سهیل عربی و پیام عاشورا


سهیل عربی و پیام عاشورا 
سهیل عربی را به جرم توهین به مقدسات!، به زندان محکوم کرده‌اند، اما او جرم خود را، تنها دادخواهی می‌داند.


تفتیش عقاید

زندانی عقیدتی سهیل عربی یکی از قربانیان دادگاه‌های تفتیش عقاید در ایران است آنهم در قرن بیست و یکم؛ او در دی‌ ماه ۱۳۹۲ با اعلام‌ جرم قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران دستگیر و به مدت ۲ماه در بند سپاه در زندان اوین تحت بازجویی و فشار قرار گرفت. او تاکنون در دادگاه‌های متعددی به دلیل محتوای مطالب منتشرشده‌اش در صفحه فیس‌بوک خود و سایر صفحاتی که به همراه دیگران، ادمین آن‌ها بوده، محاکمه شده است.

اثبات پشیمانی

«شعبه ۱۵دادگاه انقلاب»، سهیل عربی را به دلیل «توهین به خامنه ای و تبلیغ علیه نظام» به ۳سال حبس تعزیری و شعبه ۱۰دادگاه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت، او را به دلیل «توهین به مقامات» به ۵۰۰هزار تومان جریمه نقدی و ۳۰ضربه شلاق محکوم کرده‌اند. وی هم‌ چنین به اتهام «سب‌النبی» از سوی «شعبه ۷۶دادگاه کیفری» استان تهران به اعدام محکوم شد که این حکم در اعاده دادرسی به ۹۰ماه زندان و ۲سال «تحقیقات مذهبی» برای اثبات پشیمانی! تبدیل گشت.


طرح پرسش‌ها!

سهیل عربی در طول دو سال موظف است ۱۳جلد کتاب در حوزه «دین‌شناسی، مذهب‌شناسی و رفع شبهات دینی» بخواند و از هر کتاب خلاصه‌ای تهیه کند. همین‌ طور باید در تماس با موسسه «راه حق» و «پژوهشکده خمینی» قرار بگیرد و پرسش‌های خود را مطرح کند.


اعتصاب غذا

سهیل عربی اکنون در اعتراض به تضییع حقوقش در اعتصاب غذا به سر می‌برد و در  نامه‌ای که در ۷ مهر منتشر کرد، نوید روزی را داد که در آن «قضات و بازجوهای خودفروخته» محاکمه خواهند شد و  «سرزمینمان دیگر توسط پیشانی‌های ریا کار اداره» نمی‌شود. [وصیتنامه‌ی سهیل عربی: «قضات و بازجوهای خودفروخته»]


نامه‌ی عاشورا

سهیل عربی در نامه‌ دیگری به مناسبت روز عاشورا نوشت: «هیچ چیز مقدس‌تر از یک مبارز نیست، مبارز آنکس که از جانش می‌گذرد تا ستمکاران فاسد را سرنگون کند.» سهیل عربی سپس با اشاره به شمر که در حماسه‌ی کربلا، نماد بی‌رحمی و شقاوت است، می‌افزاید: «از شمر بی‌رحم‌ترهایی چون ناقاضی صلواتی، مقیسه و بازجوهای قرارگاه ثارالله، لاریجانی، جعفری دولت آبادی‌ها ما را به مرگ قطره چکانی محکوم و بی‌رحمانه شکنجه می‌کنند.»
سهیل عربی، عزاداران حسین بن علی، امام سوم شیعیان را به ایستادن در برابر ظالمان فرا می‌خواند و با یادی از جانباختگان سال ۸۸ می‌نویسد: «آن ها مبارزین و مقدسات ما مصطفی کریم بیگی، ترانه موسوی، محمد مختاری ها را کشتند، نخبه‌ها و دانشمندهای ما را به زنجیر کشیدند و شما همچنان در سکوتی خفت بار غرق شده اید. آری به جای لعنت بر شمر و یزید لعنت بر خودی بگویید که در برابر ظالم سکوت می‌کند و حتی با آن ها همدست می‌شود.»
سهیل عربی پیام عاشورا و حرکت حسین بن علی را یادآوری کرده و می‌نویسد: «با لبان خشکیده‌ام بر سر شما فریاد می‌زنم تنها یکبار زندگی می‌کنیم. هیچ پست و مقام و ثروتی با ارزش‌تر از آزاده زیستن نیست.»
سهیل عربی در ۳۸‌مین روز از اعتصاب غذا با قند ۴۰ و ۱۹ کیلو کاهش وزن، در پایان نامه‌اش یادآور می‌شود که هرگز به «مقدسات توهین» نکرده است بلکه «جرم» او «فریاد بر سر کسانی است که مقدساتمان» یعنی همان جانباختگان راه آزادی «مصطفی و ترانه‌ها» را «بی‌رحمانه کشتند.» [ایران کارگر ۱۰ مهر ۹۶]


فراخوان به تجمع

مادر سهیل عربی برای حمایت از حقوق فرزندش که در اعتصاب غذا به سر می‌برد، فراخوانی به تجمع فعالان حقوق بشر در برابر «مجلس» می‌دهد. فراخوانی که مورد پشتیبانی دکتر محمد ملکی، نخستین رئیس دانشگاه تهران بعد از انقلاب ۵۷، قرار می‌گیرد.
دکتر ملکی در نامه‌اش می‌نویسد: «دوست عزیز و مبارز ما سهیل عربی چند روزی است که به‌علت عدم اجرای خواسته‌های قانونی‌اش دست به اعتصاب‌غذا زده و همه می‌دانند که اعتصاب‌غذا بسیار بسیار خطرناک است. مادر بی‌گناه این فرزند بعد از توسل به سازمانهای مختلف مسئول این امر و بی‌پاسخ ماندن خواسته‌هایش، برای نجات جان فرزند خود از مردم و دانشجویان مبارز و مجاهد می‌خواهد با حضور در مقابل مجلس او را همراهی کنند. من هم از مردم می‌خواهم روز دوشنبه دهم مهرماه ۹۶ برای پشتیبانی از این مادر زجر دیده در مقابل مجلس اجتماع کنند و خواست قانونی خود را فریاد زنند.»


عکس‌هایی از اسرای مردم

روز دوشنبه ۱۰ مهر تجمعی در برابر «مجلس» شکل می‌گیرد. در دست تجمع کنندگان عکس‌هایی از زینب جلالیان، سعید ماسوری، آتنا دائمی، سعید شیرزاد، گلرخ  ایرایی، محمد نظری، آرش صادقی، رضا شهابی و سایر اسرای مردم در اسارت‌گاه‌های خلافت اسلامی! دیده می‌شود. پیام سهیل عربی شنیده شده است.