ولایت فقیه در برابر ائتلاف منطقه ای

  
مقاله ای ازسایت ایران آزادی 
در ۳۱ اردیبهشت، ترامپ در سخنانی در دیدار با رهبران کشورهای اسلامی اعلام کرد: بین ایرانیان «غنی و بافرهنگ» و دولت ایران تفاوت وجود دارد. او در ۱ خرداد در ادامه سفرش به خاورمیانه در سخنرانی دیگری اعلام کرد که  «ایران باید فورا کمک مالی به ترور، آموزش و تجهیز تروریست‌ها و شبه‌نظامیان را پایان دهد».
در حالی که نظام ولایت فقیه در امیدواری ناشی از شعبده بازیی بود که بر آن نام انتخابات نهاده بود، ترامپ رویاهای روحانی را به چالش کشید. خامنه ای در نزاع درونی قدرت از روحانی شکست خورد. نظام ولایت فقیه در عرضه خود به نام نظامی در حال اعتدال و اصلاح در برابر جامعه جهانی شکست خورد. دو باخت در فاصله دو روز نصیب خامنه ای شد. ترامپ اعلام کرد: ایران «در دورترین نقاط جهان نیز حامی ترور است».
نتیجه سیاست های مداخله جویانه ولایت فقیه شکل گیری یک جبهه منطقه ای در برابر آن است. ترامپ در سخنرانی اش در ۱ خرداد اعلام می‌کند: در امور مقابله با ایران «اجماع گسترده» وجود دارد و از «مذاکرات طولانی که در عربستان با رهبران دنیای اسلامی، از جمله با پادشاه عربستان داشته» کاملا «دلگرم» شده است. او در ادامه می‌افزاید: «کشورهای عربی اراده خود را برای پایان دادن به ترور و مقابله با گسترش افراط گرایی ابراز کردند و بسیاری از کشورهای اسلامی گام‌های لازم را برای نشان دادن این تعهد برداشته‌اند».
تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا در توضیح سفر ترامپ به منطقه می‌گوید: تشکیل اتحادی در برابر ایران، از جمله هدف‌های مهم دیدارهای رییس‌جمهوری آمریکا از کشورهای منطقه است.
نظام ولایت فقیه در سال ۷۶ با برسر کارآوردن محمد خاتمی به عنوان اصلاح طلب فرصت معاملات کلان نفتی و دریافت حمایت از طرف غرب را به دست آورد. نخستین امتیازی که ولایت فقیه از طرف آمریکا دریافت کرد، گذاشتن نام مجاهدین خلق در لیست گروهای تروریستی بود. در آن دوران غرب بر وحشیانه ترین سرکوب ها و قتل های زنجیره ای در ایران چشم فروبست.
در سال ۹۲ نیز نخستین پاداشی که آمریکا به خاطر آوردن یک فرد گویا اعتدال گرا به نظام ولایت فقیه داد، صرف نظر کردن از پاسخ به بحران سوریه بود. رویکردی که سوریه را تا نقطه فروپاشی کنونی کشانده است و از سوریه کشوری با نیم میلیون کشته و ۱۱ میلیون آواره ایجاد کرده است. اکنون در سال ۹۶ نظام برای بار دیگر یک شیخ کهنسال و خندان را به صحنه ریاست جمهوری آورده است. چهره خندانی که می‌خواهد سابقه خود و نظام را یکباره بپوشاند. اینبار اما به جای آنکه ولایت فقیه پاداش های معمول را دریافت کند با یک سیلی مواجه می‌شود.
خامنه ای که در ۲۰ اردیبهشت برای کنترل اوضاع و جلوگیری از بیشتر اجتماعی شدن موضوع قتل عام زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷، روحانی را به سیلی خوردن تهدید کرده بود، اینک به همراه روحانی یک سیلی از طرف کشورهای عربی و اسلامی و آمریکا دریافت می‌کند. سیلی اصلی و محکم تر را خامنه ای و روحانی به زودی از مردم ایران دریافت خواهند کرد.