تحریم دو مرحله ای آمریکا فشارش روی مردم است یا رژیم آخوندی؟ گفتگو با علیرضا معدنچی



تحریم دو مرحله ای آمریکا فشارش روی مردم است یا رژیم آخوندی؟حتما دراین مورد زیاد شنیده اید وبخصوص تبلیغات رژیم روی این موضوع متمرکر است که اگر تورم و گرانی و کمبود است، علتش تحریم های اعمال شده توسط آمریکا است و…آیا این واقعیت دارد؟ یعنی طی این چهاردهه همیشه تحریم بوده که وضعیت به این شکل درآمده ؟ برای پاسخ به این موضوع آقای علیرضا معدنچی طی گفتگویی با شبکه تصویری ایران آزادی آن را مورد بررسی قرارداده و به سئوالات پاسخ میدهد.
پرسش: این که گفته می‌شود تحریمها در دو مرحله علیه رژیم اعمال می‌شود، این دو مرحله چیست و در هر مرحله چه مواردی و چه کالاهایی تحریم می‌شود؟ و از چه زمانی شروع میشه؟
علیرضا معدنچی: دومرحله تحریم‌ها یکی‌اش باصطلاح مرحله اوله که ۱۳ مرداد یعنی همین حدود دوهفته دیگر عملی می‌شود و یکی سه ماه بعد در تاریخ ۱۳ آبان است.
یکی از مقامات وزارت خارجه امریکا بنام برایان هوک، که سرپرست تیم آمریکا هست برای گفتگو با کشورهای اروپایی گفته تحریم‌های امریکا علیه رژیم ایران از روز ۴ اوت که در واقع همان ۱۳ مرداد می‌شود این بخش اول هست و بخش دوم روز ۴ نوامبر یعنی روز ۱۳ آبان به مرحله اجرا گذاشته می‌شود . بخش اول شامل تجارت خودرو تجارت فلزات هست و بخش دوم شامل تحریم‌های نفتی و تحریم‌های بانکی هست که امریکا اعلام کرده که همه کشورها و شرکت هائی که بعد از ۱۳ آبان با رژیم ایران همکاری اقتصادی داشته باشند اینها مشمول مجازات‌های امریکا خواهند شد
خبرگزاری فرانسه درگزارشی گفته بود که اولین بخش تحریم‌ها علیه شرکت‌های تولید کننده خودرو و سازنده هواپیماهای مسافر بری در ۱۵ مرداد اجرا خواهد شد.
در چهارم نوامبر یعنی (۱۳ آبان) دولت آمریکا تحریم‌هایش را علیه بخش انرژی یعنی (نفت، گاز و پتروشیمی) اعمال خواهد کرد و خبرگزاری فرانسه گفته دولت امریکا خواهد کوشید واردات نفت خام از ایران راکاهش بدهد و به صفر برساند و همچنین مبادلات مالی در این بخش را هم هدف تحریم‌ها قرار خواهد داد.
بعد از این تاریخ، یعنی بعد از ۱۳ آبان دولت آمریکا تحریم‌هایش را در بخش مالی همانطور که گفتیم اجرا می‌کند و تا جلوگیری بکند از مبادلات مالی با نهادها و فعالان نظام مالی ایران از جمله بانک مرکزی ایران و محروم کردن رژیم از خدمات مالی نظام بانکی که معروف است به سویفت به اجرا خواهد گذاشت.
آمریکا بین سه ماه تا شش ماه به شرکت‌هایی که با ایران قرارداد امضا کرده‌اند، فرصت می‌دهد که این قراردادهای خودشان را لغو بکنند و از امضای هر گونه قرارداد جدید اقتصادی پرهیز بکنند، در غیر این صورت این شرکت‌ها مواجه با مجازات‌های دولت آمریکا خواهند شد.
پرسش: ‌ هدف از این تحریمها چیه؟ و از رژیم چی می‌خوان؟
علیرضا معدنچی: ترامپ ۴ شرط قبل از خارج شدن از برجام اعلام کرده بود و گفته بود که برای اینکه مذاکره با برجام به نتیجه برسد این ۴ تا شرط را رژیم بایستی اعمال بکند و به مرحله اجرا بگذارد
اولاً، بایستی اروپا از ایران بخواهد که اجازه بازرسی‌های نظامی را در همه سایت‌های مورد درخواست بازرسان بین‌المللی آژانس اجازه بدهد.
دوم، اینکه رژیم بایستی ضمانت بکند که هرگز حتی به تملک سلاح هسته‌ای نزدیک هم نمی‌شود.
سوم، بایستی بر خلاف این توافق هسته‌ای مفاد آن نبایستی بر خلاف برجام که مدت تعیین کرده برجامی که در آینده تصویب می‌شود یا هر قراردادی که بجای برجام می‌آید نبایستی تاریخ انقضا داشته باشد و تمامی مسیرهای ایران برای دستیابی به بمب، نه برای ده سال که در برجام گفته شده بلکه برای همیشه بسته شود
چهارم، موشک‌های دوربرد و برنامه‌های تسلیحات اتمی، این‌ها جدائی ناپذیر هستند و هر گونه ساخت و آزمایش موشک توسط رژیم بایستی مشمول تحریم‌های شدید شود.
بعد از اینکه رئیس جمهور آمریکا از برجام خارج شد روز ۳۱ اردیبهشت مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا این شروط ۴ گانه را بسط داد و ۱۲ شرط اعلام کرد که به این شرح است:
۱٫ رژیم ایران باید همه جنبه‌های نظامی فعالیت‌های هسته‌ای خودش را به آژانس اتمی اعلام بکند.
۲. رژیم ایران باید غنی‌سازی را به طور کامل قطع کند و هیچوقت دنبال بازپردازی پلوتونیم نرود. این شامل بستن رآکتور آب سنگین هم هست. یعنی آب سنگین اراک.
۳. رژیم ایران باید به بازرسان آژانس انرژی اتمی اجازه دهد بصورت بی قید و شرط هر موقعی که خواستند از همه پایگاه‌ها در همه نقاط این کشور بازرسی کنند.
۴. رژیم ایران باید توسعه برنامه موشکی بالستیکی خودش را و پرتاب موشک‌هایی که قابلیت حمل سلاح هسته‌ای دارند اینها را متوقف کند.
۵. رژیم ایران باید همه شهروندان آمریکا و همین‌طور شهروندان دیگر کشورهای هم‌پیمان ما را آزاد کند.
۶. رژیم ایران باید حمایت از “گروه‌های تروریستی” را متوقف بکند از جمله حزب‌الله لبنان و حماس و جهاد اسلامی.
۷. رژیم ایران باید استقلال عراق را به رسمیت بشناسد و اجازه بدهد شبه‌نظامیان شیعه عراق یعنی حشد الشعبی خلع سلاح بشوند.
۸. رژیم ایران باید حمایت از حوثی‌های یمن را متوقف بکند.
۹. رژیم ایران باید همه نیروهای تحت امرش را از سوریه خارج بکند
۱۰. رژیم ایران باید حمایت از طالبان و دیگر سایر گروه‌های تروریستی را در افغانستان متوقف بکند.
۱۱. رژیم ایران باید به حمایت نیروی قدس سپاه از گروه‌های تروریستی و هم‌پیمانان نظامی خودش و شبه‌نظامی‌اش پایان دهد.
۱۲. رژیم ایران باید به تهدید همسایگان خودش که بیشترشان هم‌پیمان آمریکا هستند پایان دهد. از جمله تهدید ویران‌کردن اسرائیل و پرتاب موشک به عربستان و امارات.
پرسش: می‌گن اگر تحریم بشه، قحطی می‌شه؛ آیا این حرف واقعیه؟ من درآمد آزاد دارم و همین الان درآمدم پاسخگوی هزینه مخارجم نیستش ترس از این دارم اگرتحریم ها اعمال بشود از آنجا که بازار هم قفل شده و الان هم از پس انداز دارم روزگار می‌گذرانم سرنوشت ما چه خواهد شد؟
علیرضا معدنچی: ایشان صحبتی که کردند شامل چه درصدی از مردم ایران می‌شود چند میلیون نفر واقعیت اینه بیش از نیمی از مردم ایران دچار همین مشکل هستند. اولاًاجازه بدهید من تسریع بکنم این تحریمی که روز ۲۲ اردیبهشت، وزارت خارجه آمریکا رسماً اعلام کرد ش مواد غذایی و دارویی شامل تحریم ها نمی‌شود.
