کمی تامل در مورد گزارشی از افزایش طلاق در زابل


کمی تامل در مورد گزارشی از افزایش طلاق در زابل 
 دادخواه – از زابل 

«به گزارش پایگاه خبری اوشیدا؛ در سال‌های اخیر همانقدر که آمار ازدواج در جامعه به نسبت قبل کاهش یافته، آمار طلاق نیز به همان میزان افزایش یافته است.»


خبری را که ملاحظه می‌کنید در یکی از سایت‌های حکومتی درج شده است و حاکی از دردی است که مردم ایران در زیر سایه خلافت اسلامی ! به آن گرفتارند. این خبر از دو وجه قابل بررسی هست:
اول اینکه آمار ازدواج در جامعه به نسبت قبل کاهش یافته است و با خواندن این گزارش به هیچ وجه نمی‌توانید علت این کاهش را از زبان نویسنده آن بشنوید، احتمالا برای نویسنده آن بررسی علت‌های موضوع، مرز سرخ یا اقدامی ممنوعه هست و یا روکردن دست حکومتی که مردم محروم ایران و به‌طور خاص مردم منطقه سیستان و بلوچستان را به خاک سیاه نشانده است، برای نویسنده تبعاتی در پی خواهد داشت.
اما درمورد وجه دوم این گزارش که درباره افزایش آمار طلاق است. او می‌نویسد:
« ازدواج های ناآگاهانه، خیانت، افزایش توقعات، دخالت اطرافیان، چشم و هم چشمی، ماهواره، اعتیاد، بیکاری و عدم تامین مخارج زندگی از سوی زوج مهم ترین دلایل طلاق در جامعه به شمار می رود.»
نویسنده‌ در ادامه این گزارش به نقل از رئیس «دادگستری» زابل که تنها چیزی که در مرام او نمی‌گنجد گسترش داد و عدل است، علت این مشکلات و دردها را به این صورت توجیه می کند:
«قبح طلاق آنچنان در جامعه شکسته که دیگر حرف آن به راحتی در میان خانواده‌ها زده می‌شود و با کوچکترین اختلافی جوانان به فکر طلاق و جدایی می افتند.»
اما اصل قضیه دراین قسمت از صحبت‌های این مامور «قضائیه» حکومت است که سعی کرده با یک جمله قضیه را رفع و رجوع کند، ملاحظه کنید:
«بیکاری، بی پولی و مشکلات اقتصادی آنچنان در خانواده‌ها ریشه افکنده که در بسیاری از مواقع خانواده‌ها طاقت را از دست داده و چاره ای جز طلاق نمی بینند.
مشکلات اقتصادی، بیکاری، اعتیاد، رواج شبکه‌های ماهواره‌ای، فضای مجازی و شبکه های مجازی از مهم ترین علل طلاق در زابل به شمار می روند.» [اوشیدا ۱۷ آبان ۹۶]
بیان اینکه مردم ایران بیکارند و اعلام آنکه بسیاری در زیر خط فقر زندگی می‌کنند، یا مشکلات اقتصادی جامعه ایران را به روز سیاه نشانده است، برای هیچکس پوشیده نیست و ایشان کشف بدیعی نکرده است اما علت اینکه جوانان بیکارند علت بی‌پولی و یا مشکلات اقتصادی چیست را توضیح نمی دهد. اما واقعیتی که بر هیچکس پوشیده نیست این است که سرمایه‌های معیشت مردم صرف هزینه‌هایی می‌شود که بقای این نظام را تضمین کند؛ از مداخله در کشورهای همسایه، از صدور تروریسم و بنیادگرایی، از ارسال سلاح برای حوثی‌ها در یمن، از تامین مخارج مزدوران خارج مرزی در عراق، تامین مخارج حزب‌الله لبنان، ازساختن موشک و بمب اتم و هزاران دزدی و چپاول و اختلاس‌های سنگین و سپردن پول مردم در بانک‌های خارجی که امروزه برای هیچکس و بطور خاص برای مردم ایران پوشیده نیست.
نکته دیگری که در این گزارش قابل توجه هست رواج شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی ست که آنرا از مهمترین علل طلاق تشریح کرده‌اند؛  که البته در رابطه با ماهواره و شبکه‌ی مجازی فریاد و فغان همه سردمداران حکومتی بلند است و کشف جدیدی صورت نگرفته است؛ نه به خاطر افزایش طلاق که به خاطر آگاهی رسانی این شبکه‌ها.
واقعیت اینکه تاخلافت اسلامی! بر ایران حاکم است، مردم ایران هرگز روی بهروزی وپیشرفت را نخواهند دید، چرا که این حکومت خود ریشه همه دردهاست و راه درمان تنها در دست مردم ومقاومت مردم قرار دارد.
خرابی چون زحد بگذرد آباد می‌گردد