رشد بی‌سابقه بیکاری طی ۱۶ سال اخیر

بیکاری فعلی در کشور طی ۱۶ سال اخیر بی‌سابقه بوده است، شرایطی که می‌تواند زمینه‌ساز اعتراضات گسترده کارگری بشود.


سونامی

یکی از ابرچالش‌هایی که خلافت اسلامی! با آن دست به گریبان است، ابرچالش بیکاری است که البته از آن با تعبیر سونامی در درون نظام نیز یاد می‌شود. [مسعود کرباسیان، سونامی بیکاری و نظام بانکی معیوب] منظور از همه این توصیفات، حاد بودن و لاعلاج بودن مشکلی‌ست که پیکره‌ی خلافت اسلامی! را در بر گرفته است.

موشک

سرمایه‌های کشور به جای آنکه صرف درمان بیماری‌های اقتصاد کشور بشود، برای گسترش جنگ در کشورهای همسایه به کار می‌رود، یکی از نمونه‌های اخیر در این زمینه پرتاب موشک بالستیک به سمت ریاض از یمن بود، هرچند این موشک پیش از اصابت به هدف بر روی هوا منفجر شد اما از طرف کیهان وعده داده شد که موشک بعدی به سمت دوبی شلیک خواهد شد.


بی‌چشم‌اندازی

در متنی از دخالت‌ها و جنگ‌افروزی‌های منطقه‌ای خلافت اسلامی!، چشم‌اندازی برای حل مشکلات اقتصادی کشور وجود ندارد و از جمله بر دامنه بیکاری نیز افزوده می‌شود.

٪۱۲.۶

رضا توسلی، «عضو هیات مدیره مجمع نمایندگان استان تهران»، به اندکی از واقعیت در مورد وضعیت بیکاری در کشور اشاره کرد؛ در ابتدای سال ۹۶، خامنه‌ای این سال را «سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال» نام نهاده بود، شعاری که از همان آغاز مضحک بودن آن برای کارشناسان آشکار بود. رضا توسلی گفت: «در سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال شاهد انتشار آمار سه ماه اول با افزایش روند بیکاری با نرخ ٪۱۲.۶ بودیم.»


۱۶ سال اخیر

رضا توسلی افزود که این آمار در خصوص بیکاری طی ۱۶ سال اخیر بی‌سابقه است؛ هرچند باید در نظر داشت که آمارسازی، صنعتی رایج در خلافت اسلامی! محسوب می‌شود و چه بسا نرخ اعلام شده بیکاری نیز تنها نشان دهنده‌ی بخشی از واقعیت باشد، چنانکه کارشناسان، و خانواده‌های ایرانی که با بیکاری فرزندان خود روبرو هستند، رقم ۱۲.۶٪ را غیر واقعی و بسیار کم توصیف می‌کنند.


کلان سیاست‌های غلط

«عضو هیات مدیره مجمع نمایندگان استان تهران» تایید می‌کند که «با تصمیمات غیر منطقی و اعمال سیاست‌های کلان غلط مسئولین»، «ابر موج بیکاری رخی تازه نمود».
رضا توسلی که از درون نظام و براساس منافع نظام سخن می‌گوید، به سایر شرکای قدرت هشدار می‌دهد که وضعیت فعلی می‌تواند زمینه‌ را برای اعتراضات بزرگ‌تر و وسیع‌تر کارگران فراهم سازد، زیرا بیکاری گسترده در نخستین قدم، کارگرانی را نشانه می‌گیرد که به خیل بیکاران افزوده می‌شوند؛ رضا توسلی می‌گوید: «با توجه به بی‌تفاوتی مسئولین و اتفاقات نچندان دور برای كارگران شرکت های آذر آب و هپکو، که خواهان احقاق حقه قانونی خود بودند ،عدم همکاری منسجم و اقدام به موقع در موارد مشابه منجر به خاطرات تلخ برای کل کشور شد.» [کارگر نیوز ۱۱ مهر ۹۶]


در همین زمینه: