تکذیب پی در پی شکنجه و گستردگی بیدریغ آن در زندانهای ولایت فقیه


تکذیب پی در پی شکنجه و گستردگی بیدریغ شکنجه در سطح وسیع زندانهای ولایت فقیه؛ آنچه زندانیان با شجاعت و بی باکی تمام از عمق زندانها به بیان گوشه هایی از آن می‌پردازند؛ نشانه ای از ترس و زلزله سرنگونی در ارکان ولایت فقیه است.
امید کوهنورد
زندان مخوف اوین و زندانیانی که بجز خانواده و دوستان نزدیکشان کسی از آنها خبر ندارد
رضا خندان یکی از وکلایی که به تازگی از زندان اوین آزاد شده در رابطه با آمار زندانیان سیاسی زندان اوین در صفحه شخصی خود نوشت:
«از زمانی که بند ۳۵۰اوین منحل و زندانیان سیاسی را در بندهای عمومی (غیرسیاسی) پخش کرده‌اند؛ اغلب تصور درستی از تعداد زندانیان سیاسی نداشتیم. در مدتی که در بند ۴ زندان اوین بودم متوجه شدم تعداد زندانیان سیاسی خیلی خیلی بیشتر از حد تصور ماست. زندانیانی اکثرا گمنام یا کمتر شناخته شده.
فقط در بند ما (۴)، نزدیک به ۷۰نفر زندانی سیاسی وجود داشت که حداکثر ۱۵درصد از آنها شناخته شده هستند.
این تعداد زندانی سیاسی، تنها متعلق به یک بند زندان اوین است. تعداد کل زندانیان (سیاسی و غیرسیاسی) در بندهای ۷ و ۸ چندین برابر بند ۴ است که آمار درستی از زندانیان سیاسی آنجا در دست نیست.
همچنین از بندهای امنیتی مانند ۲۰۹ و دو الف که زندانیان سیاسی در بدو بازداشت‌‌شان مدتها در آنجا نگهداری و بازجویی می‌شوند، آماری وجود ندارد.
زندانیانی که غیر از خانواده و دوستان نزدیک‌شان کسی از سرنوشت آنها خبری ندارد. احکامی که در دادگاه‌های انقلاب برای این زندانیان سیاسی صادر می‌شود روز به روز سنگین‌تر و سنگین‌تر شده و در مرحله تجدید نظر (عمدتا) تایید و تا آخرین روز اجرا می‌شوند.
بالاترین حکمی که در زمان حضور من در این بند صادر شد متعلق به آقای مشکین‌خط با ۲۷سال محکومیت بود. چند روز پس از آزادی من نیز آریاسب باوندزاده طی تماسی اعلام کرد که ۲۵سال حکم گرفته است. این احکام به ترتیب توسط شعبه ۲۸و ۱۵ صادر شده‌اند.
در کمال حیرت حکم ۷ سال و نیم حبس همبندی دیگرم، معلم شریف، محمد حبیبی قطعی شد.
وکیل دادگستری مصطفی دانشجو ۸ سال و حامد آیینه‌وند ۶ سال حکم بدوی گرفتند.
علی بازآزرده، مرتضی نظری، محسن امین‌زاده، محمد علی محمودی، مرتضی نظری، حسین سرلک، حامد غلامی، محمد علی باباپور، مسعود کیانی، کیومرث مرزبان و … بخش کوچکی از لیست بلندی از زندانیان سیاسی محبوس در بند ۴ هستند».
[نه به زندان نه به اعدام ۵ بهمن ۹۷]
همچنین در گزارشی دیگر این سایت به شرایط حاکم بر زندان اوین اشاره کرده و نوشت:
در بندهای زندان اوین تراکم جمعیت بسیار بالاست. در یک اتاق ۲۰ تا ۲۵ نفر زندانی هستند که اکثریت کف خواب هستند.
غذای زندان بسیار بی کیفیت است از سویای مخصوص طیور در غذاها استفاده می شود و سبزیجات و مواد پروتئینی اصلا وجود ندارد. برنج نیم پز بعلاوه سویا غذای روزانه زندانیان است.
فروشگاه برخی مواد غذایی را با کیفیت نامرغوب، در میزان محدود، با قیمتی بسیار هنگفت به فروش می رساند.
بر اساس آیین نامه زندان با هر وعده غذایی یک نان بایستی به زندانی داده شود. اما اکنون سهمیه نان در کل روز یک و نیم نان لواش با کیفیت بسیار بد است. حتی برای مواد شوینده بهداشتی و کیسه زباله هفتگی ۲۰ هزار تومان از هر زندانی پول گرفته می شود.
هر کسی که به دلیل فقر قادر به پرداخت این پول نباشد، می بایست برای زندان کار خدماتی از قبیل جمع آوری زباله، جاروکشی و … بکند.
سهمیه ماهیانه وسایل بهداشتی یا حذف یا کمتر از نصف شده و … [نه به زندان نه به اعدام ۱۸ بهمن ۹۷]
شکنجه مسعود شمس‌نژاد؛ وکیل دادگستری و تهدید خانواده‌اش از سوی مقامات امنیتی
«مسعود شمس‌نژاد، وکیل دادگستری و استاد سابق دانشگاه پیام نور ۱۸ دی‌، در حین برگزاری دادگاه یکی از موکلانش، بازداشت شد، به بازداشتگاه وزارت اطلاعات ارومیه منتقل و تحت شکنجه قرار گرفته است.
یک منبع مطلع گفت: ماموران امنیتی پس از بازداشت این وکیل دادگستری، به دفتر وکالت و سپس منزل وی رفته و ضمن تفتیش و تخلیه گاوصندوق محل کار او، تعدادی از وسایل شخصی‌اش، در منزل را هم ضبط کردند همچنین اداره اطلاعات ارومیه علاوه بر پلمپ دفتر وکالت مسعود شمس‌نژاد، اقدام به توقیف خودرو و حساب بانکی وی نیز کرده است.
وی افزود: همسر و سه فرزند خردسال این وکیل دادگستری تهدید شده‌اند که در صورت هر گونه اطلاع‌رسانی در خصوص وضعیت مسعود شمس‌نژاد، برخورد شدیدی با آنان خواهد شد.» [کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و عقیدتی۲۴دی۹۷]
شکنجه شهروندانی که مقابل دانشگاه تهران بازداشت شدند
«دستکم ۳۰ تن طی اعتراضات ۱۱ دی‌ماه تهران در اطراف دانشگاه تهران بازداشت شده اند که در زندانهای اوین، فشافویه و ورامین نگهداری می‌شوند.
هفت تن از زنان بازداشت شده در ۱۱ دی‌ماه مقابل دانشگاه تهران (خیابان انقلاب)، طی یک هفته از سوی نیروهای امنیتی بازجویی و مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند و اکنون در بند زنان اوین و شماری دیگر در زندانهای فشاویه و ورامین محبوس اند.
گفته می شود که در میان بازداشت شدگان فردی ۶۱ ساله از شدت شکنجه توان راه رفتن ندارد.
تجمع اعتراضی در خیابان انقلاب و در مقابل دانشگاه تهران پس از اعتراض‌های دانشجویان و خانواده هایشان در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران نسبت به عدم پاسخگویی مسئولان این دانشگاه در برابر حادثه واژگونی اتوبوس آغاز شد.» [تار نگار حقوق بشر در ایران۱۷دی۹۷]
تا نگاه کردیم به ماه! از چاله افتادیم به چاه!
محمد نجفی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، از زندان اراک، در نامه‌ای سرگشاده در رابطه با شکنجه، ارعاب و تهدید خود و برخی موکلانش نوشته:
«به نام خدا
تا نگاه کردیم به ماه! از چاله افتادیم به چاه!
از سال ۸۸ تا ۹۶ طی چند بار دستگیری و بازجویی در حکومت اسلامی، زیر چشم و پرچم الله، به نام سرباز گمنام امام زمان و به نام ولی مطلقه فقیه، آقای خامنه‌ای، علاوه بر سلول انفرادی، بازجویی‌های شبانه، گروهی و از پشت سر، اطاق سرد و پنجره نیمه‌باز، زدن چشم‌بند و تهدید و ارعاب و توهین؛ به طور ویژه مورد شکنجه ناموسی و روانی قرار گرفتم که از توضیح بیشتر آن در این مجال شرم دارم! شرح این شکنجه که در مورد خودم و برخی از موکلین و هم پرونده‌‌ای‌هایم اعمال شده، در صورت جلسات تحقیقات مقدماتی و دادگاه و نیز در شکایت مطروحه در کمیسیون حقوق شهروندی دادگستری کل استان مرکزی ثبت است، بدون هیچ نتیجه‌ای!! اینک با بیان این رنج خانوادگی و اجتماعی! که مثل سایه ۹ سال است همراه من است، از تمام کسانی که مورد شکنجه قرار گرفته‌اند، تقاضا دارم با شجاعت و صداقت آن را افشا کنند! قلم اگر از بیداد ننویسد قلم باد!»
[کانون دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی۲۷دی۹۷]

مارا درحساب های زیر دنبال کنید سایت ایران آزادی /http://fa.iranfreedom.org برای ارتباط با ما @manrakh342