بنابراین شایعاتی که از سوی حامیان رژیم دامن زده می‌شود اگر تحریم بشود قحطی می‌شود و اینها شایعات است. چون از یکطرف رژیم اعلام می‌کند که در زمینة مواد اصلی غذایی و بخصوص گندم به خودکفایی رسیده‌ایم و از طرف دیگر مدعی است که ۸۵ درصد از داروها در داخل ایران تولید می‌شود. خوب حالا اگر از جنبه‌های از تبلیغاتی که بگذریم. همانطور که عرض کردم تحریم‌ها شامل مواد غذائی و دارو نمی‌شود اما سوالی که من از این هموطنان کردم این است که چه درصدی از مردم ایران این وضعیتی که شما توصیف می‌کنید را دارند بنابر آمارهای خود رژیم بیش از ۴۰ درصد از مردم ایران دچار فقر شدید هستند و بسیاری از میلیونها خانواده‌ها زیر خط فقر زیر خط بقا حتی زندگی می‌کنند یعنی نان برای خوردن ندارند
مگر شرایطی که هم اکنون در بخش وسیعی از کشور حاکم است. از جنوب خراسان تا سیستان و بلوچستان تا هرمزگان تا هر جای کشور که شما نگاه بکنید بسیاری از نقاط کشور خوب در واقع این یک قحطی و اگر قحطی نیست پس این وضعیت چیست؟
یکی از زنان هموطنمان بطور خیلی دردناکی توی تلویزیون رژیم می‌گفت که بچه‌ها نان می‌خواهند و از آنجائیکه من نان ندارم به آنها بدهم آنها را با کتک می‌خوابانم تا از من درخواست نان نداشته باشند خوب میلیونها نفر از مردم کشور نان برای خوردن ندارند. حتی آب آشامیدنی ندارند. الان قیام هائی که ما شاهد آنها هستیم در خرمشهر در کازرون و جاهای دیگر خب این قحطی آبه که بدتر از قحطی نان هم است خوب این یکطرف اصلاً خود مهره‌های رژیم بارها اعتراف کرده‌اند این وضعیت اقتصادی موجود این بحران اقتصادی ۸۰ درصدش هیچ ربطی به تحریم‌ها نداره بلکه نتیجه فساد و یا بقول خودشان سوء مدیریت هستش سوء مدیریت اسم شیک فساد و دزدی هستش شما ببینید در همین چند روز پیش دولت ۲۰ میلیارد دلار ارز به قیمت دولتی یعنی ۴۰۰۰ و دویست تومان فروخت اینهائی‌که نصیب چه کسانی شد خودشان الان میگویند نصیب باندهای مافیائی شد که شریک دولت هستند و اینها ارز ۴۰۰۰ و دویست تومانی را از رژیم گرفتند و رفتند موبایل وارد کردند با قیمت ارز ۴۰۰۰ و دویست تومانی ۷۰۰۰ تومان و ۸۰۰۰ تومان فروختند یا سایر کالاهائی‌که وارد کردند و اینطوری فروختند یا اصلاً دلار آزاد فروختند وطبق گفته خودشان طی همین چند روز چند نفر محدود چند تن سکه طلا خریداری کردند خب اینها چه کسانی هستند اینها در زمان همین اتفاق افتاد این فقر و فلاکت و بدبختی که هست مگر به خاطر تحریم بوده که این وضعیت ایجاد شده؟ نه اینها در شرائط غیر تحریم بوده است؟
اقتصاد پویا ۳۱ تیر:
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در روزنامه همین اقتصاد پویا که چاپ شده نوشته که التهاب در بازار نتیجه سوء مدیریت ها در کشور است نه خروج آمریکا از برجام خوب این وضعیتی است که حاکمه . در مورد این هموطنی که سؤال کردند خب بله کتمان نمی‌شود کرد که تحریمها ممکنه که این فشار را مضاعف بکند اما اگر که دشمن رژیم است اگر رژیم هستش که مسئول همه بدبختی گرسنگی و فلاکت مردم ماست همان مردم اینها ترجیح می‌دهند که یک مقدار فشار بیشتر تحمل بکنند تا این رژیم که مثل بختک به جان مردم افتاده این کنار برود و کنار زده بشود. البته تحریم‌ها خودش مستقیماً منجر به سرنگونی رژیم نمی‌شود اما رژیم را هرچه بیشتر تضعیف می‌کند و این حامیان رژیم هستند که اینجوری می‌خواهند وانمود بکنندکه فشار تحریمها بر مردم می‌آید بله ممکنه بخشی از این فشار به مردم بیاید ولی این مردم همان مردمی هستند که در دوران مشروطه که صد سال صدو بیست سال پیش می‌گفتند ما حاضریم یونجه بخوریم و مشروطیت بگیریم این مردم بقول خانم رجوی همچنان که گرسنه نان هستندگرسنه آزادی هستند و حاضرند برای رسیدن به آزادی فشار بیشتری را هم تحمل بکنند .
این رو بایستی مطرح کرد که این سؤال را بپرسیدکه دشمن مردم ایران چه کسانی هستند این را خود مردم جواب دادند در کوچه و خیابان که« دشمن ما همینجاست الکی میگن امریکا » دشمن رژیم آخوندی هستش دشمن همین نظام دیکتاتوری حاکم نظام ولایت فقیه هست این نظام منحوس که کشور ایران را با این همه ثروت دچار همچنین فقر و فلاکتی کرده و بنابراین در شرائطی که قیام هستش و رژیم از این می‌ترسد این تحریم‌ها مردم را اگر که فشار به مردم هستش مردم را بر می‌انگیزد و علیه رژیم و رژیم هم از این بشدت می‌ترسد که اگر دقت کرده باشید یکروز در میان روحانی یا نوبخت صحنه می‌آیند و میگویند ما هیچ نگرانی از تحریم‌ها نداریم انبارهامان پر هست و مردم نگرانی نداشته باشند کسانی که میگویند مردم نگرانی نداشته باشند خودشان از مردم نگران هستند. برای اینکه مردم ایران رژیم را بزیر بکشند و رژیم را سرنگون بکنند.
پرسش: رژیم می‌گه ما در برابر تحریمها از طریق اروپا و روسیه و چین می‌توانیم تحریم‌ها رو دور بزنیم. این حرف تا چه اندازه واقعیه؟
علیرضا معدنچی: این حرف واقعی نیست. چون اروپا هم در واقع ۴ شرطی را که برای همکاری با رژیم دارد و اعلام کرده در واقع همان ۴ شرطی هست که رئیس جمهور امریکا اعلام کرد بنا براین رژیم اگر از پذیرش شروط اروپا سر بزند اروپا هم حاضر به همکاری نیستش .
چهارشرط عبارتست از: رژیم دست از برنامه موشکی خودش برداره، به بازرسا اجازه بازرسی هر موقع خواستن از مراکز نظامی و غیر نظامی خودش را بدهد ، دست از دخالت در کشورهای دیگر بردارد، همچنین حقوق بشر را آنچنانکه مد نظر دنیا هست برسمیت بشناسد .
بنابراین بسته اروپا هم که اینروزها صحبت از آن است که اگراین شروط را بپذیرید ما هم امتیازات اقتصادی که شامل تجارت محدود با شرکت‌های کوچک اروپائی‌هست با رژیم را می‌دهیم اما رو آوردن رژیم به روسیه بیشتر و اساساً ناشی از این است که نتوانسته به این خواسته اروپائی‌ها جواب بدهد و تا حدود زیادی از اروپا نا امید شده، خودشان میگویند بسته اروپائی ‌پوچ بود در مورد اینکه چگونه رژیم از نا امیدی از اروپا رفته سراغ روسیه حرف‌های یکی از اقتصاددان های رژیم که چند روز پیش توسط تلویزیون رژیم صحبت می‌کرد قابل توجه هستش.
یکی از کارشناسان اقتصادی رژیم به نام متقی در تلویزیون رژیم گفت:‌ «ما در شرایط تهدید هستیم در شرایط تهدید ناچاریم که شکل بندی‌ها و الگوی رفتار سیاست خارجی‌مان را تغییر بدهیم بنابراین نگاه به شرق و سیاست ائتلاف تغییر پیدا میکنه». یعنی از آنجائیکه ما نمی‌توانیم پاسخ مثبت بدهیم به اروپا ناچاریم و از روی ناچاری مجبور شدیم برویم سراغ روسیه و الگوی رفتار سیاسی خودمان را تغییر بدهیم و درائتلاف سیاسی خودمان تجدید نظر بکنیم البته این رفتن به روسیه و آویختن به اروپا در واقع دعوائی ست که بین دو باند جریان دارد باند روحانی همچنان معتقد که باید رفت طرف اروپا و از روسیه آبی گرم نمی‌شود و باند خامنه ائی می‌گوید از اروپا آبی گرم نمی‌شود و باید رفت و آویخت به روسیه .
پرسش: شنیدم که حتی روسیه هم به دلیل عواقب تحریم‌ها؛ حاضر به معامله و سرمایه گذاری در ایران نیست؛ آیا درست است؟
علیرضا معدنچی: بله همین طور هست شرکتهای روسی همچنین شرکت روسی گاز دیترم و یک شرکت دیگر اینها از شراکت با رژیم سرباز زدند بخاطر اینکه از تحریم‌های امریکا می‌ترسند و این تحریم‌های امریکا ممکنه دامن آنها را هم بگیره بنابراین رسماً اعلام کردند که از همکاری با رژیم معذور هستند .
از طرف دیگر ولایتی چند روز پیش به روسیه رفته بود و در مسکو مدعی شد که ما یک زمینه همکاری ۵۰ میلیارد دلاری با روسیه داریم و این رقم خیلی گنده بود اصلاً میزان تبادلات رژیم با روسیه پارسال دو میلیون دلار بود و اینکه چطور دومیلیون دلار به ۵۰ میلیارد دلار یکدفعه جهش پیدا کند خوب این معلوم بود لاف و گزافه اما همین مطلب را سخنگوی کرملین سخنگوی رسمی روسیه آمد و اظهارات ولایتی را رد کرد چرا این اظهارات را رد کرد اول از طرف امریکا اولاً همانطور که اقتصاددانان رژیم گفته بودند اصلاً روسیه چنین طرفیتی ندارد که ۵۰ میلیارد دلار مثلاً بخواهد چنین مراوادات اقتصادی با رژیم داشته باشد اما آن اینجوری آمد تکذیب کرد و گفتش که پوتین، برای سرمایه گذاری در ایران آمادگی ندارد و نمی‌تواند و او گفت نمی‌توانم این مساله را تأیید کنم خوب این یک تودهنی بود به رژیم و در واقع خود باند روحانی هم اینرا مایه تمسخر ولایتی کردند. از جمله عبدالله رمضان زاده سخنگوی دولت احمدی نژاد با اشاره به این حرف در تاریخ ۲۲ تیر گفتش حرفهای ولایتی را باید باور کنیم یا حرف سخنگوی پوتین را. ولایتی بعد از سفر به روسیه رفت به چین واین سیاست باصطلاح نگاه به شرق شامل هم روسیه هم چین می‌شود اما جالبه که هیچ خبری از رفتن به روسیه و ولایتی به چین و نه از برگشتنش نشد و آنجا چی شد هیچ خبری از این نزدند یعنی اینکه چین کاملاً دست خالی ولایتی را برگرداند دلیلش هم مشخصه چون چین صدها میلیارد دلار با امریکا تبادلات تجاری دارد و هیچگاه حاضر نیست این را فدای چند میلیارد دلار مبادلات تجاری خودش با رژیم بکند.
پرسش: چرا مجاهدین خواهان تحریم هستند؟ آیا با تحریم رژیم سرنگون می‌شود؟
علیرضا معدنچی: باید سؤال کرد که دشمن کیه؟ این سؤال را البته مجاهدین از ۳۰ خرداد سال ۶۰ جواب داده‌اند که دشمن اصلی مردم ایران دشمن حرث و نسل مردم ایران رژیم خمینی هست و بس و طی این مدت هیچ چیزی اینرا تغییر نداده نه جنگ ایران و عراق که در واقع سر پوش جنگ اصلی رژیم جنگ اصلی خمینی با مردم ایران و مقاومت اینرا تغییر نداد و نه طی این مدت که مجاهدین زیر سخت‌ترین فشار امریکا بودند و در جنگ اخیر سخت‌ترین و مهیب‌ترین بمبارانها علیه پایگا ههای ارتش آزادیبخش در عراق صورت گرفت اما این هم باعث نشد که مجاهدین فراموش بکنند دشمن اصلی مردم ایران رژیم هست و بس. همین را امروز هم مردم کوچه و خیابان به رساترین صورت فریاد می‌زنند اصلاً هم اینکه مردم میگویند:‌ «دشمن ما همین جاست، دروغ میگن آمریکاست!» از روی تجربه خونین ۴۰ سال در آمده حالا ببینید که این حامیان رژیم تلاش می‌کنند این درک و دریافت مردم را که با گوشت و پوست به آن رسیده‌اند را مخدوش بکنند یا مردم اصفهان رفتند در نماز جمعه پشت کردن به آن نماز ریاحی و ضد اسلامی باصطلاح نماز جمعه رژیم و گفتند: «پشت به دشمن رو به میهن». آن‌ها همین رژیم آخوندیه همین آخوندا همین باصطلاح نمایشات مذهبی و اسلامی به هرحال این دیگر نیازی نیست به توضیح که دشمن کیه / بنابراین چه آنزمانی که حامیان این رژیم سعی می‌کردند و می‌گفتند در زمان جنگ ایران و عراق که دشمن عراقه و دست در دست پاسدران باید با عراق جنگید و الان با همان منطق میگویند باید در مقابل تحریم‌ها از این رژیم دفاع کرد و اینها در حالیکه خودشان باصطلاح از غارت همین مردم پولشان از پارو بالا میره فریبکارانه سنگ مردم را به سینه می‌زنند اینها متحد رژیم هستند و اینها با این توجیهات می‌خواهند این رژیم بماند.
موضع مجاهدین موضعی بغایت ملی مردمی و انقلابی است و منطبق هست با خواسته مردم ایران که میگویند دشمن ما هیمنجاست یعنی رژیمه.
خانم مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده مقاومت در همان روزی که رئیس جمهور آمریکا خروج امریکا از برجام را اعلام کرد از آن استقبال کرد.
اما در پاسخ به سؤال بعدی که پرسیده بودند آیا تحریمها موجب سقوط رژیم می‌شود یا نه؟
نخیر تحریم‌ها به تنهایی موجب سقوط رژیم نمی‌شود. و ما برای سقوط رژیم چشم به این تحریم‌ها ندوخته ائیم ما در شرایطی که قیام هست بعد از قیام دی ماه ما هر روز د ر میهنمان استمرار قیام را می‌بینیم و همین نشان می‌دهد که مردم ایران بپا خواسته‌اند برای سرنگونی این رژیم این تحریم‌ها شرائط سرنگونی رژیم را فراهم میکنه.
پرسش: رابطة تحریم‌ها با اف ای تی اف و اینکه که الان رژیم ملاها و خامنه‌ای از بابت اف ای تی اف در تنگنا قرار گرفته‌اند چیه؟
علیرضا معدنچی: اولاً که ‌ FATF یا اف ای تی اف یک معاهده بین المللی هست که الان ۱۸۰ کشور دنیا شامل رژیم آخوندا و کرهشمالی می‌شود به هم پیوسته‌اند و در واقع این پیوستن به این کنوانسیون الزامی برای همه کشورهای عضوسازمان ملل متحد و این کنوانسیون خلاصه‌اش اینه که :
اولاً مراودات بانکی این کشورها بایستی شفاف باشد و د رمعرض دید این کنوانسیون قرار داشته باشد که کشورها نتوانند پولشوئی بکنند و همچنین این کنوانسیون تأمین مالی تروریسم را برای کشورها ممنوع می‌کند و اگر کشورها قصد داشته باشند از طریق سیستم بانکی باصطلاح گروه‌های تروریستی را کمکی بکنند توسط همان معاهده لو می‌روند و در مقابل بازخواست و تحریم قرار می‌گیرند .
معاهده اف ای تی اف ربطی به تحریمهای آمریکا ندارد، اما اگر رژیم از پیوستن به FATF سر باز بزند و در لیست سیاه آن قرار بگیرد. کما اینکه در لیست سیاه بود و الان به اش مهلت داده‌اند و آورده‌اند در لیست خاکستری و به آن مهلت ۳ ماهه داده‌اند و اگر باز برود در لیست سیاه اتوماتیک تحت تحریم هائی‌قرار می‌گیرد که به گفته بعضی از کارشناسان رژیم سخت‌تر از تحریمهای آمریکاست. چون درآنصورت هیچکدام از کشورهای دنیا و همان ۱۸۰ کشوری که معاهده FATF را امضا کرده‌اند (بجز رژیم و کرة شمالی) از هر گونه معامله و مراودات بانکی با آن خودداری می‌کنند.
رژیم یا در واقع دولت روحانی برای پیوستن به کنوانسیون FATF به مخمصه افتاده است. روند تصویب ۴ لایحه مربوط به FATF با سرعت در حال پیگیری بود و مجلس ارتجاع با کارگردانی لاریجانی دو تا از این لوایح را تصویب کرده بود، اما در لوایح بعدی که یکی لایحة پالرمو در رابطه با پولشویی و یکی لایحة منع کمک به تروریسم، ماه گذشته مجلس بر سر آن متشنج شد و بعد خامنه‌ای طی اظهارات دو پهلویی در دیدار با اعضای مجلس نسبت به خطرات پیوستن به کنوانسیون‌هایی که تحت مدیریت غربی‌ها قرار دارد، هشدار داد؛ اما کشمکش همچنان ادامه داشت و شورای نگهبان ایراد شکلی به این لایحه گرفت و گفت که موضوع قضایی است و قوة قضاییه باید نظر بدهد. اما مجمع تشخیص مصلحت وارد شد و آخوند شاهرودی طی نامه‌یی به جنتی رئیس شورای نگهبان لایحه پالرمو را مغایر با سیاستهای کلی امنیت ملی اعلام کرد. اما این نظر نه تنها به کشمکشها پایان نداد، بلکه آن را وارد مدار جدیدی کرد و باند روحانی با وارد کردن اشکالات آیین‌نامه‌یی نظر مجمع تشخیص را رد کردند.
پرسش: مردم فکر می‌کنند که خودشان باید رژیم را سرنگون کنند نظر شما چیست؟
علیرضا معدنچی: سرنگونی رژیم تنها بر عهده مردم ایران هستش. هیچ نیروئی و هیچ قدرتی در دنیا جای مردم ایران در سرنگونی نمی‌گیرد اولاً تا آنجا که به کشورهای دیگر برمیگردد خوب این رژیم منافع آنها را تأمین کرده اگر الان می‌بینید که سیاست مماشات کناری رفته اساساً بخاطر ایستادگی و مقاومت مردم ایران هستش بخاطر تلاش‌ها و سخت کوشی های مقاومت سازمانیافته یعنی مجاهدین هست که طی این سالها رژیم را افشاکردند جنایت‌هایش را دردنیا افشا کردند مثل همین توطئه رژیم برای بمبگذاری در گردهمائی‌بزرگ مقاومت در ویلپنت پاریس لو رفت و افشا شد و دیپلمات تروریستش حین ارتکاب جرم دستگیر شد و به یک رسوائی‌بزرگ برای رژیم تبدیل شده خوب همه اینها بخاطر مقاومت ایران بوده و اگر مقاومت ایران نبود اصلاً این تحریمها مطرح نمی‌شد. یکبار رهبر مقاومت گفت هیچ رژیمی از زمان قاجار تا الان نبوده که به اندازه این رژیم به منافع بیگانه خدمت کرده باشد به منافع مردم ایران ضربه زده باشد .
بنابراین آنها بطور مستقیم نفعی در سرنگونی این رژیم ندارند مگر اینکه الان مردم ایران برخواسته اند مگر اینکه الان تمام مردم ایران قیام کرده‌اند علیه این رژیم و سرنگونی این رژیم در چشم انداز قرار گرفته آنها خوب ناچار شدند تمام این سالها بیایند و به این واقعیت گردن بگذارند همانطور که در موضعگیری خانم مریم رجوی هم دیدیم بنابراین اصلاً اینطور نیست که مثلاً کسی فکر بکند مردم ایران نشسته‌اند دست روی دست گذاشته‌اند که دیگران بیایند سرنگون کنند دیگران اگر بیایند سرنگون بکنند سرنوشت مردم ایران می‌شود مثل سرنوشت مردم عراق ولی بدبختی عراق این بود که آلترناتیوی نداشت درحالیکه الان در ایران آلترناتیوی هست یک نیرو و بدیل قدرتمنده سیاسی جوشیده از اعتبار و شناخته شدگی بین المللی برخوردار هست و آنهم شورای ملی مقاومت و نیروی محوری آن سازمان مجاهدین خلق ایران و با این نیرو هست که چشم انداز ایران روشن و تابناک هستش و با وجود چنین نیروئی ما از تحریم هائی‌که علیه این رژیم اعمال می‌شود استقبال می‌کنیم ولو اینکه قدری فشار به مردم ایران هم بیاید مردم ایران اینرا پذیرفته‌اند و با جان و دل حاضرند این بها را بپردازند چون این غده سرطانی این طاعون شرش از سر مردم ایران و از سر تمام مردم منطقه کم بشود.
پرسش: چرا رژیم به اف ای تی اف تن نمی‌ده؟
علیرضا معدنچی: چون کنوانسیون FATF از یک طرف خواهان شفافیت در حسابهای بانکی است و کشوری که عضو آن می‌شود دیگر نمی‌تواند پولشویی کند و مراودات بانکی‌اش در معرض دید اعضای FATF خواهد بود و همچنین FATF تآمین مالی تروریسم را ممنوع می‌کند و رژیم نمی‌تواند به حزب الله کمک کند.
در مورد این که چرا رژیم از شفافیت مالی می‌ترسد؛‌ خبرگزاری دولتی ایرنا ـ ۳۰ تیر: نوشته است: با نگاهی به تحولات سیاسی اخیر و مواضع جریان دلواپس می‌توان پاسخ برخی از سؤالات مطرح شده پیرامون مواضع دلواپسان در خصوص فسادهای اقتصادی را یافت و به این نکته رسید که چرا دلواپسان هرگز در خصوص مبارزه با فساد مالی و اقتصادی صدایشان بلند نمی‌شود. یکی از مسائلی که در ماه‌های اخیر جریان دلواپس به شدت با آن به مخالفت پرداخته تصویب لوایح چهارگانه است. لوایحی که بخشی از آن به شفافیت گردش مالی و مبارزه با پولشویی اختصاص دارد. با پیوستن ایران به کنوانسیون FATF تمام گردش‌های مالی و بین بانکی می‌بایست شفاف و روشن باشد. این شرایط موجب جلوگیری از هرگونه رانت، پولشویی و گردش مشکوک پول بین بانک‌های خارجی و داخلی می‌شود. همین موضوع کافی است تا برخی از کاسبان تحریم احساس خطر کنند و جریانی را در جهت مقابله با تصویب لوایح چهارگانه به راه اندازند.
مارا درحساب های زیر دنبال کنید سایت ایران آزادی /http://fa.iranfreedom.org برای ارتباط با ما @manrakh342