شبه کودتای! رئیسی

مقاله ای از سایت فکری ایران آزادی

یکشنبه شب رئیسی در «جامعه الحسین مشهد مقدس» در جمع هوادارانش حاضر شد تا اعلام کند که به او به عنوان یک مرده سیاسی نباید نگاه شود.
زنده کردن رئیسی
بعد از شکست او از روحانی در نزاع درونی قدرت، دوستان او کوشیدند تا رای! ۱۶ میلیونی او را «حلال» و خالص نشان دهند و این تردید را دامن زدند که رای! واقعی او تا ۱۹ میلیون هم قابل افزایش است به شرط آنکه به تقلبات رسیدگی شود.
موحدی کرمانی و حسین شریعتمداری، اولی به عنوان ریش سفید و دومی به عنوان جلودار جنگ رسانه ای و امنیتی جناح خامنه ای، به صحنه آمدند تا بر جایگاه رئیسی به عنوان محور جناح اصول گرا! تاکید کنند. آنها به این وسیله خواستند تا آمادگی خود را برای ادامه نزاع قدرت با جناح روحانی اعلام کنند.
رئیسی و تقلب
روحانی در فاصله ای کوتاه بعد از اعلام نتایج انتخابات! ابتدا از ۳ میلیون و بعد از ۴ میلیون نفری که موفق به رای دادن نشده بودند، سخن گفت. روحانی ادعا ‌کرد این افراد در صف ها باقی ماندند و از آنجایی که شورای نگهبان با ارسال صندوق های سیار به حوزه های شلوغ دیر موافقت کرد نوبت رای دادن به این افراد نرسید.
روحانی می‌خواست به این وسیله اعلام کند که رای! واقعی او ۴ میلیون بیشتر از میزان اعلام شده است. رئیسی که خود را در این کمپین دروغ عقب مانده، یافته بود در سخنرانی ۷ خرداد همین ادعا را به روحانی برگرداند و سعی کرد افراد در صف مانده! را به عنوان هواداران خود به ثبت دهد.
رئیسی گفت: «متاسفانه بسیاری از مردم آمدند تا رای خود را به صندوق بیندازند اما فقط به خاطر اینکه می‌خواستند به کاندیدای رقیب دولت رای دهند ساعت‌ها پشت در منتظر ماندند.»
رئیسی صحت انتخابات! را به چالش می‌کشد و در حضور هوادارانش اعلام می‌کند که «بیش از ۲۰۰ فیلم به ستادهای ما ارسال شده که نشان می دهد ۲ هزار صندوق در انتخابات دارای اشکال است و باید به آنها رسیدگی شود.»
رئیسی و محرومان
رئیسی اما ادعای دیگری را نیز فراموش نکرده است او همچنان که در یکی از مناظره ها خود را نماینده! محرومان معرفی کرده بود، در این سخنرانی نیز، بار دیگر بر این ادعا پای فشرد.
رئیسی اعلام کرد: «گفتیم می‌خواهیم صدای کسانی باشیم که صدای آنها شنیده نمی‌شود، گفتم می‌خواهیم صدای محرومان و کسی که با مشکلات مختلف اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کنند باشیم که روزنامه و پژواکی ندارند.»
از عجایب تاریخ این است که محرومان ایران دارای نماینده ای! شده اند که در قتل عام تاریخی آنها در تابستان ۶۷ نقشی تعیین کننده داشته است. همچنین کسی که در بالاترین سطح قضائیه نظامی بوده که یک رسانه‌ی آزاد را تحمل نکرده و کمترین تخطی از چارچوبهای نظام را با حبسهای طویل المدت نویسندگان و بستن روزنامه همراه کرده است. رئيسی امروز مدعی است که تریبون ندارد!
رئیسی و دولت سایه
بعد از پایان سیرک انتخابات، اطرافیان رئیسی از طرح دولت سایه سخن گفتند تا بتوانند کابینه خود را شانه به شانه دولت روحانی تاسیس کنند و در یک فرصت مناصب او را به زیر بکشند. خامنه ای پیشتر به خاطر دو قطبی نشدن فضای انتخابات! احمدی نژاد را حذف کرده بود اما وقتی در انتخابات از جناح رقیب شکست خورد تلاش می‌کند تا با استفاده از ابزارهای گوناگون زمینه پایین کشیدن روحانی را فراهم کند. بازی با ابزارهای گوناگون توسط خامنه ای تنها یک خط محدود کننده دارد، آنجایی که عنصر اجتماعی وارد صحنه می‌شود.
دولت سایه رئیسی، سیاست خارجی روحانی را به چالش می‌کشد و آنرا ملتمسانه توصیف می‌کند: «دولت در سیاست خارجی باید این سیاست ملتمسانه خود را کنار بگذارد. این که شما به دشمن پیام دهید که خزانه کشور خالی است، اشتباه است. این که القا شود همه چیز مردم وابسته به برجام است حتی آب‌خوردن مردم وابسته به برجام است اشتباه است، زانو زدن در برابر یک مقام عربی که هزاران مسلمان را در منا به شهادت رسانده است، سیاست ملتمسانه است.»
به نظر می‌رسد که رئيسی در برابر کشورهای خارجی شمشیر را از نیام برکشیده است اما واقعیت این است که او به روحانی سیلی می‌زند تا او را از اریکه به زیر بکشد.
رئیسی و دوستانش حساب کرده اند که شاید با توجه به تبریک نگفتن خامنه ای به روحانی از این فرصت برخوردار باشند تا به نحوی از تنفیذ حکم او جلوگیری کنند. آنها دارند شرایط را آزمایش می‌کنند.
وقتی رئيسی در ادامه سخنرانی اش سیاست موشکی روحانی را به چالش می‌کشد در حقیقت از سپاه درخواست همراهی با خود را می‌کند؛ «شما در مصاحبه ها و مناظره‌ها بنیه دفاعی و موشکی را تضعیف کردید و روحیه بچه‌های مدافع حرم و خانواده شهدای مدافع حرم را تضعیف کردید».
شبه کودتا
رئیسی و دوستانش برای پایین کشیدن روحانی به یک شبه کودتا نیاز دارند، این کودتای فرضی می‌تواند تا پیش از تنفیذ حکم ریاست جمهوری روحانی محقق شود. برای رسیدن به آن نقطه علاوه بر تشکیک در آرا، آنها نیازمند همراه کردن سپاه نیز هستند. در این بازی که از آن باید به عنوان ادامه سیرک انتخابات! یاد شود، آنها نیازمند وارد کردن نیروهای خود به خیابان ها تحت عنوان مردم یا محرومان می‌باشند.
رئیسی در اواخر سخنرانی ۷ خرداد در مشهد به این سناریو اشاره کوچکی می‌کند: «ما پایبند به انقلاب هستیم و کار را از مسیر قانون دنبال می‌کنیم اما اگر این تخلفات مهندسی شده و سازمان دهی شده بررسی نشود اعتماد مردم آسیب می‌بیند و این آسیب دیدن خسارت بزرگی برای کشور است.»
شکاف های پایان ناپذیر
ولایت فقیه از هر طرف که حرکت می‌کند دشواری های بسیاری در برابر خود می‌بیند. خامنه ای با از دست دادن موضع ریاست جمهوری یک گام مهم در بی اعتبار شدن در درون نظام، برداشته است. خامنه ای در شرایط جوشان داخلی و شرایط توفنده منطقه ای موفق نشد تا نظامش را یک پارچه کند.
خامنه ای اگر بخواهد با شبه کودتا نتایج سیرک انتخاباتش را به چالش بکشد خواه ناخواه زمینه را برای حضور عنصر اجتماعی فراهم می‌کند.
آمدن دوباره روحانی، خامنه ای را ضعیف تر کرده است اما روحانی نیز تقویت نشده است، زیرا او بر عمود خیمه ای پیروز شده است که حیات خود روحانی وابسته به برپا ماندن همان خیمه است.
روزها و ماههای آتی نشان خواهد داد که ولایت فقیه تا چه میزان شکننده تر شده است.