دو شرکت دیگر خارجی دیگر اعلام کردند که تعاملات خود را با تهران کاهش می دهند.



با نزدیک شدن زمان اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا که در چارچوب خروج واشنگتن از برجام عملیاتی خواهد شد، دو شرکت دیگر خارجی دیگر اعلام کردند که تعاملات خود را با تهران کاهش می دهند.
پالایشگاه نفت نارایا انرژی هند که پیشتر با نام اسار اویل فعالیت می‌کرد، روز دوشنبه ۲۱ خرداد اعلام کرد که از ماه جاری خرید نفت از ایران را کاهش خواهد داد.
این شرکت هم اکنون در ماه حدود شش میلیون بشکه نفت خام از ایران خریداری می‌کند و به گفته سه مسوول این پالایشگاه که نخواستند نامشان فاش شوند، این شرکت بنا دارد که خرید نفت از ایران را به نصف برساند، اما زمان مشخصی برای آن ارائه نشده است.
هند با خرید روزانه حدود نیم میلیون بشکه در روز، دومین خریدار بزرگ نفت ایران در جهان و آسیا است.
از سوی دیگر، شرکت آلمانی کشتیرانی هاپاگ-لوید نیز اعلام کرد که خدمات خود را به مقصد تهران به نصف کاهش می دهد.
این شرکت که گفته می‌شود پنجمین کالابر بزرگ دریایی است، اعلام کرد که تا قبل از سیزدهم آبانماه که تحریم‌های آمریکا عملیاتی می‌شود، درباره ادامه ارائه خدمات به ایران تصمیم خواهد گرفت.
در همین زمینه شرکت کشتیرانی دانمارکی مرسک هنوز تصمیمش را درباره توقف و یا کاهش همکاری با ایران اعلام نکرده است، اما گفته است که در حال ارزیابی شرایط است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در زمان اعلام خروج ایالات متحده از برجام گفت مقامات ایران طی دوره زمانی که از اجرای برجام می گذرد برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم خود کاری از پیش نبردند؛ موضوعی که در گفتگوی مدیر بخش فارسی صدای آمریکا با مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز به آن اشاره شد.
با نزدیک شدن پایان سال جاری میلادی و اجرایی شدن تحریم‌های آمریکا، شرکت‌های خارجی که پس از برجام در ایران سرمایه گذاری کرده بودند، شروع به کاهش فعالیت و یا خروج از ایران کرده‌اند. در هفته‌های اخیر، شرکت‌های بزرگ نفتی توتال فرانسه و لوک اویل روسیه و شرکت‌ خودروسازی پژو سیتروئن از انجام پروژه‌های خود در ایران منصرف شده‌اند و شرکت هواپیماسازی بوئینگ آمریکا نیز اعلام کرده است که به ایران هواپیمایی نخواهد فروخت.