شروط جدید ترامپ برای اولتیماتوم ۱۲۰ روزه‌اش؛ نظام ولایت فقیه تهدید را جدی می‌گیرد

۶ شرط ذکر شده از طرف ترامپ که باید در پایان ۱۲۰ روز محقق شده باشد وگرنه او از برجام خارج خواهد شد.
۶ شرط ترامپ
واشینگتن پست ۴ اسفند به نقل از یک مقام بلندپایه در دولت آمریکا گزارش کرد: «رئیس‌جمهور آمریکا شش زمینه برای همکاری با اروپا برای تشکیل جبهه واحدی علیه رژیم ایران مشخص کرد که علاوه بر سه مورد قبلی، شامل نقض حقوق‌بشر، تهدیدات سایبری و فعالیتهای مالی سپاه پاسداران نیز می‌شود.»
مقام مورد اشاره واشینگتن پست در تدوین سیاست آمریکا در مورد نظام ایران نقش دارد. سه مورد قبلی که مورد اشاره‌ی او قرار گرفت. عبارت است از آنچه ترامپ در اولتیماتوم ۱۲۰ روزه خود خطاب به کنگره خواستار شده بود:
«اول، مصوبه باید از ایران بخواهد که فورا به بازرسان بین‌‌المللی اجازه دهد از همه سایت‌هایی که می‌خواهند بتوانند بازرسی کنند.
دوم، مصوبه باید اطمینان دهد که ایران هیچگاه به داشتنِ یک سلاح اتمی نزدیک نخواهد شد.
سوم، بر خلاف توافق اتمی [برجام]، این موارد باید هیچ تاریخ انقضایی نداشته باشند. سیاست من این است که همه راه‌های ایران به سمت سلاح اتمی را ببندم، نه فقط برای ده سال، که برای همیشه.
اگر ایران به یکی از این موارد عمل نکند، تحریمهای اتمی آمریکا بطور اتوماتیک احیا خواهند شد.
چهارم، باید به‌طور مشخص در مصوبه قید شود که براساس قانون در آمریکا، برای نخستین بار، برنامه موشک با برد بالا و برنامه اتمی غیرقابل تفکیک شناخته می‌شود و توسعه و آزمایش موشکها باید با تحریمهائی شدید مواجه شود.»
او در همان بیانیه خطاب به سایر طرف‌های بین‌المللی گفته بود: «آنهایی که، به هر دلیلی، تصمیم بگیرند با ما همکاری نکنند، جانب جاه‌طلبی‌های هسته‌ای رژيم ایران را می‌گیرند و در مقابل مردم ایران و ملت‌های صلح‌طلب جهان قرار خواهند گرفت.»[بیانیه ترامپ درباره‌ی برجام چه می‌گوید؟]
مطبوعات نظام
این موضع‌گیری در میان رسانه‌های نظام انعکاس یافت. هرچند مشخص بود که از پیش نیز جناح‌های خلافت اسلامی از ارتباط دپیلوماتهای اروپایی با آمریکا برای برآورده کردن محورهای مورد نظر ترامپ خبر داشتند.
رسانه‌های نظام در ۴ اسفند درباره این خبر نوشتند: «به گفته این مقام آمریکایی، در حالیکه ترامپ پیشتر توافق هسته‌یی را به اصلاح بندهای زوال پذیر آن، امکان بازرسی از تمامی سایتها از جمله سایتهای نظامی و محدود کردن برنامه موشکهای بالستیک ایران مشروط کرده بود، اکنون نقض حقوق‌بشر، تهدیدات سایبری و فعالیتهای اقتصادی سپاه را نیز به سه شرط قبلی خود اضافه کرده است.»
کیهان در ۵ اسفند نوشت: «این‌که شماری از دیپلوماتهای اروپایی مشغول به کار شده‌اند تا از (خروج دولت دونالد ترامپ از برجام) جلوگیری کنند، نخستین نشانه همگرایی بین اروپا و آمریکا پس از ماه‌ها جدایی آشکار آنها بر سر (نظام) است.»
به نظر می‌رسد خبر واشینگتن تایمز رونمایی از خبری بود که پیشتر به جریان افتاده بود و نشست‌های مربوط به آن نیز برگزار شده بود؛ نشانه‌هایی که می‌توان آنرا در آنچه خبرگزاری فارس در ۴ اسفند نوشت یافت. فارس در این روز از سفر هیأت مذاکره‌کننده اتمی به ریاست عراقچی، معاون وزیر خارجه نظام به انگلستان خبر داد و نوشت: «معاونان وزرای خارجه ایران و انگلستان ۲۱فوریه (دوم اسفند) درباره ابعاد وسیعی از موضوعات دوجانبه، منطقه‌یی و بین‌المللی در لندن به رایزنی پرداختند.»
در فراسوی قدرت‌نمایی‌های سرکردگان جناح خامنه‌ای که مدعی هستند بر سر موشکی و منطقه‌ای مذاکره‌ای در کار نخواهد بود آنچه واضح به نظر می‌رسد این است که تهدید را جدی گرفته‌اند و به روشنی دریافته‌اند که شرایط از این نیز می‌تواند برایشان بدتر باشد.
از یاد نباید برد که این‌بار خامنه‌ای در حالی با زانوهای خونین برای سرکشیدن جام زهر می‌رود که انشقاق درونی نظام در وضعیتی فزاینده قرار دارد و قیام، شهرهای ایران را در نوردیده است. برخی از ناظران بر این باورند که سرکشیدن جام زهر توسط خامنه‌ای سقوط او را آسان‌تر و سپاه را مهار شده‌تر خواهد کرد؛ البته باید منتظر بود و در آینده قضاوت کرد.
مارا درحساب های زیر دنبال کنید توئیترkhozestan_khoro@ کانال تلگرام khozestan_khorosh@ ادمین کانال تلگرام manouch_ra@