بیکاری ۶۰ درصدی در برخی از شهرهای کشور


بیکاری ۶۰ درصدی در برخی از شهرهای کشور 
«وزیر کشور» روحانی با تاکید بر تاثیر میزان بیکاری بر افزایش آسیب‌های اجتماعی اعلام کرد که «با وجود نرخ بیکاری ۱۲ درصد در ایران، در برخی از شهرها میزان بیکاری ۶۰ درصد است.»

بیکاری ۶۰ درصدی

به گفته رحمانی فضلی، با وجود نرخ بیکاری ۱۲ درصدی در ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه، در برخی شهرها، میزان بیکاری به ۶۰ درصد رسیده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی روز یکشنبه ۹مهر، در مصاحبه با ایسنا گفت: «آسیب‌های اجتماعی در مناطقی که میزان بیکاری آنها بالاست، حادتر است.» [ایسنا۹مهر۹۶]
حکومت ولایت فقیه نرخ بیکاری در سال ۹۵ را، ۱۲ درصد اعلام کرده بود. اما اینک «وزیر کشور» روحانی خبر از آمار ۶۰درصدی بیکاری دربرخی از شهرها می‌دهد.

میانگین و حداکثر بیکاری

به گفته رحمانی فضلی، «علیرغم اعلام رقم ۱۲ درصد بیکاری در کل کشور به صورت میانگین، شاهد هستیم که در برخی از شهرها میزان بیکاری به ۶۰درصد رسیده است. متأسفانه در بین تحصیلکرده‌های ما رقم بیکاری بسیار بالاتر از آنچه که به طور متوسط اعلام می‌شود، است.»

راه حل رحمانی ‌فضلی!

آنچه رحمانی فضلی بعد از نزدیک به ۴ دهه حکومت ولایت فقیه برای حل بحران بیکاری می‌دهد، خود گویای بی‌کفایتی حکومت برای حل بحران و معضل بیکاری است. رحمانی فضلی می گوید: «مردم باید بدانند که در قالب تشکل‌های اجتماعی، سمن‌ها، احزاب و گروه‌ها و یا به صورت فردی باید پای کار بیایند تا بتوان آسیب‌های اجتماعی را حل و فصل کرد.»

اختلاف در اعلام نرخ بیکاری

پیشتر ایلنا، بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران، درباره نرخ بیکاری در بهار سال ۹۶ خاطر نشان کرده بود که بیشترین نرخ بیکاری در استان‌های البرز، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه وجود دارد. بر اساس این گزارش «نرخ بیکاری در استان‌های البرز، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه در بهار سال ۹۶ به‌ ترتیب ۲۰.۴ درصد ۲۰.۳ درصد و ۲۰.۲ درصد عنوان شده بود.» [ایلنا۱۴تیر۹۶]

یک سوال

سوالی که پیش می‌آید این است که چطور با وجود آمار ۶۰ درصدی بیکاری در برخی شهرها و با وجود اینکه در استانهایی که نرخ بیکاری در آنها بیش از ۲۰ درصد اعلام شده است و با توجه به واقعیت‌های ملموس زندگی مردم در جامعه، چگونه می‌شود، از آمار ۱۲ درصدی بیکاری سخن گفت؟!

ترس از اعلام واقعی نرخ بیکاری

اختلاف فاحش اعلام شده آمار بیکاری از سوی وزیر کشور و «مرکز آمار ایران» و مطرح شدن این تابلو که حکومت در اعلام این آمارها هدف‌ برنامه‌ریزی‌شده‌یی را پیش می‌برد، خود گواهی‌ بر اوضاع وخامت‌بار بیکاری و آمار بالای بیکاری دارد که جمهوری اسلامی! از اعلام آمار واقعی آن ابا و ترس دارد.

ناتوانی حکومت در حل معضل بیکاری

ربیعی؛ «وزیرکار» روحانی اخیرا اذعان کرده است که اقتصاد ایران «کشش و ظرفیت» حل معضل بیکاری را ندارد. [ایلنا۲۵مرداد۹۶]

افزوده‌شدن ۱.۳ میلیون نفر به خیل بیکاران در سال

عبدالرضا رحمانی‌ فضلی چهارم مهرماه امسال گفته بود هر سال یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به جمعیت بیکاران این کشور افزوده می‌شود، این در حالی است که ایران برای ایجاد یک میلیون شغل در سال، باید سالانه ۸ درصد رشد اقتصادی داشته باشد. [ایسنا۴مهر۹۶]

میزان بیکاران واقعی

طبق تعریفی که «مرکز آمار ایران» از اشتغال می‌دهد، کسانی که یک ساعت در هفته کار کنند، آنان که به طور موقت کارشان را ترک کرده‌اند، افرادی که بدون دریافت مزد برای خویشان خود کار می‌کنند، کارآموزان، و نیز محصلانی که در هفته آمارگیری کار کرده‌اند نیز شاغل محسوب می‌شوند.

در همین زمینه: