کودتای نافرجام ۱۷ ژوئن آزمایش بزرگ مقاومت ،گفتگو بادکتر حمید رضا طاهرزاده




کودتای نافرجام ۱۷ ژوئن روزی که شانزده سرویس امنیتی فرانسه با ۱۳۸۰ مامور پلیس به ۱۳ خونه اعضای مقاومت ایران لشکرکشی کردند. توطئه ای که رئیس وقت اطلاعات فرانسه به صراحت در برابر خبرنگاران گفت : هدف متلاشی کردن و انهدام کامل مجاهدین خلق ایران بود. آیا حمله به دفاتر شورای ملی مقاومت درکشورهای دیگرهم صورت گرفت ؟
حال ۱۵سال از اون روز گذشته ، نتیجه این لشکرکشی چی شد ؟ تا همین نقطه چی نابود شد؟ یا به سمت نابودی رفت؟ و کی تثبیت شد و به سمت ثبات؟ و چرا؟
برای پاسخ به این سئوالات آقای دکتر حمیدرضا طاهرزاده هنرمند و عضو شورای ملی مقاومت ایران درگفتگویی با شبکه تصویری ایران آزادی آن را مورد بررسی قرارداده وبه سئوالات پاسخ میدهد .
حمید رضا طاهرزاده: خدمت شما سلام عرض میکنم و همچنین همه بینندگان شما علی الخصوص اعضای دلاور و قهرمان درکانونهای شورشی این مقاومت در سراسر ایران این افتخار رو دارم که در خدمت شما هستیم که با هم صحبتی بکنیم راجع به سئوالاتی که مطرح میکنید.
پرسش : این روزها مصادف با واقعه ای است که از اون بعنوان ۱۷ژوئن یا ۲۷ خرداد ۸۲ و یک زد و بند بین دولت فرانسه و نظام حاکم اسم می برن به طور خلاصه بگید که داستان این روز چی بود و چه اتفاقی افتاد؟
حمید رضا طاهرزاده: در بامداد اون روز یعنی در ساعت ۶ صبح نیروهای عظیم پلیس،۱۳۰۰ پلیس و ژاندارمری اینها حمله کردن به مقر دفتر شورای ملی مقاومت و بسیاری از خانه های پناهندگان. اساسا چرا این مسئله صورت گرفت؟ این به دلیل این بود که بهرحال یک سیاست مماشات بسیار کثیفی از سالها پیش ادامه پیدا میکرد و قراردادهای بسیار نان و آب دار و چرب و نرم برای اروپایی ها که سخت به بازار ایران احتیاج داشتن. علی الخصوص فرانسه ، اینها رو در این موقعیت قرار داد که برای مماشات و دلجویی از آخوندها خلاصه مطابق خواسته خاتمی چون این در واقع اینها مدار تنظیم رابطه شون با ما براساس رژیم می بندن دیگه. اینها مطابق اون دست به یک همچین حمله بسیار ننگین و واقعا فضاحت باری که جز شکست و ننگ و رسوایی برای دولت وقت فرانسه بوجود نیاورد و چیزی عایدشون نشد .اینها واقعا حرکاتی انجام دادن و حرکات بسیار وحشیانه ، شما تصور بکنید که اینها به جایی حمله کردن که سالهای سال توسط ژاندارمری و پلیس فرانسه تحت حفاظت قرار گرفته بوده نزدیک ۲۰ سال مقر اور سورواز تحت حفاظت نیروهای فرانسوی قرار داشت و مجاهدین در سرتاسر جهان حتی در ایران در هرجا که کار کردن همیشه مطابق با قوانین و مقررات کشورها عمل کردن. همچنان که خانم میتران بانوی پیشین اول فرانسه همان روزاول ، گفتن من با خانم رجوی از نزدیک آشنا هستم و همکارانشون ۲۰ساله که ما به اینها حفاظت دادیم هیچ مسئله ای ایجاد نکردن هیچ گونه تهدید امنیتی برای ما نبوده. این چه کاری است این چه جنایتی است این چه ظلمی است که در حق این پناهندگان انجام شده؟
یا آقای مالکوم فاولر در نامه ای که به ژاک شیراک رئیس جمهور فرانسه نوشت گفتش واقعا این جوانانی که خودشون رو آتیش میزنن واقعا خطر استرداد وجود داشت. از همه تهدیدهایی که میشه تصور کرد که علیه این مقاومت میشد اعمال کرد رو اینها در نظر گرفته بودن و مدتها روش کار کرده بودن و فکر میکردن خب دیگه تمام شد حالا با شرایط بین المللی که بوجود اومده در ماه مارس همون سال اتفاقا یکی از خبرنگارا نی که همراهش بوده به نام ژان کلود موریس در اون کتابش یک اشاراتی هم در همون روزهای حملاتی که صورت گرفته بود در روزنامه ژورنال دو دمنژ در هفته نامه ژورنال دو دمنژ منتشر کرد. خلاصه این ننگ واقعا رسوایی و فضاحت فرانسه گریبان گیر خودش کرد به این زودی ها پاک نمیشه.
خوشبختانه دادگاهها یکی بعد از دیگری تمام دادگاهها به نفع ما رای دادن و این توطئه که قرار بود مقاومت ایران رو به زعم خودشون نابود کنن ولی نتونستن. در ادامه بحث اشاره خواهیم کرد که آقای قاضی بروگردردادگاه گفت : خانم رجوی شما تعادل و ثبات و امنیت در منطقه ی خاورمیانه را بهم ریختین خب این یعنی وقتی که دوتا دولت میشینن مذاکره میکنن سر میلیاردها قرارداد می بندن با شرکت توتال با ایرباس .
وجه دیگر این حمله نشانه خلاصه اقتدار و ماندگاری این مقاومته و بمثابه یک آلترناتیو واقعی چیزی که خود رژیم اون رو تبلیغ میکنه که حتی همین روزها هم در پی قیامی که صورت گرفت، مگر روحانی تلفن نکرد به آقای مکرون رئیس جمهور فرانسه و از اون خواست که فعالیتهای مقاومت ایران خانم مریم رجوی، مجاهدین و شورا رو در اینجا محکوم بکنن؟ در اون زمان هم در شرایطی که وجود داشت نشستن مذاکره کردن دوویلپنت رفت تهران بازدید، برنامه شون رو ریختن بعد وزیر کشور وقت آقای سارکوزی که بعدها شد رئیس جمهور با سفیرشون یعنی صادق خرازی در اینجا طراحی کردن برنامه ها رو پیش بردن و همه این کارها صورت گرفت و به زعم خودشون همچنان که روز بعدش همین سارکوزی در مقابل سئوال نمایندگان پارلمان فرانسه قرار گفته که شما چرا این کارو کردین …گفتش ما میخواستیم اینها رو متلاشی کنیم که کردیم .
حتی رئیس د اس ت هم همین رو گفت. حالا ببینید که کی مضمحل شده آقای سارکوزی در چه وضعی است پرونده هایی که الان داره و چند شبی رو که در زندان گذراند و همین طور ‌آقای ژاک شیراک که اون هم محکومیتهای سنگین قضایی دامنگیرش شد .خب این مقاومت ماست ما همینطور وایستادیم اصلا کارمون مقاومت کردنه بر همین اساس زنده ایم.خودش آلترناتیو خودش رو مشخص کرده خودشه که هرجا که هست مذاکراتی هست برنامه ای هست فشار رو میذاره روی ما .
پرسش: شنیدم که نظام حاکم و بعضی از طرفهای بین المللی میخواستن در این روز سر مقاومت و مجاهدین رو زیر آب بکنن و آنها را از بین ببرن در این کار تا کجا پیش رفتن ؟ 
حمید رضا طاهرزاده: تلاش شون همین بود و خودشون هم خیلی مشخص و روشن و ساده گفتن که ما میخواستیم این کار رو بکنیم این برنامه رو انجام دادیم ، یعنی هر کاری که میتونستن کردن. اینا از مدتها قبل طراحی کردن ببینید همه این مکافاتها و این دردسرها از زمانی شروع شد که موضوع لیست تروریستی و قراردادن نام مقاومت ایران در این لیستهای ننگین تروریستی بود که اون هم باز به درخواست رژیم و به طور خاص دولت اصلاحگرای جناب خاتمی شیاد صورت گرفت چه در آمریکا چه در اتحادیه اروپا و همه جا.
براساس این لیست تروریستی که اینا درست کرده بودن این پرونده ۱۷ژوئن شکل گرفت، حملات صورت گرفت شما نگاه کنید وقتی که اینها حمله میکنن به خانه های پناهندگان ایرانی مثل خانه های مادران شهدای ما، مادر کوشالی رو که معرف حضورتون هست زنده یاد مادر عزیزمون مادر کوشالی و سایر مادران در اون صبح زود به اینها حمله کردن به خانه رضایی های شهید یعنی پدر رضایی و مادر رضاییها شما تصور بکنید که اینها انسانهای سالمند و بیمار وقتی که برسر اینا رفتن و ایشون با اون حالت تصور بکنید که این ژاندارمهای غول پیکر بریزن تو با سلاح هاشون دنبال چی میگردید؟ اینا دنبال سلاح می گشتن، سلاح می گشتن همونجوری که رژیم به اینها گفته بود در اشرف سلاح های کشتار جمعی وجود داره خب ریختن دیدن چیزی نبود ولی اینجا با این وضعیت که می گویند در ۳۰سال گذشته این زمانی که صورت گرفت در چنین عملیات پلیسی اتفاق نیفتاده بود و رویتر همون زمان هم گفت که دستگیری های غول آسا صورت گرفته ۱۶۵ نفر رو پلیس دستگیر کرد و برد به دادسراها و دادگاهها اما باور کنید واقعا مسخره بود چونکه عصر همون روز ۱۴۳ نفر آزاد شد، ۲۲نفر موندن از جمله خانم رجوی ایشون رو نگه داشتن و ۲۱ نفر دیگه.
شما فکر بکنید خانم رجوی رو اینها دستگیر کردن کسی که موقعی که ایشون تردد میکرد دولت فرانسه و مقامات امنیتی فرانسه بدلیل اینکه ایشون یک سیبل هست یعنی ارزشمندترین بهرحال رهبر این مقاومت هست رئیس جمهور برگزیده این مقاومت هست اونها حساس بودن روی ترددات ایشون. من یادمه یک ملاقات با موسیقیدان بزرگ آقای منوهین بود که با ایشون قرار بود ملاقات کنن به همراه هیات ایشون ما در رکابشون بودیم باور کنید وقتی که در خیابونهای فرانسه در خیابونهای پاریس تو شانزه لیزه پاریس ماشین خانم رجوی رو اسکورت میکردن و می بردن آدم احساس میکرد واقعا رئیس جمهور ایران دارن میرن، چی شد؟ ایشون که همون آدمن همون سازمان همون تشکیلات . شما چرا به ایشون حمله کردین چرا به بچه هاشون حمله کردین چرا زدید حتی پولهای توجیبی بچه ها رو اینها گرفتن موقعی که میخواستن شب که آزاد بشن نمی دونستن چجوری برگردن اینها کامپیوترها رو بردن بعد چه بلاهایی سر خودشون آوردن چون میلیونها سند و غیره و ذالک تو این کامپیوترها بوده است باید همه اینها رو ترجمه میکردن و به چه قیمتی .
ولی آخر الامر دست از پا درازتر البته ما شهدای گرانقدری دادیم،‌صدیقه مجاوری و ندا حسنی مجاهدین دیگری که شعله هاشون مشعلی بود از انسانیت که همین شخصیت انگلیسی گفت این وجدانهای ما رو آتیش میزنه این کار این جوانان برای بیدادگری ایستاده بودن و به چه مناسبت ما این کار رو کردیم؟ چه نتیجه ای عایدمون میشد؟ کار به جایی رسید که ژاک شیراک ترسید و گفت که دیگه نمیخوام بشنوم و این بوی بدنهای سوخته که پاریس رو گرفته دیگه بیش از این قابل تحمل نیست. در نتیجه ۳ ژوئیه خانم رجوی آزاد شدن. این … ننگ برای …ژاک شیراک و سارکوزی و دوویلپنته؟ نه فرانسه اون انسانهای شریفی بود که از همسایگان اور سوراوز …به یاری این مقاومت همبستگی شون رو نشون دادن، سازمانهای حقوق بشری شخصیتهای بزرگ، وکلا، سازمانهای کارگری و…حتی حزب سوسیالیست، حزب سوسیالیست در موضع گیری که کرد گفتش که این یک واقعا فضاحت بزرگ سیاسی است که دامنگیر فرانسه شده. یادمون نرفته آقای فرانسوا اولاند . ایشون به مقر خانم رجوی رفتن در اور سوراوز یعنی همون جا اومدن بعد مدتی و اظهار سمپاتی کردن و حمایت خودشون رو حزب شون رو نسبت به سازمان مجاهدین اعلام کردن.
پرسش : مجاهدین میگن که این واقعه یک کودتا بوده چرا اسمش رو کودتا گذاشتین؟
حمید رضا طاهرزاده: کودتا به معنی دقیق کلمه خب اینجا یک حالت غلط مصطلحه اما در هر حال چون کو یعنی قطع کردن دتا یعنی دولت یعنی شما دولت رو قیچی کنید از طریق یک حملات نظامی استفاده از ارتش و … ولی به این شکل قابل درکه بدلیل اینکه به قول ایو بونه رئیس سابق د اس د گفته بود این تعداد از نیرو ۱۳۶۰-۷۰تا ژاندارم افرادی که متخصص حملات یعنی در عملیات محیر العقول …برای دستگیری ۱۶۰ نفر اون هم آدمهای بی سلاح پناهندگانی که هیچ گونه خطایی در فرانسه مرتکب نشدن. استفاده از این کلمه یعنی به مثابه عملیاتی که شبیه کودتا بود برای اینکه یک دولت در تبعید که ما دولت در تبعید هستیم و خود رژیم هم این رو قبول داره دولت در تبعید رو توسط این نیروهای فرانسوی ارتش فرانسه و د اس د و ژاندارماشون و پلیسشون و اینها در هم بکوبن نابود کنن خب این یک نوع در هم شکستن این مقاومت بود که میشه به نحوی از واژه شبه کودتا استفاده کرد درواقع همونطور که …نشانه اقتدار و خلاصه توانمندی این مقاومته که در مصاف با این رژیم یک چنین چیزی رو رژیم خواسته و برای دولتها هم این مسئله هست. اجازه بدین این رو هم بگم که این مسئله به همین جا ختم نشد در جاهای دیگر هم این موضوع اتفاق افتاد یعنی حملات به خانه های پناهندگان در کشورهای دیگر صورت گرفت که اگر لازم شد بعدا بهش اشاره میکنم.
پرسش: آیا داستان ۱۷ژوئن رابطه ای با حمله آمریکا به عراق در همان سال داشت؟ چون مجاهدین این دو موضوع را در ارتباط با همدیگه مطرح میکنند لطفا در این مورد توضیح بدید
حمید رضا طاهرزاده: خیلی خیلی روشنه ببینید، خب نیروهای ائتلاف بنا به خواست دولت جمهوری ولایت فقیه و بطور خاص خاتمی اینها طی ملاقاتهای بسیار زیادی که با کشورهای اروپایی مخصوصا با انگلیس و آمریکایی ها و … داشتن در سوئیس و اینها گفته بودن که ما به شما حریم هوایی می دهیم به شرط اینکه شما مجاهدین رو در عراق نابود کنین، دلیلشون هم این بود که خب اینها در لیست تروریستی هستن و یک سازمان تروریستی هستن و باید نابود بشن .
نتیجه اش رو اما زدن بچه های ما رو شهید کردن دهها تن از مجاهدینی که یک گلوله هم به سمت نیروهای ائتلاف شلیک نکردن . اگر ما اینکار را میکردیم در مقابل دشمن قرار میگرفتیم خب این از یک سو تصور این بود که تصور دولت آمریکا و فرانسه که از این موقعیت استفاده میکنیم بال سیاسی شون رو در فرانسه قیچی میکنیم یعنی همون کودتا با قیچی کردن بال سیاسی.
یعنی بال نظامی در عراق نابود میشه به زعم خودشون نابود میشه و بعدم محصور میشن بال سیاسی هم اینجا از بین ببریم که تموم بشه دیگه قطعیه. این کار یک سناریویی است که به این صورت طراحی شده بود ولی از اونجایی که مقاومت ایران برحقه راهش درسته، رهبریش واقعا یک رهبری خردمند پاکباز، دقیق، است. فرانسه میخواست نابود کنه از این ور حمله کرد اونا هم از اون طرف. بله کاملا درسته این در یک ارتباط ننگین ارگانیک دوطرفه بود اما هر دو طرف به شکست انجامید.
پرسش: دولت فرانسه آن موقع با دولت آمریکا و بوش اختلاف داشتن و فرانسوی ها در حمله به عراق شرکت نداشتن چرا می گویید ۱۲ کشور در این توطئه نقش داشتن؟
حمید رضا طاهرزاده: فرانسه هم که شرکت نکرد بدلیل فشار افکار عمومی بود و اینکه ژاک شیراک از قدیم الایام با کشورهای عربی رابطه خوبی داشته، کمپانی های فرانسوی در کشورهای عربی چون بعضی هاشون فکر کنم کشورهای استعماری خودشون بودن با عراق خیلی رابطه خوبی داشت و نمیخواست وارد شه بعدم نمی دونست چی میشه اما فی الواقع این یک کاری بود که همونطور که عرض کردم از مدتی قبل اینها شروع کرده بودن .. این رژیم بود که به اینها اطلاعات غلط میداد راجع به سازمان و راجع به کارهای مختلف مقاومت و اینها رو خلاصه تشویق میکرد که برن حمله کنند. فرض کنید نظیر چنین حمله ای نه در این ابعاد در انگلستان هم روی داد در ایتالیا هم اتفاق افتاد در آمریکا هم شد خب؟ این یک کار جمعی بوده اینها با هم همکاری میکردن چون رژیم ابعادش رو خیلی برای اینکه واقعا بتونه دیگه با تمام قوا کار سازمان مجاهدین و مقاومت ایران رو یکسره بکنه در این شرایط بحرانی که بوجود اومده بود و همه چیز داشت نابود میشد، با تمام قوا رفته بود. کما اینکه بعدها هم دیدیم هرچی که در ید قدرتش بود در دادگاههای مختلف آورد ولی به شکست انجامید پس بنابراین به همین دلیل می گوییم این یک توطئه ارتجاعی استعماری است چون فقط یک دولت و دو دولت نبودن دولتهای مختلفی درش نقش داشتن. ؟
پرسش: این پرونده ای که بعد از حمله به مجاهدین در فرانسه تشکیل شد بعد از این همه سال سرانجامش به کجا رسید؟ چون شنیدم که مقامات رژیم یکسری افراد را از ایران بعنوان شاهد مختلف در این پرونده دخالت دادن آیا این شاهدین و این کارهای رژیم تاثیری داشت و نتیجه این دادگاهها به کجا رسید و چه رائی دادن؟
حمید رضا طاهرزاده: همونطوری که در ابتدای عرایضم اشاره شد موضوع اساسا موضوع تروریستی بود خب؟ اما از اونجا که پرونده کاملا خالی بود و دست دولت خالی بود تو پرونده واقعا هیچ چیزی نداشت که بتونه علیه سازمان کاری بکنن به همه دادگاهها، شما فکر میکنید خانم رجوی رو فقط یکبار اینا خواستن و اون هم سوالاتی که ازش پرسیدن مربوط به مبارزات ایشون در زمان شاه و خانواده اش بوده اصلا مسخره ها واقعا هیچی با دستهای خالی پرونده ای که مفتضح بود بعد دیدن که حالا هیچی تو این زمینه نمیتونن کار کنن.
رژیم شروع کرد اینکه پارامترهای دیگری وارد کار بکنه پارامتر پولشویی و مالی قضیه تامین مالی تروریسم اما اینها هم به نتیجه نرسید همون قاضی بروگری که بازپرس این پرونده بود خودش برکنار شد و یک قاضی باشرفی آمد سر کار بنام آقای مارک شرویدیک ایشون قاضی شریفی بود که همه خلاصه صدها هزار پرونده ای رو که رژیم درست کرده بود و غیره و را اینها مطالعه کردن ایشون دوتا حکم صادر کرد در سال ۲۰۱۱- ۱۱می۲۰۱۱ قرار منع تعقیب در مورد اتهامات تروریستی اون ۱۷ نفر از جمله خانم رجوی و ۱۶ نفر از مسولین عالی مقام مقاومت.
.اما رژیم همچنان اصرار داشت کما اینکه ببینید یک چیز مسخره مثلا یکی از مزدورهای خودش رو وارد پرونده کرده بود و یکسری اطلاعات این داده بود که اینها بیان و می اومدن مرتب از ایران می اومدن از اینور از اونور بریده مزدوران غیره و ذالک یک شهادت هایی میدادن که مسائلی می آوردن پرونده هایی رو می آوردن که اضافه کنن این هی نخوابه این هی مرتب ادامه پیدا بکنه و این هجم این پرونده هی قطورتر بشه این هم به جایی نرسید و بعد رژیم خواسته بود که شهادتی که این فرد مطالبی که این داده بود پیگیری بشه این فرد حالا مرده بود چندسال قبلش این مرده بود.
رژیم انقدر دستش خالی بود که از یک مرده ای هم میخواست استفاده کنه که با کمال فضاحت ما دیدیم که در سال ۲۱۰۴ در ۱۶دسامبر بود که مسئله پولشویی و غیره هم واقعا منتفی شد و کل پرونده کن فیکون شد و این مهمه که این قاضی در یک جمله تاریخی که در اون حکمش صادر کرده گفته است .
سازمان مجاهدین خلق ایران ، ارتش آزادیبخش ملی براساس حقوق فرانسه مرتکب هیچ گونه عمل تروریستی نشده هر کاری هم که کردن پاسخی بوده است نسبت به رفتار تروریستی که رژیم با مردم خودش میکرده و اونها رو مرعوب میکرده این در واقع تجلی رفتار رژیم بوده است که …در رابطه با آنها پارتیزانهای آزادی …
ما رفتیم که محکوم بشیم بعنوان تروریست و غیره و ذالک ، سالیان دراز هر کدوم از این اعضای مقاومت در زندان باشن که رژیم کارش رو بکنه اما دیدیم همه چی رو سر خودشون خراب شد ‌آبرو و حیثتشون رفت
…مقاومت ایران الان کجاست. اینها فکر میکردن چنین تبلیغ میکردن مجاهدین تمام شد و… در ایران هم خیلی سر و صدا راه افتاد و خانواده های هواداران نگران بودن اما اینجوری نشد بقول اون انقلابی بزرگ: اگر ضربه ای کمر ما را نشکنه، قدرتمندتر میشیم …الان ما در این نقطه ایستادیم و رژیم در حزیز ذلت .
بی تردید این برنامه ای هم که در پیش رو داریم در ۳۰ ژوئن که انشالله در شکوه خیلی زیاد برگزار خواهد شد مشت محکمی خواهد بود بر دهان یاوه گویان و خلاصه نشان دهند اراده خلق قهرمان ایران و کانونهای شورشی.
این ویلپنت که کانونهای شورشی پیام اونها رو به زیباترین و قدرتمند ترین صدا بیان خواهیم کرد و همه دنیا بدونن که این مقاومت هست . مقاومتی هست که اونها رو به سرمنزل نشاط آزادی حقوق بشر،‌دمکراسی، صلح در خاورمیانه و یک ایران آزاد و آباد رهنمون خواهند کرد.