سلحشوری و نظام ضد زن



http://bit.ly/2r63FSA
در نمایش خیمه شب بازی ولایت دست یازیدن کاندیداها و اطرافیان‌شان به برخی موضوعات بیش‌ از آنکه دردی از کاندیداها و در قدم بعدی ولایت دوا کند، بیشتر موجبات کینه مردم از نظام را فراهم می‌کند، یکی از این موضوعات مسئله زنان است.
در طول قریب به ۴ دهه که از عمر این حکومت می‌گذرد،‌ شاهد همه گونه تباه شدن حقوق زنان در جامعه بوده‌ایم، بی نیاز از رجوع به گذشته، وضعیت حال حاضر زنان، خود گویای این پدیده است، محرومیت از ریاست جمهوری،‌ قضاوت، حق  ازدواج، حق طلاق، نوع پوشش، دستمزد برابر، حق سرپرستی و حضانت فرزند و ... دستاوردهای حکومت است. در نقطه مقابل اما تضییع حقوق زنان شامل گشت ارشاد،‌ حجاب اجباری، تفکیک جنسیتی،‌ اسیدپاشی، فروش زنان و دختران و قاچاق آنها و ... به وفور توسط حکومت اعمال می‌شود.
با این وصف وقتی در میان جناح‌های حکومت که همه آنها در این ۴ دهه دست اندر کار رساندن کشور به این نقطه بوده‌اند، کسی صحبت از حقوق زنان می‌کند، باید به او شک کرد، راه حل و راستی آزمایی  این است که آن شخص یا گروه یا حزب و جناح، آشکارا  عطف به موضوع زنان در مقابل عامل اصلی تحقیر و سرکوب زنان یعنی خامنه‌ای موضع گرفته و مخالفت خود را آشکار کند، بدون مخالفت آشکار، هر گونه دم زدن از حقوق زنان ولو ظاهرا با «نیت خیر»، در مرداب ولایت فقیه گم می‌شود و  حاصلی نخواهد داشت، سابقه جمهوری اسلامی به روشنی این را نشان می‌دهد.
کلیه موضعگیری‌ها و کنش واکنش‌‌‌‌ها درباره حقوق ادعایی زنان در ایران را در زیر چتر این بستر، باید تحلیل و تفسیر نمود.
پروانه سلحشوری نماینده! مجلس! از تهران از دولت روحانی از احقاق حقوق زنان دفاع کرده است. سلحشوری در گفتگو با ایلنا سعی کرده است نقش روحانی درپایمال کردن حقوق زنان را نه تنها کمرنگ جلوه دهد بلکه آن را قلب کرده و مدعی کارنامه مثبت برای روحانی در زمینه رعایت حقوق زنان می‌شود. سلحشوری ابتدا این کار را با انداختن تقصیر به گردن «دولت قبل» یعنی احمدی‌نژاد که منفورتر از روحانی است، انجام می‌دهد، سلحشوری چنین از روحانی دفاع می‌کند: «دولت یازدهم میراث دار دولتی به شدت ضد زن بود»،‌ سلحشوری از نفرت مردم نسبت به احمدی نژاد استفاده کرده تا «کارنامه روحانی در حوزه زنان را موفق ارزیابی» کند.
سلحشوری آشکارا سابقه روحانی به عنوان اولین عامل اجباری کردن حجاب را نادیده می‌گیرد، امری که خود روحانی درکتابش [خاطرات حسن روحانی، جلد اول، صفحه ۵۷۱- ۵۷۳] به آن افتخار می‌کند.

وقتی هدف انکار و قلب واقعیتها باشد،‌ هر وسیله‌ای به خدمت گرفته خواهد شد، حتی از میان زنان شخصی به کار گرفته‌خواهد شد تا بگوید روحانی «مدافع حقوق زنان»! است، نقشی که این بار بر عهده سلحشوری گذاشته شده است، تراژدی‌یی تلخ که طیفی از قربانیان، مشاطه‌گر جلاد می‌شوند.
سلحشوری ادامه می‌دهد: «میزان اشتغال زنان در دولت آقای روحانی افزایش چشمگیری داشت و نمودهای عینی محسوسی را در این زمینه شاهد بودیم». سلحشوری اولین اقدام روحانی پس از روی کار آمدن در سال ۹۲ را هیچ گاه متذکر نخواهد شد، آخر اکنون باید برای روحانی رای جمع‌آوری شود. روحانی در آبان ۹۲ پست «مشاور بانوان دستگاهها و وزارتخانه‌ها» را حذف کرد، این کار در تاریخ ۶ آبان ۹۲  با بخشنامه‌ای از «معاونت سرمایه‌های انسانی ریاست جمهوری»! به وزرات‌خانه‌ها و ادارات دولتی ابلاغ شد.
سلحشوری همچنان مدعی «ارتقای جایگاه سازمانی زنان در دوره فعلی» شده و گام بعدی را برمی‌دارد، «عدالت جنسیتی» که سلحشوری  دعوی آن را می‌کند در حالی است که سلطان جنگل ولایت، یعنی خامنه‌ای چند روز پیش تکلیف این موضوع را در تاختن به سند ۲۰۳۰ یونسکو مشخص کرد، آیا سلحشوری این را نمی‌داند؟ خیر، او کاملا به حرف‌های خامنه‌ای آگاه است، او دارد در آب گل‌آلود حرف‌های خامنه‌ای، که سوژه نفرت مردم است، به دنبال سفید سازی روحانی می‌گردد.
سلحشوری انگشت روی نکته دردآور دیگری نیز می‌گذارد که ذهن مخاطب را تسخیر کند، «ازدواج زودهنگام دختران» که سلحشوری برای نیل به هدف تسخیر، «معتقد» می‌شود که از اصطلاح «ازدواج کودکان دختر» برای بیان آن استفاده شود، سوژه  دردناکی که قطعا ناشی از فقر مالی و فرهنگی بخشی از جامعه است، بانی و باعث این فقر را چه کسی به جز حکومت ۳۹ ساله می‌توان دانست.
سلحشوری از راه دیگری نیز وارد می‌شود تا میخ آخر را بر تابوت ذهن بیننده بکوبد،‌ سلحشوری با مشابهت دادن روحانی با خاتمی، شانس خود را امتحان می‌کند، سلحشوری راست می‌گوید، روحانی و خاتمی بسیار شبیه به هم هستند، خاتمی، هم وعده و وعید داد اما در تیر ۷۸ مردم او را شناختند.
«آقای روحانی در دولت‌شان برای زنان تلاش‌های بسیاری انجام دادند و عملکرد او در این چهارسال بسیار مشابه دولت‌ اصلاحات است». سلحشوری این را پیش سرو، می‌‌کند تا حرف دیگری را به خورد مخاطب بدهد: «همچنین از آنجا که ایشان میراث دار دولتی به شدت ضد زن بود، کار بسیار دشواری را در پیش داشت و از همین‌ رو معتقدم آقای روحانی در حوزه زنان کارنامه موفقی داشته، اگرچه انتظار داریم در دوره دوم وضعیت زنان باز هم بهبود یابد».
سلحشوری هیچ حرفی از دعوت به رای برای روحانی نمی‌زند او یقین دارد که با سناریویی که چیده است، «دوره دوم» برای روحانی متصور است، شاید این تصور درست باشد، اما باز شدن سر کلاف درخواست‌های زنان برای اعاده حقوقشان، تمام رشته‌های ولایت فقیه را پنبه خواهد کرد.
در افق پیش رو زنان از کابوس ولایت فقیه عبور خواهند کرد. نماینده زنان کسی مانند سلحشوری نخواهد بود. روزهایی که زن و مرد برابر خواهند بود. و از ولایت فقیه تنها درس عبرتی در کتاب های مدرسه سراغ می‌دهند. راهی که با تحریم انتخابات قلابی خامنه ای آغاز می‌شود.