«توافق هسته‌یی با رژیم ایران، جهان را امن‌تر نکرده»


ناظران می‌گویند رژیم که می‌خواست با اهرم برجام، سیاست‌های توسعه‌طلبانه و مداخله‌جویانه‌اش را  ادامه دهد اکنون تحت تاثیر فشارهای جامعه جهانی به نقطه تعیین تکلیف رسیده است. انزوای جهانی و منطقه‌یی و تنگتر شدن حلقه تحریمهای خفه کننده بر گردنش و  از دست دادن شانس دست‌یابی به بمب هسته‌یی، از وجوه شاخص این نقطه تعیین تکلیف هستند. در جدیدترین تحول  خبرگزاری رویتر در روز 8فروردین۹۷به‌نقل از یکدیپلومات اروپایی از تنگ‌ترشدن حلقه تحریمها بر گردن رژیم  اطلاع داد و نوشت: «بریتانیا، فرانسه و آلمان پیشنهاد کرده‌اند که اتحادیه اروپا تحریم‌هایی علیه ایران به‌دلیل برنامه موشکی بالستیک آن و نقش جمهوری اسلامی در جنگ داخلی سوریه وضع کند، تا از خروج واشینگتن از توافق اتمی تیرماه ۱۳۹۴با ایران جلوگیری شود». این خبر به‌نقل از دیپلومات اروپایی می‌افزاید: «سند پیشنهادی سه کشور اروپایی، به تحریم‌هایی اشاره می‌کند که «شبه‌نظامیان و فرماندهان را هدف قرار می‌دهد». رویتر در ادامه افزوده است: «متن توافق هسته‌یی ایران و شش قدرت جهانی به فعالیتهای موشکی تهران اشاره نمی‌کند و این موضوع یکی از ایرادهای اصلیدونالد ترامپ به این توافق است. در عین‌حال دولت جدید آمریکا بارها فعالیتهای ایران در منطقه خاورمیانه را «ناقض روح برجام» خوانده است، چرا که در چارچوب این توافق ایران متعهد به مشارکت در صلح و ثبات جهانی است».
خبرگزاری سپاه پاسداران (فارس) هم در روز ۸فروردین نوشت: «هدر نائرت» سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا گفت: «توافق هسته‌یی با ایران، جهان را امن‌تر نکرده و مانع این اقدامات وحشتناک ایران نشده است. این رئیس جمهور، تصمیم گرفته تا کلیت رفتار بد ایران را مد نظر قرار دهد و این کشور را فقط از دریچه توافق هسته‌یی نبیند. بنابراین او برای تصمیم‌گیری درباره این‌که روز ۱۲می‌(۲۲اردیبهشت) چه خواهد کرد، تمام رفتارهای بد ایران را در نظر بگیرد. می‌توانم به شما بگویم که ما در وزارت‌خارجه گفت وگوهای بسیار زیادی با شرکای خود در آن سوی آب ها، مانند آلمانی‌ها، فرانسویها و بریتانیایی‌ها داشته‌ایم. آنها هم درک می‌کنند که ایران مسئول بسیاری از رخدادهای وحشتناک است و آنها هم نگرانی‌هایی مشابه ما دارند».
در این رابطه  واکنشهای درون رژیم هم‌چنان متناقض و متفاوت است. در سمت باند خامنه‌ای
پاسدار احمد وحیدی وزیر اسبق دفاع و سرکردهٴ پیشین نیروی تروریستی قدس به صحنه آمد و با دود و دم گفت: «هیچ مذاکره‌ای در برجام با آمریکا نداریم/ برجام نقض شود، عمل انقلابی می‌کنیم. نه تنها در برجام مذاکره مجدد نمی‌کنیم، بلکه تمام ملت ایران آماده است تا با کوچکترین تخلف آنها مواضع انقلابی خود را اعمال کند». (خبرگزاری حکومتی نسیم آنلاین- 8فروردین۹۶).
پاسدار محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت آخوندها و سرکردهٴ پیشین سپاه پاسداران هم سوز رژیم از کوتاه شدن دستش از بمب هسته‌یی را به نمایش گذاشت و از جمله گفت: «آقای ترامپ چند ناو هواپیمابر و دهها ناوشکن را به سواحل کره شمالی نزدیک و چند ماه با رهبر کره شمالی جنگ لفظی کرد؛ اما کره شمالی فرصت را از دست نداد، بمب هیدروژنی خود را آزمایش کرد، برد موشک هایش را ارتقا داد و چندین آزمایش موشکی را به سرانجام رساند. کره حالا پس از همه این اقدامات، اعلام کرده که حاضر به مذاکره است و ترامپ هم با استیصال قبول کرده است. از طرفی حدود یک سال است که ترامپ، ایران را به خروج از برجام تهدید می‌کند. دولت ما اگر می‌خواست آمریکا از برجام خارج نشود، باید رفتار شجاعانه تری در پیش می‌گرفت. دولتمردان ما می‌توانستند کاری کنند که ترامپ بگوید توافقی بهتر از برجام در جهان وجود ندارد».(خبرگزاری مهر آخوندی – 8فروردین).
این در حالی است که در سمت باند روحانی از یک سو عراقچی هم‌چنان سنگ برجام و حفظ آن را به سینه می‌زند و سایر مهره‌های این باند مثل   هرمیداس باوند دم از ضرورت «تعامل» یعنی کوتاه‌آمدن و خوردن جامهای زهر دیگر برای حفظ نظام را می‌زنند و می‌گویند: «به‌طور کلی در سیاست خارجی و تعامل با کشورها در ابتدا مسأله همزیستی مطرح است و بالاتر از آن همکاری در بالاترین سطح و بهترین آنها همگرایی است،  اگر نکات مورد نظر ترامپ در خصوص برجام انجام شود به‌نحوی در برجام 2مقصود آن تأمین می‌شود و مجدداً برجام 1را تمدید می‌کند زیرا برجام 1مورد قبول جامعه جهانی است و برجام 2باید بر اساس مقتضیات زمان تغییراتی داشته باشد».(خبرگزاری حکومتی پانا- گفتگو با هرمیداس باوند - 7فروردین).
ناظران می‌گویند از آنجا که مهلت 120روزه ترامپ برای خروج از برجام به سرعت به موعد خود نزدیک می‌شود و از سوی دیگر سایر بحرانهای نظام در ارتباط با همین بحران ضریب شتابنده گرفته‌اند زمان برای نظام ولایت فقیه رو به پایان است و بازی با کارت اروپایی هم جواب معکوس گرفته است رژیم به پایان بازی زمان خریدن رسیده و ناگزیر است در دوراهی به قول خامنه‌ای «تسلیم و ذلت» یا ایستادن در برابر جامعه جهانی یک مسیر را انتخاب کند. راه دیگری وجود ندارد. و رژیم می‌داند در هیچ‌کدام از این دو مسیر ضمانتی برای بقای نظامش نمی‌بیند، چرا که از یک سو جامعه جهانی در مقابلش ایستاده است و در هر دو سو هم مردم ایران و مقاومتسازمانیافته شان حاضر ایستاده‌اند.
مارا درحساب های زیر دنبال کنید توئیترkhozestan_khoro@ کانال تلگرام khozestan_khorosh@ ادمین کانال تلگرام manouch_ra@