گزارشگران بدون مرز؛ جایزه بخش «شهروند خبرنگار» برای سهیل عربی


گزارشگران بدون مرز؛ جایزه بخش «شهروند خبرنگار» برای سهیل عربی
سهیل عربی از طرف گزارشگران بدون مرز، برای دریافت جایزه بخش «شهروند خبرنگار» برگزیده شد.


وب‌نگار ایرانی

سایت صدای آمریکا طی گزارشی نوشت: «نهاد بین المللی سازمان گزارشگران بدون مرز جوایز سال ۲۰۱۷ خود را اهدا کرد که نام یک فعال وب‌نگار ایرانی نیز در میان برندگان دیده می‌شود.»
گزارشگران بدون مرز، جایزه بخش «شهروند خبرنگار» را به سهیل عربی، عکاس، وب‌نگار و زندانی سیاسی محبوس در ایران اهدا کرد.
«مراسم بیست و ششمین جایزه گزارش‌گران بدون مرز (RSF) برای دفاع از آزادی اطلاع رسانی روز سه شنبه ۱۶ آبان همزمان با برگزاری نشست جهانی دموکراسی در شهر استراسبورگ برگزار شد.»

اعتراف!

گزارشگران بدون مرز درباره سهیل عربی نوشت: او از سال ۹۲ زندانی‌ست. گزارشگران بدون مرز ‌افزود که او پس از بازداشت به مدت دوماه در انفرادی زندان تحت فشار قرار گرفت تا به «راه اندازی شبکه‌ی کفر گویی و توهین به مسوولان نظام» بر روی اینترنت اعتراف کند.

تبلیغ علیه نظام

سپس در دادگاهی ناعادلانه سهیل عربی به اتهام‌هایی چون «تبلیغ علیه نظام، توهین به مقدسات و توهین به مسولان نظام و سپاه پاسداران» به سه سال زندان، پانصدهزار تومان جریمه نقدی و سی ضربه شلاق محکوم شد.

حکم اعدام

حکم صادره سپس در دادگاه تجدید نظر تهران تایید ‌شد، اما در ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ با اعمال فشار سپاه پاسداران وی دوباره برای اتهام «سب‌النبی و ائمه اطهار» در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران محاکمه شده و دادگاه با استناد به ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی وی را به مجازات اعدام محکوم کرد.

اثبات پشیمانی!

در ۱۵ شهریور ۹۴، سهیل عربی برای بار دیگر در شعبه ۸۱ دادگاه کیفری تهران محاکمه، و این بار به «هفت سال و نیم زندان با احتساب دو سال برای اثبات پشیمانی و تغییر در رفتار برای نجات از مجازات اعدام، محکوم شده است.»

اعتصاب غذا

سهیل عربی از مرداد ۹۶ چندبار دست به اعتصاب غذا زده است. اعتراض سهیل عربی علاوه بر بازداشت خودش و فشارهایی که بر او تحمیل شده است به «آزارگری‌ها و تهدیدهای اطلاعات سپاه» علیه خانواده‌اش نیز می‌باشد.
نسترن نعیمی، همسر سهیل عربی در ۹ مرداد ۹۶، به دنبال بازرسی منزل وی توسط اطلاعات سپاه، بازداشت شد؛ او پس از ۸ روز آزاد شد اما «تهدیدها علیه وی ادامه پیدا کردند و حتی به توصیه ماموران امنیتی از کار نیز اخراج شده است.»
سایت صدای آمریکا در پایان می‌نویسد: سهیل عربی «هم‌اکنون در بند هشت زندان اوین، زندانی و در وضعیت نامساعدی بسر می‌برد.» [صدای آمریکا ۱۶ آبان ۹۶]

در همین زمینه: