در مقابل فشارهای معیشتی در ایام عید چه باید کرد؟‌؛ کنفرانس عباس داوری

فشارهای معیشتی بر مردم ایران که از طرف نظام ولایت فقیه اعمال می‌شود موضوع کنفرانسی‌ست که عباس داوری در شبکه تصویری ایران آزادی به آن می‌پردازد.
با سلام به همه دوستان عزیز و قیام آفرینان قهرمان، به ویژه با درود به کارگران اعتصابی و همه اقشار اعتصابی و تظاهرات کننده در کشورمان.
در روزهای پایانی سال ۱۳۹۶ هستیم. واقعاً درد مردم چپاول شده در این ایام عید بسیار سنگین است. به این دلیل بحث ما «در مقابل فشارهای معیشتی در ایام عید چه باید کرد؟»‌ می‌باشد.
در هفته گذشته ببینید که چقدر از کارگران و کشاورزان و سپرده گذاران غارت شده در محل‌های کار در خیابانها تظاهرات اعتراضی برگزار کرده‌اند.
کارگران فولاد اهواز بیست و پنجمین روز اعتراض خود را برگزار کردند. کارگران روز چهارشنبه ۲۳ اسفند در مقابل استانداری رژیم شعار می‌دادند: «حسین حسین شعارشون، دزدی‌ها افتخارشون»، «نیروی انتظامی به‌هوش باش، ما کارگریم، نه اوباش»، «کارگر می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد»، «تا حق خود نگیرم من ز اینجا نمیرم»، معترضان در خیابان منتهی به استانداری زنجیره انسانی تشکیل دادند و خواستار حضور استاندار شدند.
کارگران فاز ۱۴ پارس جنوبی در کنگان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه خود دست به اعتصاب زدند.
کارگران کارخانه کاشی حافظ در شیراز که یکسال است در قبال کارشان هیچ حقوقی دریافت نکرده‌اند در مقابل استانداری رژیم تجمع اعتراضی بر پا کردند.
کارگران متالوژی پودر ایران در قزوین در اعتراض به پرداخت نشدن شش ماه حقوق و همچنین عیدی خود در مقابل استانداری در این شهر دست به تجمع زدند.
جمعی از کارگران کارخانه کنتورسازی قزوین که ۹ ماه است از دریافت حقوق و مزایای خود محرومند و عیدی سالهای ۹۵ و ۹۶ خود را نگرفته‌اند در محوطه کارخانه دست به اعتراض زدند.
تجمع اعتراضی جمعی از رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه چهار هفته است در مقابل شهرداری و شورای شهر تهران ادامه دارد. آن‌ها خواستار تحویل گرفتن خانه‌های خود شدند که پنج سال پیش هزینه ساخت آن را پرداخته‌اند.
کشاورزان روستاهای شرق اصفهان که خواهان حق آبه خود از زاینده رود هستند، به تحصن و اعتراضات خود در ساحل این رودخانه ادامه دادند.
هزاران تن از مردم چهارمحال و بختیاری در اعتراض به سیاستهای ویران‌کننده رژیم در مورد وضعیت آب کشاورزی و فلاکت مردم روستاها و شهرها دست به تظاهرات زدند. آن‌ها شعار می‌دادند: «وای اگر چهارمحالی دست به برنو شود»؛ «هیهات مناالذله»؛ «خوزستان، چهارمحال، اتحاد اتحاد».
سپرده گذاران غارت شده مؤسسه کاسپین در رشت در مقابل شعبه گلسار این موسسه تجمع کردند. آن‌ها شعار می‌دادند: «بانک‌های ایران دزدند؛ پول‌هایتان را می‌دزدند»؛ «شعار هر ایرانی؛ استیضاح روحانی»؛ «وعده وعید نمی‌خواهیم؛ ما پولمان را می‌خواهیم».
ملاحظه می‌کنید که مردم در خیابانها آن هم در شب عید، بدنبال حقوق خود هستند.
الان تلاش می‌کنیم تا آنجا که وقت اجازه بدهد به سئوالات شما دوستان عزیز پاسخ بدهیم.
پرسش: این روزها سران رژیم خیلی وعده و وعید می‌دهند. این‌ها که می‌دانند مردم حرفهای رژیم را قبول ندارند، هدفشان از این وعده‌ها چیست؟‌
عباس داوری: این‌ها مجبور هستند که وعده‌های دروغ بدهند. هدفشان این است که بگویند ما مخالف پایمال شدن حقوق مردم هستیم. اما هرگز نمی‌گویند این اموالی که دست‌شان است، از کجا آورده‌اند؟‌ مثلاً روز پنجشنبه ۲۴ اسفند خامنه‌ای در دیدار با جرثومه‌های رذالت، پلیدی و جنایت یعنی همان اعضای مجلس خبرگان، می‌گوید: «شرط تحقق این وعده مسلم الهی، ادای وظایف علما، مسئولان نظام و دستگاههای آموزشی و تبلیغاتی … پرهیز از اشرافی‌گری است.» آیا کسانی جز همین دار و دسته جنایت و استثمار اشرافیتی در ایران بنا کرده‌اند؟‌ به خانواده خودت نگاه کن که چگونه ثروت خانواده تو صدها میلیارد دلار است. به همان کسانی نگاه کن که در کنارت نشسته‌اند. علماء و مسئولان مورد نظر خامنه‌ای در حرفهایی که پنجشنبه ۲۴ اسفند زده کسانی جز همان اطرافیان خودش و سپاه پاسداران و آخوند روحانی و خانواده رفسنجانی و خمینی و… هستند؟ فقط به گور خمینی که خودت درست کردی نگاه کن ببین کدام قصرهای اشرافیت در جهان به پای آن می‌رسد؟
خامنه‌ای در همانجا مجدداً می‌گوید:‌ «پرهیز از دنیاپرستی و اشرافی‌گری و کار و تلاش سخت مسئولان و علما، موجب تأثیرگذاری بیشتر در مردم می‌شود».
این جنایت پیشه به آدمهایی مثل خودش توصیه می‌کند که از اشرافی گری پرهیز کنند. باید به این آدم گفت یعنی چی پرهیز کنند مردم تا ریال آخرش از حلقومتان بیرون خواهندکشید. خامنه‌ای در ادامه حرفهایش برای عوامفریبی می‌گوید: «البته از مشکلات معیشتی و دیگر مشکلات مردم اطلاع داریم اما معتقدیم هیچ مشکل حل نشدنی در کشور وجود ندارد که در چند روز آینده در این زمینه‌ها با مردم صحبت خواهم کرد». ملاحظه می‌کنید می‌گوید از مشکلات معیشتی خبر دارم و در چند روز آینده با مردم صحبت خواهم کرد. فکر می‌کند مردم منتظر یک مشت حرفهای مفت و پوشالی او هستند؟ مردم گرسنه‌اند پول ندارند، خانه‌شان نمی‌توانند بروند تو می‌خواهی صحبت کنی؟‌ ده‌ها و صدها میلیارد دلار مردم را بده حقوق مردم را بده یعنی چی حرف تحویل مردم می‌دهی. مگر حرف نان و میوه و لباس می‌شود؟
پرسش: علاوه بر خامنه‌ای امروز جمعه ۲۵ اسفند؛ همه امام جمعه‌ها هم همه جا توصیه به ترک اشرافی گری می‌کردند. به نظرم این یک خط کثیف فریبکاری و توهین به مردم است. نظر شما در این مورد چیست؟
عباس داوری: حرف شما کاملاً درست است یک مشت شارلاتان و دروغگو و دجال مانند آخوند شاهچراغی امام جمعه سمنان می‌گفت در دعای روز عید باید بگوییم احسن الحال دولت مردان ترک اشرافی گری و از بین بردن فاصله است. انگار نه انگار این آخوندهای جنایتکار همه چیز مردم را به غارت برده‌اند. مردم اصفهان جمعه ۲۵ اسفند بساط شعبده بازی باصطلاح نماز جمعه را بهم ریختند. آن‌ها در نماز جمعه شعار می‌دادند. «تکلیف ما معلوم شه، نماز جمعه شروع شه.»
در حالی که سایت نشنال امروز نوشت: «ایران بیش از ۱۶ میلیارد دلار در سوریه و برای دست نشاندگانش خرج کرده است». به آخوندهای جنایتکار باید گفت اشرافیت شما و همچنین صدور تروریسم شما باعث شده که کمر مردم زیر بار معیشت خم شود.
پرسش: آیا در این رژیم هیچ برون رفتی برای حل و فصل مشکلات معیشتی مردم وجود ندارد؟
عباس داوری: هیچ برون رفتی برای حل و فصل مشکلات معیشتی مردم در این رژیم وجود ندارد. این حرف نه از این نظر است که ما دشمن این رژیم هستیم. این یک واقعیت است. تازه‌ترین گزارشی که صندوق بین‌المللی پول که پنجشنبه ۲۴ اسفند صادر کرده می‌گوید: افزایش نرخ ارز در سال جاری و آینده نیز ادامه خواهد یافت و تورم در ایران از مرز ۱۲ درصد خواهد گذشت و بسیاری از بانکها، ناچار به اعلام ورشکستگی خواهند شد زیرا نخواهند توانست طلب‌های خود را وصول کنند. شما می‌دانید که بزرگترین بدهکار بانکها دولت است.
صندوق بین‌المللی پول از ایران خواست سرمایه بانک‌هایی که امکان نجات دارند را افزایش دهد و تکلیف بقیه بانکها را روشن کند. این صندوق رشد اقتصادی بخش‌های غیر نفتی را منفی اعلام کرده است. اگر کارخانه‌ها راه اندازی نشوند بیکاری و فقر در اثر تعطیلی کارخانه‌ها و کارگاهها بیشتر است.
سایت تجارت آگاه هم نوشت ورشکستگی بانکها به فساد و بی‌بند و باری حکومت بر می‌گردد بصورتی که میلیاردها دلار وامهای بدون تضمین در اختیار عوامل شبکه‌های قدرت و حکومت قرار گرفته است و بلای جان اقتصاد و باعث ایجاد نقدینگی شده است. در واقع ریالهایی که بانکها به این عوامل داده‌اند در طول سالهای گذشته به دلار تبدیل شد و از کشور خارج گردیده است.
بانک‌ها در سیستمی مافیایی بجای تزریق سرمایه به اقشار جامعه، تنها در خدمت سفارش شدگان عوامل قدرت بوده‌اند و بیشتر سرمایه‌ها بدست هرم بالایی قدرت افتاده است. این بدین معناست که عملاً با فساد موجود در سیستم بانکی، امکان ایجاد گشایش در اقتصاد از طریق این بانکها وجود ندارد.
همچنین با توجه به پاسخگو نبودن مافیای قدرت در برابر معوقات چند ساله، بانک‌ها بدهی بالایی دارند که توان بازپرداخت آن به بانک مرکزی را ندارند و این یعنی ورشکستگی بانکها.
پرسش: تا امروز شورایعالی کار، حداقل دستمزد را اعلام نکرده است. به نظر شما این رژیم با به تأخیر انداختن اعلام حداقل دستمزد کارگران چه نقشه‌ای دارد؟‌
عباس داوری: شما می‌دانید که اعلام حداقل دستمزد کارگران برای سال آینده، از آنجایی که وزارت کار رژیم بدون در نظر گرفتن وضعیت معیشتی کارگران اعلام می‌کند، همواره با عکس العمل کارگران میهن ما مواجه بوده ‌است. بخصوص امسال با توجه به گرانی سرسام آور تعیین حداقل دستمزد کارگران از حساسیت بیشتری برخوردار است. وزیر کار روحانی، یعنی علی ربیعی هم که یک عنصر شکنجه گر در دهه ۶۰ و اطلاعاتی می‌باشد، منتظر فرصت مناسبی است که حداقل دستمزد را اعلام کند یا به بهانه‌های مختلف اعلام نکند چون بطور واقعی از عکس العمل به حق کارگران وحشت دارند. زیرا اگر بطور واقعی بخواهند حداقل دستمزد اعلام کنند نباید کمتر از ۴ میلیون تومان در ماه اعلام کنند. در حالی که اخبار رسیده از رژیم نشان می‌دهد که تلاش دارند حوالی یک میلیون تومان اعلام کنند. خوب این مسأله را به قول خود رژیمی‌ها طوری مدیریت می‌کنند که صدای کارگران در نیاید. هفته گذشته یکی از نمایندگان مجلس رژیم گفت علی ربیعی به جای وزارت کار باید وزیر اطلاعات می‌شد و او را چه به مسائل اقتصادی. البته خود این شکنجه گر دوسال قبل گفته بود که من بیشتر به موضوعات امنیتی کارگران می‌پردازم که معنی این حرف خیلی واضح است.
از طرف دیگر به قیمتهای کالاهای مختلف نگاه کنید در دی‌ماه ۹۶ نسبت به یکسال پیش از آن قیمت سبزیجات ۴۰ درصد، تخم مرغ ۳۶ درصد، میوه ۳۰ درصد، چای ۱۵ درصد، گوشت قرمز ۱۲ درصد، مرغ ۸ درصد افزایش پیدا کرد معلوم نیست با این گرانی مردم چه کار باید بکنند.
پرسش: رژیم تلاش دارد که در شب عید نگذارد هیچ شادی به خانه‌های مردم راه پیدا کند. علاوه بر غارت و چپاول دسترنج مردم، این هم یکی از مشکلات مردم است در این رابطه چه باید کرد؟‌
عباس داوری: حرف شما کاملاً درست است که رژیم با سیاستهای ضدانسانی خود، شادی و خوشحالی را از مردم ما گرفته و می‌گیرد. مطابق گزارشات سازمان ملل، ایران [یعنی مردم ایران] جز غمگین‌ترین کشورهای جهان معرفی شده و حتی از سومالی هم پائین‌تر است. بنابراین حرف من با همه پدرها و مادرها و خواهران و برادران این است که با مهربانی و با یک احوالپرسی جمعی و با تبریک گفتن عید به بچه‌ها، همسایه‌ها و دوستان و آشنایان و خوشحال کردن و شاد کردن آنها، نگذارید رژیم به هدف خودش که افسرده کردن مردم ما است، برسد. درست است که وقتی پول برای تأمین مایحتاج وجود ندارد، این کارها سخت است. اما وقتی ما به دشمن پلید ملت‌مان نگاه می‌کنیم، باید به ظرفیتهای انسانی خودمان تکیه کنیم و آن را افزایش دهیم و با بچه‌ها و خواهران و برادران به ویژه با مردم فقیر به گرمی برخورد بکنیم و درست برخلاف رژیم به آنان و سنتهای آنان احترام بگذاریم.
در اینجا پیشاپیش عید بزرگ نوروز، نوروز پیروز را به تک تک شما عزیزان و به همه مردم ایران تبریک می‌گویم و برای مردم رنجدیده و ستم‌کشیده کشورمان آرزوی خیر و برکت و شکوفایی می‌کنم. بی تردید ایام ظلمت و تباهی آخوندها از ایران زمین رخت برخواهد بست. شادی و خنده بر لبان فرزندان میهن‌مان شکفته خواهد شد. عید بزرگ مردم ایران در سرنگونی این رژیم خونخوار و غارتگر نهفته است آن روز دیر نیست. همه شما را به خدای بزرگ می‌سپارم و مجدداً عیدتان مبارک.
مارا درحساب های زیر دنبال کنید توئیترkhozestan_khoro@ کانال تلگرام khozestan_khorosh@ ادمین کانال تلگرام manouch_ra@