گزارش عاصمه جهانگیر و تقاضای پیگیری قتل‌های زنجیره‌ای


عاصمه جهانگیر در گزارشی درباره وضعیت حقوق بشر در ایران خواستار رسیدگی به پرونده‌ی قتل‌های زنجیره‌ای شد.

نخستین گزارش

عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، نخستین گزارش خود در مقام فعلی را از شش ماهه نخست سال ۲۰۱۷ در تاریخ سوم آبان ارائه داد.

اعدام و آزار و اذیت

گزارش عاصمه جهانگیر در جلسه کمیته سوم نشست همگانی ملل متحد ارائه شد. گزارشی که طی آن در مورد شمار اعدام‌ها در ایران «ابراز نگرانی» شده بود. عاصمه جهانگیر تصریح کرده بود که «دست‌کم چهار متهم به انجام جرم در سن نوجوانی، از آغاز سال جاری میلادی اعدام شده‌اند و ۸۶ نوجوان دیگر در صف اجرای حکم هستند.» گزارشگر ویژه همچنین نگرانی عمیق خود را درباره‌ی «گزارش‌های مربوط به شکنجه، و نیز پیگرد، محاکمه و آزار و اذیت کنشگران حقوق بشر » ابراز کرد.

روزنامه نگاران

گزارشگر ویژه یادآور شد که « گزارش‌هایی از نقض آزادی بیان، آزار روزنامه‌نگاران و احضار آن‌ها توسط نهاد‌های دولتی دریافت می‌کند.»

حقوق زنان

عاصمه جهانگیر تاکید کرد که «در مورد حقوق و وضعیت زنان نگرانی وجود دارد و قوانین و سیاست‌های تبعیض‌آمیز علیه این شهروندان باید برچیده شوند.»

اقلیت‌ها

گزارشگر ویژه «در مورد وضعیت اقلیت‌های قومی و باورمندان به عقاید و دین‌های دیگر، گزارش‌ها در مورد پیگرد، بازداشت‌های خودسرانه و یا شکنجه این دسته از شهروندان ابراز نگرانی کرده‌است.»

قتل‌های زنجیره‌ای

نکته جالب توجه در سخنان عاصمه جهانگیر اشاره به موضوع قتل‌های زنجیره‌ای در انتهای دهه نود بود. قتل‌هایی که به دستور مستقیم بالاترین مقامات خلافت اسلامی! صورت گرفت و وزرات اطلاعات ناچار از پذیرش مسولیت آن شد. در همان مقطع در مطبوعات حکومتی مطرح شد که ریشه‌ی این قتل‌ها به تابستان ۶۷ و قتل‌عام سی هزار زندانی سیاسی باز می‌گردد. عاصمه جهانگیر «از مقام‌های مسئول خواسته‌ است تا وضعیت قتل‌های زنجیره‌ای در پایان دهه نود میلادی را روشن کنند.»

راستی‌آزمایی شده

عاصمه جهانگیر تاکید کرد که گزارش او براساس « اطلاعات دریافتی و راستی‌آزمایی‌شده، از شهروندان داخل و خارج از ایران تهیه شده‌است.» [رادیو فردا ۴ آبان ۹۶]


در همین زمینه: