معتادان متجاهر و حضور ۶ هزار بی‌خانمان غیرمعتاد در خیابانها


سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت‌وگو با ایلنا اعلام کرد ۶ هزار بی‌خانمان غیرمعتاد در کف خیابانها شب را به صبح می‌برند.


۶هزار بی‌خانمان شبها در خیابان

پرویز افشار؛ سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: «۸ هزار نفر از معتادان متجاهر را به مراکزمان انتقال داده‌ایم، اما ۶ هزار نفر از افرادی که به هیچ عنوان معتاد نیستند و شامل کودک کار، زن کار، زن خیابانی، بیماران مزمن روانی، کارگران فصلی که به تهران برای پیدا کردن کار آمده‌اند نیز شب‌ها در کنار معتادان و در همان بیقوله‌ها به سر می‌برند.» [ایلنا۱۰ آبان ۹۶]

مسکن خوب

افشار که از جانب نظام سخن می‌گوید، خوب می‌داند که اقدامات حکومت در قبال افراد معتاد، تنها یک واکنش تدافعی در قبال افکار عمومی و انزجار جامعه از بی‌عملی حکومت در قبال این معضل اجتماعی است و می افزاید «اگرچه اقداماتی که در زمینه جمع‌آوری و ساماندهی این افراد انجام می‌شود، یک مسکن بسیار خوب است تا آسیب‌های اجتماعی را در کف خیابان نبینیم، اما نسخه شفابخش و معجزه‌آسایی برای بهبود و شفای آسیب‌های اجتماعی نیست.»

اما افشار در کنار طرح «جمع‌آوری و ساماندهی» معتادان پرده از واقعیت تلخی برمی‌دارد. افرادی که معتاد نیستند اما به دلیل فقر ناچارند شب را در خیابانها بیتوته کرده و شب را به صبح برسانند؛ کودکان کار، زنان کارتن خواب و حتی برخی کارگران فصلی جویای کار.
افشار در تشریح این معضل می‌گوید: «در زمان ساماندهی این افراد مشخص می‌شود که حدود ۳۵ درصد این افراد معتاد نیستند، اما شکل و شمایل آنها مانند معتادان متجاهر است چراکه باید شب را در همان مکانی سر کنند که معتادان حضور دارند و از همان چیزهایی استفاده کنند که معتادان استفاده می‌کنند.»

افزایش ۲۰۰۰درصدی «معتادان متجاهر» در تهران

افشار از افزایش ۲۰۰۰ درصدی «معتادان متجاهر» در تهران فقط در عرض ۴ سال؛ حدفاصل سال ۹۲ تا ۹۶ سخن می‌گوید «ظرفیت معتادان متجاهر در کلانشهر تهران در سال ۹۲ حدود ۴۰۰ نفر بود در حال حاضر به هشت هزار نفر افزایش یافته است، اما باز هم تعداد قابل توجهی از این افراد را می‌بینیم.» این رشد سرسام آور تنها در صورتی است که افشار واقعیت را در مورد آمار اعتیاد و معتادین ارائه کند. امری که اعلام آمارهای متناقض اعلام شده از سوی عوامل حکومت ولایت فقیه نشان می‌دهد واقعیت در مورد این معضل، هیچ گاه در قالب آمار واقعی بیان نمی‌شود.

عدم پرداخت هزینه‌های درمان معتادان از سوی دولت!

افشار در مورد ناکار‌امدی طرح ساماندهی «معتادان متجاهر» بر روی موضوعی انگشت می‌گذارد که نیت شوم حکومت بر سر عدم یک راهکار مادی و عملی برای درمان معتادان را برجسته می‌کند. افشار می‌گوید: «یکی دیگر از موارد بسیار مهم در ستاد مبارزه با مواد مخدر، موضوع مراکز ماده ۱۵ درمانی است. این مراکز اختیاری است و افرادی که تمکن و استطاعت مالی دارند، می‌توانند به آن مراجعه کنند. براساس تبصره ۲ ماده ۱۵ وزارت کار مکلف است به نیابت از دولت هزینه‌های درمان را برای افرادی که استطاعت مالی ندارند، پرداخت کنند. به دلیل اینکه در حال حاضر این اتفاق نمی‌افتد، این افراد به معتاد متجاهر تبدیل می‌شوند.»
این ممانعت از پرداخت هزینه‌های مراکز درمانی معتادان از سوی دولت! روحانی در حالی است که او در جنگ جناحی با جناح خامنه‌ای و سپاه، مدتی پیش ناخواسته فاش ساخته بود که در شرایط «تحریم» هزینه‌های جنگ در عراق و سوریه را همین دولت! می‌پرداخته است. [ارسال پول به عراق و روستاهای فراموش شده‌ی خراسان جنوبی]


در همین زمینه: