نسبت دانشگاه تهران به‌عنوان بزرگترین مرکز آموزشی کشور است.
براساس گزارش منتشر شده از طرف دولت، جامعه‌المصطفی العالمیه در ماه فروردین سال ۹۷، اعتباری معادل هشت میلیار و ۲۸۴ میلیون تومان دریافت کرده است. این در حالی‌ست که دانشگاه تهران در همین ماه مبلغی در حدود ۱ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان دریافت کرده است. [اقتصاد نیوز ۲ اردیبهشت ۹۷]
جامعه‌المصطفی العالمیه چطور دانشگاهی‌ست و چه رسالتی برعهده دارد که دریافتی‌اش در طول یک ماه حدود ۷ برابر بیشتر از بزرگترین مرکز آموزشی کشور می‌باشد؟
حضور در مناطق استراتژیک
جامعه‌المصطفی العالمیه براساس مصوبه جلسه ۶۲۵ مورخ ۲۱ آبان ۸۷ شورایعالی انقلاب فرهنگی از ادغام «مرکز جهانی علوم اسلامی» و «سازمان حوزه‌ها و مدارس علمیه خارج از کشور» تشکیل شده است. [جامعه‌المصطفی العالمیه]
سازمان مرکزی این دانشگاه که در اساس برای تربیت طلاب خارجی‌ست در قم قرار دارد. این دانشگاه دارای ۱۷۰ واحد آموزشی، تربیتی و پژوهشی وابسته و پیوسته در داخل و خارج از کشور می‌باشد. واحدهای داخل کشور جامعه‌المصطفی العالمیه در شهرهای مشهد، تهران، اصفهان، گرگان و قشم قرار دارند و واحدهای خارج از کشور این دانشگاه در بیش از ۶۰ کشور جهان از جمله: آفریقای جنوبی، آلبانی، آلمان، افغانستان، اندونزی، انگلستان، اوگاندا، برزیل، بلغارستان، بنگلادش، بوركینافاسو، بوسنی و هرزگوین، بنین، پاكستان، تانزانیا، تایلند، توگو، دانمارك، ژاپن، ساحل عاج، سوئد، سنگال، سوریه، سیرالئون، عراق، غنا، فیلیپین، قرقیزستان، قزاقستان،كامرون،كوزوو، كنگو دموكراتیك، كومور، گامبیا، گرجستان، گویان، گینه، لبنان، ماداگاسكار، مالاوی، مالزی، مالی، میانمار، نروژ، نیجر، نیجریه، هند و… فعال می‌باشند. [جامعه‌المصطفی العالمیه]
بنا به اعلام سایت رسمی این دانشگاه: «جامعه المصطفی (ص) العالمیه» «حضوری مؤثر و نقش آفرین» در «مناطق استراتژیك جهان دارد.» [جامعه‌المصطفی العالمیه]
شبکه فارغ‌التحصیلان
از سوی دیگر این دانشگاه تاکنون بیش از پنجاه هزار طلبه را تحت تعلیم و تربیت گرفته است که از میان آنها ۲۵۰۰۰ نفر فارغ‌التحصیل شده و به کشورهای خود بازگشته‌اند. [جامعه‌المصطفی العالمیه] فارغ‌التحصیلان از بیش از ۱۰۰ کشور جهان می‌باشند. سایت جامعه‌المصطفی مدعی می‌شود که این فارغ‌التحصیلان «در سطوح عالی علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی» کشورهای خود به کار گرفته شده‌اند.
فارغ‌التحصیلان جامعه‌المصطفی به ایجاد شبکه‌ای در ۴۰ کشور دست زده‌اند. در هریک از این کشورها این افراد به تأسیس انجمن دانش آموختگان جامعه‌المصطفی العالمیه پرداخته‌اند؛ ظرفی که آنها را در ارتباطی پیوسته با جامعه‌المصطفی العالمیه در ایران قرار می‌دهد. این انجمن‌ها همچنین در ارتباط با یکدیگر قرار داشته و به صورت یک شبکه عمل می‌کنند.
فارغ‌التحصیلان برگزیده جامعه‌المصطفی سالانه به ایران فراخوانده می‌شوند تا آخرین تجربیات آنها در جهت پیشبرد اهداف جامعه‌المصطفی اخذ شود. [جامعه‌المصطفی العالمیه]
امتیازات طلاب
این مؤسسه همچنین امکانات متنوعی در اختیار طلاب خود قرار می‌دهد. این تسهیلات متناسب با محل تحصیل و شرایط هر یک از طلاب در نظر گرفته می‌شود که از جمله شامل این موارد می‌شود: گرفتن ویزا و اقامت تحصیلی، پرداخت كمك هزینه تحصیلی (شهریه)، كمك هزینه مسكن و وام قرض‌الحسنه، تأمین خوابگاه، ارایه خدمات بهداشتی و درمانی، مشاوره‌های آموزشی و تربیتی، آموزش‌های كاربردی و مهارتی به همسران و فرزندان، و امكانات ورزشی، فراهم کردن تحصیل ویژه برای خانواده‌های طلاب و برگزاری اردوهای تفریحی – زیارتی [جامعه‌المصطفی العالمیه] طلابی که برای تحصیل به ایران می‌آیند از امکانات بیشتری نسبت به سایر طلابی که در یکی از مراکز آموزشی جامعه‌المصطفی در خارج از کشور به تحصیل می‌پردازند، برخوردار می‌شوند. [جامعه‌المصطفی العالمیه] امری که به‌وضوح با هدف تشویق طلاب خارجی برای آمدن به محیط ایران صورت می‌گیرد.
رئیس و اعضای هیأت امنا
ریاست جامعه‌المصطفی العالمیه بر عهده‌ی «آیت‌الله» اعرافی، از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است. [جامعه‌المصطفی العالمیه] از جمله دیگر اعضای هیأت امنای این مؤسسه می‌توان به نام‌هایی مانند آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، محمدعلی تسخیری، محسن محمّدى عراقى (اراكى) اشاره کرد.
سید هاشم حسینی بوشهری از اعضای فعلی مجلس خبرگان از بوشهر است. در سوابق او از جمله «مدیریت مدرسه حوزوی حجتیه (طلاب غیرایرانی) قم»، «ریاست هیأت مدیره مرکز جهانی علوم اسلامی و عضویت در هیأت امنای سازمان حوزه‌ها و مدارس خارج از کشور» مشاهده می‌شود. [حسینی بوشهری] که نشانه‌ی تجربه‌ی او در کار با طلاب خارجی‌ست.
دیگر عضو مهم این هیأت امنا محمدعلی تسخیری متولد شهر نجف در عراق است. او در حال حاضر عضو مجلس خبرگان و مشاور عالی خامنه‌ای در امور جهان اسلام است. تسخیری پیشتر ریاست مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را بر عهده داشت. [محمدعلی تسخیری ویکلی‌پدیا]
از جمله دیگر اعضای هیأت امنا جامعه‌المصطفی، محسن محمدى عراقى (اراكى) متولد شهر نجف در عراق است. [محسن اراکی] اراکی یا همان عراقی در حال حاضر دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی‌ست.
سفر به سوریه پس از حمله شیمیایی به دوما
یکی از آخرین مأموریت‌های محسن اراکی از اعضای هیأت امنا جامعه‌المصطفی العالمیه سفر به سوریه بود. اراکی بامداد سه‌شنبه ۲۱ فروردین ۹۷ وارد دمشق شد. او به هنگام ورود به سوریه از طرف وزیر اوقاف سوریه و آخوند طباطبایی نماینده خامنه‌ای مورد استقبال قرار می‌گیرد. تنها سه روز پیش از این سفر، حمله شیمیایی اسد به شهر دوما در غوطه شرقی دمشق، جهان را تکان داد.
هدف اعلام شده از این سفر به دمشق افتتاح دفتر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در دمشق است؛ آنچه به وضوح نشان می‌دهد جامعه‌المصطفی و مجمع تقریب به صورت یک بازوی واحد عمل می‌کنند به‌خصوص آنکه در همین زمان تسخیری و اعرافی؛ عضو هیأت امنا و رئيس جامعه‌المصطفی نیز در سوریه حضور دارند.
در کنار افتتاح دفتر مجمع تقریب در دمشق، آخوند اراکی در روزهای ۲۱ و ۲۲ فروردین به همراه آخوند تسخیری، علی‌اکبر ولایتی و آخوند اعرافی در اولین همایش «قدس مقصد ماست» شرکت می‌کنند. این همایش «به همت وزارت اوقاف سوریه و با همکاری دفتر نمایندگی ولی فقیه در سوریه و مجمع تقریب مذاهب اسلامی، با حضور میهمانانی از بیش از ۱۲ کشور از جمله ایران در سالن همایش های دارالاسد دمشق برگزار» می‌شود. [محسن اراکی]
در همین سفر است که ولایتی به‌عنوان نماینده خامنه‌ای، در دوما حاضر می‌شود تا بر حمایت نظام ایران از بشار اسد تأکید کند.
ملاقات با زکزاکی
در نمونه‌ی دیگری از مأموریت‌های جامعه‌المصطفی می‌توان به ملاقات اعرافی از موضع ریاست جامعه‌المصطفی العالمیه با شیخ زکزاکی از وابستگان به نظام ولایت فقیه در نیجریه یاد کرد. در بهمن ۹۳ شیخ زکزاکی در سازمان مرکزی جامعه‌المصطفی العالمیه حاضر می‌شود تا با آخوند اعرافی دیدار کند. اعرافی خطاب به زکزاکی می‌گوید: «حرکت جهانی جامعه‌المصطفی العالمیه با وجود تمام مشکلات و دشمنی‌ها، با صلابت ادامه دارد و نمایندگی المصطفی در نیجریه نیز یکی از نمایندگی‌های ممتاز ما به شمار می‌آید و امیدواریم این نمایندگی همچون گذشته بتواند از حضور شما بهترین بهره برداری را داشته باشد.» شیخ نیجریه‌ای نیز در مقابل از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران و جامعه‌المصطفی از شیعیان نیجریه قدردانی کرد. [پایگاه خبری جامعه‌المصطفی العالمیه ۱۹ بهمن ۹۳]
دیدار با کاردار اعزامی نظام به مصر
برای داشتن تصویری از دامنه‌ی فعالیت‌های جامعه‌المصطفی العالمیه می‌توان به ملاقات کاردار جدید نظام در مصر، پیش از حرکت به محل مأموریت با معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعه‌المصطفی العالمیه اشاره کرد.
آخوند قنبری، معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعه‌المصطفی به کاردار جدید نظام در مصر رهنمود می‌دهد که در حوزه‌ی مأموریتش زمینه را برای تقویت روابط حوزه علمیه قم و المصطفی با الازهر فراهم کند تا به این ترتیب شرایط «برای بهره برداری از ظرفیت دیپلماسی علمی و فرهنگی فراهم» شود. او در ادامه اظهار امیدواری می‌کند که «همایش‌های علمی مشترک در دو کشور برگزار» شود.
کنعانی، کاردار جدید نظام در مصر نیز پاسخ می‌دهد: «امیدواریم بتوانیم با تعامل برادران مصری‌مان، از فرصت‌های همکاری در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی حداکثر بهره برداری را داشته باشیم.» [پایگاه خبری جامعه‌المصطفی العالمیه ۳ اردیبهشت ۹۷]
یک نتیجه‌گیری
موارد فوق همگی حکایت از آن دارد که جامعه‌المصطفی العالمیه یکی از ابزارهای سیاست خارجی نظام ولایت فقیه می‌باشد. مؤسسه‌ای که تحت نام و ظاهر دانشگاه، به واقع مشغول عضو گیری و آموزش نیروهای نظام ولایت فقیه در کشورهای مختلف جهان می‌باشد. این نیروها علاوه بر تبلیغ به نفع نظام، زمینه‌ساز پیشبرد طرح‌های تروریستی، برافروختن جنگ‌های منطقه‌ای و … می‌باشند.
پس بی‌دلیل نیست که تنها در ماه فروردین و آنهم تنها از طریق منابعی، که اعلام بیرونی می‌شوند حدود ۷ برابر بیش از مبلغی که در اختیار دانشگاه تهران قرار گرفته است، برای جامعه‌المصطفی العالمیه اعتبار در نظر گرفته می‌شود.
به‌خصوص از یاد نباید برد که دانشگاه تهران با وجود آنکه نظام ولایت فقیه بسیار کوشید تا هویت آنرا استحاله کند کماکان وصله‌ای ناجور برای یک نظام سیاسی و اقتصادی مادون سرمایه‌داری به شمار می‌رود.
درباره دانشگاه تهران
دانشگاه تهران از اساسی‌ترین نمادهای ورود ایران به عصر جدید است. بسیاری از اساتید و فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در عرصه‌های علمی نقشی ماندگار از خود به‌جا گذاشته‌اند. جنبش‌های انقلابی و اجتماعی تاریخ معاصر ایران به‌خصوص در دو دهه‌ی ۴۰ و ۵۰ توسط فارغ‌التحصیلان و دانشجویان دانشگاه تهران پایه‌گذاری شد. به طور مشخص دو سازمان پیشتاز مجاهدین خلق و فدایی خلق که در دهه‌ی ۴۰ پایه‌گذاری شدند از همین دانشگاه برخاستند.
در سال‌های پس از انقلاب ضد سلطنتی نیز دانشگاه و به‌خصوص دانشگاه تهران مرکز گرایش به گروه‌های انقلابی و مترقی بود و سرانجام در سال ۵۹، خمینی دانشگاه‌ها را به بهانه‌ی اسلامی کردن تعطیل کرد. [انقلاب فرهنگی! و دانشگاهی که ایستاد]
از میان رزمندگان آزادی که در دهه‌ی ۶۰ در زندان‌های خمینی شکنجه و اعدام شدند سهم دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و دانشگاه تهران کم نبود.
در دهه‌های اخیر نیز نقش پیشتاز دانشگاه تهران را نباید از یاد برد. قیام ۱۸ تیر ۷۸ [به‌عنوان نمونه: به بهانه ۱۸ تیر؛ جنبش دانشجویی و جنبش دادخواهی] که نقاب اصلاح طلبی را از چهره‌ی خاتمی برداشت توسط دانشجویان دانشگاه تهران رقم خورد و مهم‌تر از آن شعار «اصلاح طلب، اصول‌گرا دیگه تمام ماجرا» که در ۹ دی ۹۶ سر داده شد و پایان فرصت نظام برای بهره‌برداری از جناح‌بندی‌های درونی‌اش برای بقا را خبر می‌داد، در سر در دانشگاه تهران و توسط دانشجویان آن سر داده شد. [از سر در دانشگاه تهران تا #رو_به_میهن_پشت_به_دشمن]
حال اینرا می‌توان با جامعه‌المصطفی العالمیه مقایسه کرد؛ نهادی که نه تنها دردسرهایی مانند دانشگاه تهران، برای نظام ندارد بلکه یکسره زاده و همسنخ این نظام است. پس طبیعی‌ست که نظام ولایت فقیه آنچه از اموال مردم به یغما می‌برد را در اختیار چنین مؤسساتی قرار دهد.
در همین زمینه:
مارا درحساب های زیر دنبال کنید توئیترkhozestan_khoro@ سایت ایران آزادی /http://fa.iranfreedom.org برای ارتباط با ما @manrakh342