حداکثر تهدید نظام در برابر انتصاب بولتون به‌ مشاورت امنیت ملی چیست؟

انتصاب بولتون به‌عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا، سخنگویان نیمه رسمی بخش امنیت و روابط خارجی نظام را به صحنه کشانده است تا حداکثر تهدید ممکن نظام را در برابر آمریکا علام کنند!
نگاه به شرق
پس از انتصاب جان بولتون به‌عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا، علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تغییرات کلیدی در عناصر تصمیم‌گیر حوزه سیاست خارجی آمریکا را با هدف اعمال فشار بیشتر توسط آمریکا علیه نظام ارزیابی کرده و اعلام داشت که نظام باید در مقابل، نگاه به شرق به‌ویژه چین و روسیه را تقویت کند.
بروجردی که به طور معمول در نقش یکی از سخنگویان نظام در حوزه امنیت و روابط خارجی وارد صحنه می‌شود، در توضیح نظرگاه خود که به نظر می‌رسد انعکاس دهنده‌ی نظر حاکم در شورای امنیت نظام نیز باشد، گفت: «ما باید ارتباط با کشورهای مهمی مثل چین و روسیه را که آنها هم مورد تحریم آمریکا قرار گرفته‌اند و چالش‌های جدی با این کشور دارند، تقویت کنیم».
بروجردی با انکار نقش وزرات خارجه نظام در تعیین سیاست‌های مربوط به روابط خارجی تاکید کرد که «اینها در واقع سیاست‌هایی است که در سطح بالاتر از وزارت خارجه در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ می‌شود و تا جایی که مطلع هستم سمت و سوی سیاستگذاری ما در همین جهت است.» [ایسنا ۴ فروردین ۹۷]
برای رسیدن پیام بروجردی به تصمیم‌گیران سیاست خارجی در آمریکا نیویورک تایمز به انعکاس این موضع‌گیری پرداخت. گزارشگر نیویورک تایمز از دوبی با یادآوری آنکه خبر مربوط به خبرگزاری نیمه رسمی ایسنا می‌شود بر غیر رسمی بودن این پیام از طرف تهران تاکید کرده و به انعکس محورهای اصلی گفته‌های بروجردی پرداخت. [نیویورک تایمز ۲۴ مارس ۲۰۱۸]
عبور از آمریکا
فردای انعکاس موضع‌گیری بروجردی به‌عنوان رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نوبت به انعکاس موضع‌گیری سخنگوی همان کمیسیون و در همان خبرگزاری نیمه رسمی می‌رسد.
نقوی‌حسینی کمی صریح‌تر از بروجردی به تشریح مفهوم انتصاب جان بولتون به‌عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا پرداخت و گفت: «آمریکایی‌ها همچنان طرح براندازی را در دستور کار دارند. اقداماتی همچون تحریم علیه ایران با موضع‌گیری منفی در برجام یا طرح مباحث موشکی و حقوق بشر و نقش منطقه‌ای ایران همه در راستای طرح براندازی است.»
نقوی‌حسینی گام را فراتر گذاشت و به نقش مجاهدین در براندازی نظام نیز اذعان کرد و آنرا در پیوند با سیاست آمریکا درباره خلافت اسلامی! ارزیابی کرد؛ «آمریکایی‌ها برای رسیدن به هدف‌شان یعنی براندازی جمهوری اسلامی ایران از منافقان حمایت می‌کنند.»؛ سیاستی که به نظر نقوی‌حسینی با تغییرات جدید در کاخ سفید خود را بارز می‌کند.
نقوی‌حسینی افزود: «قبل از انتصاب جان بولتون، وزیر خارجه آمریکا تغییر کرد، تیلرسون به عنوان کسی که موضع حمایتی از برجام داشت، برکنار شد و فردی روی کار آمد که مخالف برجام است. این انتصابات همه نشان از هدف ترامپ برای براندازی ایران دارد و اینکه آمریکایی‌ها رفتار خصمانه‌ای علیه ایران دارند. آنها در این مسیر از منافقان به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهدافشان استفاده می‌کنند.»
همان تهدید صورت گرفته در سخنان بروجردی در مورد نزدیکی به شرق به شکل دیگر در مصاحبه‌ی نقوی‌حسینی نیز بارز می‌شود. او در این رابطه گفت: «ما آمریکایی‌ها را در برجام آزمایش کردیم. آنها نشان دادند اهل گفت‌وگو، مذاکره، توافق و پایبندی به معاهدات بین‌المللی نیستند لذا دستگاه دیپلماسی باید از آمریکا عبور کند. همان طور که انقلاب اسلامی از آمریکا عبور کرد.» [ایسنا ۵ فروردین ۹۷]
ناظران
آنچه در دو مصاحبه رئیس و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در طی دو روز، می‌توان نتیجه گرفت؛ دستبستگی فوق‌العاده جدی نظام برای مانور در عرصه‌ی بین‌المللی است. آنها در مصاحبه‌های خود در یک خبرگزاری نیمه رسمی تلاش می‌کنند تا تهدید به عبور از آمریکا در عرصه‌ی دیپلماسی و نزدیکی به شرق را اعلام کنند ؛ آنچه نظام مقدس! در طول ۴۰ سال گذشته هرگز نتوانسته است انجام دهد؛ بقای نظام در همه‌ی این سال‌ها ارتباط مستقیم به رابطه‌اش با غرب داشته است.
حتی در اوج جنگ هشت‌ساله با عراق و شعارهای «ضد استکباری» خمینی، در پشت صحنه ماجرای کیک و کلت و رابطه‌های پنهان با آمریکا و اسرائیل در جریان بود؛ در همان سال‌ها و سال‌های بعد از آن نیز، بدون سیاست مماشات و در اغلب موارد پشتیبانی غرب از نظام ولایت فقیه؛ این نظام سقوط کرده بود. حال در روزگاری که به گفته‌ی تمامی سطوح نظام، ساختار خلافت اسلامی! از همیشه شکننده‌تر و آسیب‌پذیرترست آنها چگونه می‌خواهند در دیپلماسی خود از آمریکا عبور کرده و به سمت شرق بروند؟!
شاید انعکاس این موضع‌گیری در نیویورک تایمز بیش از همیشه این پیام را به طرف‌هایی در آمریکا بدهد که نظام ولایت فقیه، حداکثر تهدیدی که می‌تواند بکند همین باشد.
مارا درحساب های زیر دنبال کنید توئیترkhozestan_khoro@ کانال تلگرام khozestan_khorosh@ ادمین کانال تلگرام manouch_ra@